Παναθηναϊκός: Κακός... δαίμονας η Χίμκι στη Ρωσία

Παναθηναϊκός: Κακός... δαίμονας η Χίμκι στη Ρωσία

Gazzetta team
Παναθηναϊκός: Κακός... δαίμονας η Χίμκι στη Ρωσία
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα έχει να αντιμετωπίσει στη Μόσχα και την άσχημη παράδοση κόντρα στην Χίμκι, αφού έχει να φύγει με το «διπλό» της νίκης από τον Δεκέμβριο του 2009!

Ήταν 9 Δεκεμβρίου 2009 όταν ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να «αποδράσει» για τελευταία φορά από Ρωσία ως φιλοξενούμενος της Χίμκι και δη από το «Khimki Basketball Center» το οποίο χρησιμοποιούσε εκείνη την εποχή ως έδρα.

Και μάλιστα σ' ένα ματς που έμοιαζε φαινομενικά χαμένο καθώς είχε δεχθεί ένα επιμέρους 13-2 με αποτέλεσμα το +4 (59-63) να γίνει -7 (72-65) στα 22'' πριν από το τέλος του αγώνα. Ο αστικός μύθος λέει ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε φωνάξει σε Σπανούλη και Φώτση «όπως στο Βελιγράδι!» δίνοντας το σύνθημα για την μεγάλη ανατροπή. Ο ίδιος δεν μπορούσε να βοηθήσει αφού είχε αποχωρήσει τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο με μόλις 10:41 λεπτά συμμετοχής! Και να που η παρότρυνση του 3D έπιασε τόπο!

Ο Παναθηναϊκός έκανε την μεγάλη ανατροπή την οποία «σφράγισε» ο Φώτσης με... σκαμπίλι-φόλου στη μπάλα, στέλνοντας το ματς στην παράταση (73-73 ο κανονικός αγώνας) όπου οι «πράσινοι» έφτασαν στην τελική επικράτηση.

Έκτοτε πέρασαν 3.950 μέρες και το «τριφύλλι» ακόμα αγνοεί τη λέξη «νίκη» με την Χίμκι γηπεδούχο! Έκτοτε γνώρισε τέσσερις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, εκ των οποίων μόνο σε μία μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικό.

Συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2012 οι Λάσμε (19π.), Ματσιούλις (15π.) και Μπανκς (15π.) λίγο έλειψε να χαρίσουν στον Παναθηναϊκό το δεύτερο «διπλό» στην έδρα της Χίμκι ωστόσο στο τέλος η νίκη κατέληξε στα χέρια της ρωσικής ομάδας με 78-77.

Πάντως στις τέσσερις νίκες της, η Χίμκι έχει κατά μέσο όρο +10,8 πόντους όσον αφορά την διαφορά που κερδίζει τους «πράσινους». Συνολικά μετράει 5-4 νίκες κόντρα στον Εξάστερο, εκ των οποίων το 4-1 ρεκόρ είναι μέσα στην έδρα της.