Απίστευτο: Λόγω κανονισμών πάτησε παρκέ ο θετικός στον κορονοϊό, Νόρις Κόουλ! (vid)

Απίστευτο: Λόγω κανονισμών πάτησε παρκέ ο θετικός στον κορονοϊό, Νόρις Κόουλ! (vid)

Αντώνης Καλκαβούρας
Απίστευτο: Λόγω κανονισμών πάτησε παρκέ ο θετικός στον κορονοϊό, Νόρις Κόουλ! (vid)
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr, οι διαιτητές της αναμέτρησης Σολέ-Βιλερμπάν αποφάσισαν να σεβαστούν τους κανονισμούς της γαλλικής λίγκας κι έκαναν το τζάμπολ με τον Νόρις Κόουλ στο παρκέ. Οι φιλοξενούμενοι που τον είχαν δηλώσει στην αρχική πεντάδα, ενημερώθηκαν πέντε λεπτά πριν το τζάμπολ και ζήτησαν να αποσυρθεί από το γήπεδο.

Η βλακεία και η σχολαστικότητα των «ανθρώπων με τα γκρι» που «σφύριξαν» το χθεσινό ματς Σολέ - Βιλερμπάν για το γαλλικό πρωτάθλημα, αποτελούν την αιτία για την απίστευτη αναστάτωση που έχει ξεσπάσει στο γαλλικό μπάσκετ, μετά τις δηλώσεις του δημάρχου της πόλης που φιλοξένησε τον αγώνα και την απόφασή του να κινηθεί δικαστικά απέναντι στην αυριανή αντίπαλο του Παναθηναϊκού.

Πιο συγκεκριμένα, τα θετικά κρούσματα δύο παικτών της ASVEL (Χέιζ και Στραζέλ) αλλά και του προπονητή (T.J. Parker), που την Παρασκευή (09/10) αγωνίστηκε στο Μιλάνο με την Αρμάνι, ανάγκασαν τον γαλλικό σύλλογο να υποβάλλει όλους τους παίκτες και το staff σε νέα τεστ, άμα τη επιστροφή της αποστολής στην Γαλλία, αργά το απόγευμα του Σαββάτου (10/10).

Τα αποτελέσματά τους, όμως, έγινε γνωστά λίγη ώρα πριν την έναρξη του μεσημεριανού κυριακάτικου (11/10) εκτός έδρας αγώνα με την Σολέ για το εγχώριο πρωτάθλημα και κοινοποιήθηκαν στους ανθρώπους της ομάδας, πέντε λεπτά πριν το τζάμπολ. Εν τω μεταξύ, οι δύο προπονητές είχαν δηλώσει στο φύλλο αγώνα τις βασικές τους πεντάδες και μέσα σ' αυτές, βρισκόταν και ο Νόρις Κόουλ, του οποίου το τεστ είχε βρεθεί θετικό.

Αυτομάτως, ο βοηθός προπονητή της Βιλερμπάν (είχε αναλάβει χρέη head-coach λόγω της απουσίας του T.J. Parker), ζήτησε από τους διαιτητές και την γραμματεία να αποσυρθεί ο 32χρονος Αμερικανός, ο οποίος έπρεπε όχι απλά εγκαταλείψει το παρκέ, αλλά να φύγει από το γήπεδο και να τεθεί άμεσα σε καραντίνα! Οι άρχοντες της αναμέτρησης, όμως, πάτησαν πάνω στο γράμμα του κανονισμού που δεν επιτρέπει αλλαγή στις πεντάδες, πριν την έναρξη του αγώνα και άρχισαν κανονικά το παιχνίδι.

Όσο και αν ο Φρεντερίκ Φοτού προσπάθησε να τους εξηγήσει ότι το αίτημά του οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας (είναι προφανές ότι για να αποφευχθεί ο πανικός, αρχικά δεν ήθελε να ονομάσει ποιον παίκτη και γιατί ήθελε να αποσύρει), οι διαιτητές επέμειναν να ξεκινήσει το ματς.

Ο Κόουλ, μάλιστα, όπως και όλοι οι παίκτες, δεν είχαν ενημερωθεί και όπως μπορείτε να δείτε και στο video, χαιρετάει κανονικά τους αντιπάλους του με «μπουνιά» πριν το τζάμπολ. Τελικά χρειάστηκε να περάσουν 40 δευτερόλεπτα για να γίνει η πρώτη διακοπή, έτσι ώστε οι φιλοξενούμενοι να αποσύρουν τον βασικό του point-guard, ο οποίος οδηγήθηκε απευθείας στα αποδυτήρια από τον team manager (ο οποίος και του είπε τα καθέκαστα) και εν συνεχεία στο ξενοδοχείο.