Μπαρτζώκας: «Κάναμε πολύ καλή δουλειά στην επιλογή των παικτών»

Gazzetta team
Μπαρτζώκας: «Κάναμε πολύ καλή δουλειά στην επιλογή των παικτών»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην πρώτη media day της σεζόν, δήλωσε ευχαριστημένος από τις προσθήκες, ενώ σχολίασε ότι το άδειο γήπεδο δίνει προβάδισμα στον φιλοξενούμενο.

Επιστροφή στην δράση για την Euroleague και ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ζαλγκίρις Κάουνας (1/10, 21:00) στο άδειο ΣΕΦ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην πρώτη media day της ομάδας του μίλησε για την επιστροφή αυτή, για τις κινήσεις που έκανε ο Ολυμπιακός, αλλά και τον Κώστα Σλούκα, που όπως είναι λογικό θα έχει όλα τα φώτα πάνω του.

Αναλυτικά όσα είπε ο κόουτς του Ολυμπιακού:

«Έχουμε ευχάριστες σκέψεις. Είμαστε σε ένα περιβάλλον που θέλουμε να είμαστε, μέσα όμως σε δύσκολες συνθήκες λόγω του Covid. Το γεγονός ότι θα παίξουμε στην έδρα μας χωρίς κόσμο δίνει αβαντάζ στο φιλοξενούμενο και ισχύει για όλους αυτό. Ταυτόχρονα έχουμε ένα ενδιαφέρον να δούμε σε ποιο επίπεδο ετοιμότητας βρισκόμαστε. Η Ζαλγκίρις πάντως έχει παίξει τρία επίσημα παιχνίδια στη λίγκα της Λιθουανίας. Θα έπρεπε να παίξουμε περισσότερα παιχνίδια, αλλά λόγω κορονοϊού δεν το καταφέραμε».

Ποια είναι η άποψη του για τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν;

«Με βάση τα δεδομένα της αγοράς, θεωρώ ότι κάναμε μία πολύ καλή δουλειά όσον αφορά στην επιλογή των παικτών. Η βάση μας είναι ότι έχουμε μία ομάδα με κίνητρο. Δημιουργείται πρόβλημα στην ομοιογένεια λόγω των πολλών αλλαγών. Για παράδειγμα κάναμε 50 λάθη στα φιλικά της Γερμανίας. Ένας αφύσικος αριθμός και πρέπει να τα περιορίσουμε. Να κερδίσουμε αύριο κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Θεωρούμε πως κάναμε μία ομάδα με σχεδόν αλλαγμένη ολόκληρη τη φροντ λάιν. Φέτος έχουμε μαζί με τον Έλις που ήρθε στα μέσα της περσινής σεζόν τρεις καινούργιους και άλλους τόσους περιφερειακούς, τέσσερις με τον Λαρεντζάκη. Ο Χαραλαμπόπουλος θα έχει ρόλο, νέος είναι κι αυτός στην ομάδα. Θέλουμε να παίξουμε με ταχύτητα. Ταχύτητα στη σκέψη και στις αντιδράσεις μας».

Για την προσθήκη-επιστροφή του Κώστα Σλούκα, ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε:

«Είναι ένας παίκτης που έχει ξαναπαίξει στον Ολυμπιακό, με πολλές εικόνες σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Δεν χρειαζόταν να προσαρμοστεί. Θέλω να πω όμως πως αυτοί οι έξι μήνες αποχής έχουν αφήσει αντίκτυπο στους παίκτες. Όχι μόνο στον Σλούκα αλλά σε όλους. Νομίζω πως σε 20 μέρες όλοι οι παίκτες, όλων των ομάδων θα είναι καλύτεροι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.