Ο Πάνγκος βρήκε τον… Κέβιν

Ο Πάνγκος βρήκε τον… Κέβιν
Στην περίπτωση του Κέβιν Πάνγκος οι συμπτώσεις είναι ομολογουμένως εντυπωσιακές, η Euroleague Greece καταπιάνεται με τον Καναδό γκαρντ ο οποίος επανεμφανίστηκε στη διοργάνωση έπειτα από 520 ημερολογιακές ημέρες και καθώς ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, την Μπαρτσελόνα!

Αν το παρκέ είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας του επιπέδου ικανότητας κάθε παίκτη, τότε στην περίπτωση του Κέβιν Πάνγκος αποδείχθηκε πανηγυρικά ότι ο ένας χρόνος μακριά από αγωνιστικές δραστηριότητες δεν αλλοίωσε τη λάμψη της… μπογιάς του. Αμφισβήτηση δεν υπήρξε για το μπασκετικό IQ του καθώς αυτό αποδεδειγμένα είναι υψηλό, εκφράστηκαν όμως αμφιβολίες για την έκρηξη αλλά και την ταχύτητά του, συνυπολογίζοντας τους 17 μήνες που έμεινε μακριά από τα παρκέ της Euroleague. Για την ακρίβεια, 520 ημέρες τις οποίες, προφανώς, δεν τις λες και λίγες. Επειδή, ωστόσο, η ζωή είναι γεμάτη συμπτώσεις και εκπλήξεις, ο Πάνγκος επέστρεψε από εκεί που σταμάτησε. Στο Sinan Erdem, απέναντι στην Αναντολού Εφές.

Στο τελευταίο του παιχνίδι – την Πρωτομαγιά του 2019 με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα – είχε φύγει ηττημένος και… καταϊδρωμένος καθώς εκείνη η εμφάνισή του δεν ήταν δα και από τις καλύτερες στην καριέρα του. Η αντίστοιχη στην πρεμιέρα της φετινής Euroleague ήταν βγαλμένη από τις προσωπικές ραψωδίες του καθώς ήταν ο πρωταγωνιστής στη σπουδαία νίκη της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Για την ακρίβεια, οι 23 πόντοι που σημείωσε αποτελούν νέο ατομικό ρεκόρ πόντων στη διοργάνωση. Τελευταία φορά που πέτυχε 20+ πόντους στην Euroleague ήταν τον Απρίλιο του 2018, στον τέταρτο αγώνα των Playoffs με τον Ολυμπιακό, όταν οδήγησε τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο Final Four της διοργάνωσης!

Ενδεχομένως στο μυαλό του Καναδού γκαρντ να κυριαρχεί η επιθυμία αναβίωσης των στιγμών που έζησε με τη λιθουανική ομάδα. Προς αυτήν την κατεύθυνση συνηγορούν και οι ιδανικές συνθήκες στη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης καθώς έχει τον ρόλο του απόλυτου ρυθμιστή της αγωνιστικής μηχανής που δημιούργησε ο Τσάβι Πασκουάλ. Προφανώς αυτός ο τίτλος δημιουργεί επιπρόσθετο βάρος ευθυνών, δεν είναι δα αντίστοιχο μ’ αυτό που κουβάλησε και τελικώς τον καταπλάκωσε στην Μπαρτσελόνα.

Λογικά, αυτό το κεφάλαιο δεν έκλεισε ευχάριστα για τον Πάνγκος. Μάταια προσπάθησε να βρει ρυθμό στην πρώτη χρονιά του (2018-19) καθώς οι επτά πόντοι και οι 3.1 ασίστ που είχε κατά μέσο όρο στοιχειοθέτησαν τη χειρότερη σεζόν του στη διοργάνωση!. Η δεύτερη χρονιά ήταν σα να μην την έζησε ποτέ. Εκείνος ο τραυματισμός του στα τέλη του Σεπτέμβρη του 2019, θεωρητικά, θα «έπαιρνε» 3-4 εβδομάδες από τον χρόνο του, τελικώς όμως τον κράτησε εκτός γηπέδου για έναν ολόκληρο χρόνο. Ακόμη δηλαδή κι αν συνεχιζόταν η περσινή σεζόν, υπήρξε διάσταση απόψεων για την επιστροφή του στο παρκέ.

Η δεύτερη σύμπτωση για τον Πάνγκος βρίσκεται στον επόμενο αντίπαλό του καθώς θα υποδεχθεί την πρώην ομάδα του (Μπαρτσελόνα) στην Αγία Πετρούπολη. Το πιθανότερο είναι να νιώθει την ανάγκη παροχής απαντήσεων καθώς από τη Βαρκελώνη δεν έφυγε με τον τίτλο του πετυχημένου, κάτι τέτοιο όμως δύσκολο σημειώνεται στον δημόσιο λόγο. Στη δαιμονιώδη δεύτερη χρονιά του με τη φανέλα της Ζαλγκίρις ήταν ο «δήμιος» της Μπαρτσελόνα καθώς την είχε κερδίσει δύο φορές, έχοντας 17 πόντους κατά μέσο όρο με ποσοστό ευστοχίας που πλησίασε το 50%. Αυτή την επανάληψη της ιστορίας θέλει να ξαναζήσει, έχοντας βάλει ένα προσωπικό στοίχημα, αυτό της επιστροφής στη λίστα των κορυφαίων γκαρντ της Euroleague.