Παναθηναϊκός: 13 ώρες πτήσεων και 9.786 χιλιόμετρα για το ματς με τη Χίμκι!

Παναθηναϊκός: 13 ώρες πτήσεων και 9.786 χιλιόμετρα για το ματς με τη Χίμκι!

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: 13 ώρες πτήσεων και 9.786 χιλιόμετρα για το ματς με τη Χίμκι!
Πραγματική... Οδύσσεια περιμένει την αποστολή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ενόψει της πρεμιέρας της EuroLeague απέναντι στην Χίμκι στη Ρωσία.

Τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την πανδημία και τα... απαγορευτικά που υπάρχουν στα αεροδρόμια διαφόρων κρατών της Ευρώπης, αυτομάτως δυσκολεύουν σε τεράστιο βαθμό και τα ταξίδια των ομάδων ενόψει της έναρξης της EuroLeague.

Πρώτο και μεγαλύτερο παράδειγμα, το ταξίδι που έχει να κάνει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στη Μόσχα για την αναμέτρηση με την Χίμκι (2/10, 20:00). Όπως είναι γνωστό η Μόσχα δέχεται πτήσεις από το Λονδίνο, όπερ και σημαίνει ότι περιμένει τεράστια ταλαιπωρία την «πράσινη» αποστολή ενόψει του αγώνα με την ρωσική ομάδα.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, παίκτες, προπονητικό τιμ και staff θα χρειαστούν... τέσσερις μέρες για το ταξίδι στη Μόσχα και την επιστροφή στην Αθήνα! Συγκεκριμένα έχουν να διανύσουν 9.786 χιλιόμετρα, να μείνουν 13 ώρες στον αέρα, ενώ θα χρειαστεί να διανυκτερεύσουν και ένα βράδυ στο Λονδίνο!

Οι «πράσινοι» θα αναχωρήσουν για την πρωτεύουσα της Αγγλίας το απόγευμα της Τετάρτης (30/9) όπου και θα αναγκαστούν να διανυκτερεύσουν! Το αμέσως επόμενο πρωί θα ταξιδέψουν στην Μόσχα και λίγο μετά την άφιξη της αποστολής στη Ρωσία θα υπάρχει προπόνηση πριν από το ματς.

Την Παρασκευή (2/10) είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι με την Χίμκι (20:00) ενώ το Σάββατο περιμένει νέα... Οδύσσεια για την επιστροφή στην βάση! Ταξίδι και πάλι στο Λονδίνο και από εκεί ανταπόκριση για την Αθήνα όπου και αναμένεται η αποστολή το βράδυ του Σαββάτου (3/10).

Εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι με τόση ταλαιπωρία (Αθήνα-Λονδίνο, διανυκτέρευση στο Λονδίνο και από εκεί άλλες 3,5 ώρες πτήση στη Μόσχα) είναι πολύ δύσκολο για τους παίκτες να βρεθούν στο 100% της ενέργειας και της ξεκούρασης ώστε να έχουν και την ανάλογη απόδοση μέσα στο παρκέ.

Παράλληλα οι «πράσινοι» είχαν στείλει και σχετική επιστολή στην Κυβέρνηση για τις ταξιδιωτικές τους διευκολύνσεις...