Πρίντεζης: «Το ντέρμπι έχει τελειώσει, πρέπει να ρεφάρουμε την ήττα από την Ζαλγκίρις»

Πρίντεζης: «Το ντέρμπι έχει τελειώσει, πρέπει να ρεφάρουμε την ήττα από την Ζαλγκίρις»
Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι πολύ έμπειρος και ξέρει ότι η νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό ανήκει στο παρελθόν και τα δύο παιχνίδια που έρχονται είναι σημαντικά.

Ο Γιώργος Πρίντεζης γνωρίζει πολύ καλά πως μπορεί να σε επηρεάσει ένα ντέρμπι και γι' αυτό στις δηλώσεις του πριν το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο, στάθηκε σε αυτό γεγονός.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας παίκτης:

«Είναι μια ομάδα με πάρα πολύ ταλέντο. Φέτος έχει βάλει παίκτες που έχουν χαρακτήρα, γνωρίζουν από μεγάλες ομάδες, παίκτες νικητές. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να είσαι όσο το δυνατόν περισσότερο συγκεντρωμένος, γιατί με το ταλέντο που έχουν μπορεί εύκολα να κάνουν ένα ξέσπασμα και να πάρουν μια μεγάλη διαφορά. Πρέπει να είσαι σκληρός στην άμυνα και να μην τους αφήσεις να παίξουν επιθετικά αυτό που πραγματικά ξέρουν να κάνουν πολύ καλά. Από τη στιγμή που παίζουμε στο γήπεδό μας θα πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να τρέξουμε όσο περισσότερο γίνεται, κάτι που δεν κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι στην έδρα μας».

Ερωτηθείς αν μια αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό μπορεί να αποπροσανατολίσει τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, απάντησε: «Θα φανεί στο παιχνίδι. Εγώ αυτό που βλέπω είναι πως το ντέρμπι είναι κάτι που έχει τελειώσει. Είτε κερδίζεις ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, είτε χάνεις πρέπει να συνεχίσεις. Τα συναισθήματα για εμένα πρέπει να είναι περίπου ίδια, γιατί είσαι επαγγελματίας και πρέπει να συνεχίζεις να είσαι αφοσιωμένος στον στόχο σου. Κανείς δεν κέρδισε κάτι νικώντας απλά ένα ντέρμπι. Η χρονιά είναι πολύ μεγάλη, θα πρέπει να βελτιώνεσαι συνεχώς και πολύ και αυτό πρέπει να κάνουμε. Έχουμε μπροστά μας μια ακόμη πρόκληση, να κάνουμε δύο πολύ καλές νίκες για να ρεφάρουμε ουσιαστικά την ήττα από την Ζαλγκίρις στην πρώτη αγωνιστική».

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί λόγω Covid-19, είπε: «Η αλήθεια είναι πως όλοι ξέραμε ότι θα είναι μια περίεργη χρονιά. Από τη στιγμή που αποφασίστηκε να μην υπάρχει ένα είδος φούσκας όπως στο ΝΒΑ, προβλέπω πως ίσως ο χειμώνας να είναι λίγο πιο δύσκολος. Σε πολλές ομάδες ενδέχεται μέλη τους να νοσήσουν από κορονοϊό . Το είχα πει από την αρχή πως το σημαντικότερο όλων είναι να έχουμε όλοι την υγεία μας όταν τελειώσουμε και όλα τα άλλα περνούν σε δεύτερη μοίρα. Από κει και πέρα, λίγο πριν την 3η αγωνιστική έχουν αρχίσει να φαίνονται κάποια σημάδια και κατά τη γνώμη μου ίσως είναι λίγο άδικο το ότι μια ομάδα μηδενίζεται. Και αυτό γιατί όταν μηδενίζεις μια ομάδα ενδεχομένως να της αφαιρείς μια νίκη που να είχε κάνει με την αξία της. Από κει και πέρα, όμως, υπάρχουν οι ειδικοί, υπάρχουν γιατροί, εκείνοι που παίρνουν αποφάσεις και φαντάζομαι πως μπορεί να ξέρουν κάτι παραπάνω».

Διαβάστε ακόμα:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.