Ολυμπιακός: Όλα όσα (δεν) έκανε ο Χασάν Μάρτιν (vids)

Ολυμπιακός: Όλα όσα (δεν) έκανε ο Χασάν Μάρτιν (vids)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ολυμπιακός: Όλα όσα (δεν) έκανε ο Χασάν Μάρτιν (vids)
Το gazzetta.gr αναλύει τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού του Χασάν Μάρτιν στις δύο αναμετρήσεις στην Ισπανία.

Οι πρώτες φετινές εικόνες από τον Ολυμπιακό είχαν αρκετά σκαμπανεβάσματα κάτι το οποίο είναι λογικό για την εποχή που βρισκόμαστε.

Εκτός όμως από τους «ερυθρόλευκους» είχαμε την ευκαιρία να δούμε για πρώτη φορά και τον Χασάν Μάρτιν.

Αν κρίνουμε τον Αμερικανό νομίζοντας πως ο Ολυμπιακός απέκτησε τον... Άντονι Ντέιβις τότε δεν έπαιξε καθόλου καλά κι απογοήτευσε.

Αν κρίνουμε τον Αμερικανό ως ένας παίκτη που δεν έχει παίξει ποτέ στην ζωή του στο υψηλό επίπεδο, τότε τα πήγε περίφημα!

Φυσικά ισχύει το δεύτερο οπότε ο Μάρτιν στις δύο πρώτες του παρουσίες άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις και σίγουρα σκόρπισε αισιοδοξία για τον χειμώνα, ωστόσο έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας του έδωσε απευθείας θέση βασικού. Ο Έλληνας τεχνικός γνωρίζει καλά πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και θέλει να βάλει τον Μάρτιν όσο πιο γρήγορα γίνεται σε mood Euroleague.

Πρώτο. O 24άχρονος σέντερ έπαιξε αρκετά καλά το pick 'n' roll. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ καλά σκριν και κόψιμο (roll) στο κενό σημείο της ρακέτας.

Δεύτερο. Εκπληκτική δουλειά στο ριμπάουντ. Ο Μάρτιν στα δύο παιχνίδια του τουρνουά μάζεψε 14 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 8 ήταν επιθετικά. Αυτό είναι λογικό διότι πολλές φορές στην άμυνα πηδούσε να κόψει ή να αλλοιώσει το σουτ και έτσι δεν γινόταν να διεκδικήσει και το ριμπάουντ.

Τρίτο. Στην άμυνα στο low post μάρκαρε τον Φολ (2.18) και τον Ρέινολντς (2.08). Χαμηλά τις περισσότερες έβαλε σωστά το σώμα του και δεν μπορούσαν να τον σπρώξουν προς τα μέσα. Αντιθέτως είχε πρόβλημα όταν σούταραν από ψηλά οι αντίπαλοί του, αλλά αυτό είναι για σχολιασμό παρακάτω.

Τέταρτο. Δεν έκανε λάθη. Παρά το γεγονός ότι η μπάλα ακούμπησε αρκετές φορές στα χέρια και σε συνδυασμό με την απειρία του θα περίμενε κανείς να κάνει αρκετά λάθη. Στα δύο ματς υπέπεσε συνολικά μόλις σε 3.

Πέμπτο, Καλά τελειώματα μετά από ντρίμπλα. Ο 24άχρονος όταν έβρισκε χώρο να κάνει μία ντρίμπλα αποκτούσε καλύτερη ισορροπία στο σώμα του και καλύτερη αίσθηση της μπάλας στα δάχτυλά του. Επίσης πέτυχε τρεις φορές καλάθι και φάουλ κάτι που δείχνει πως είναι αρκετά δυνατός για να χαλάσει η ισορροπία του σώματός του στον αέρα.

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ

Ο Χασάν Μάρτιν φυσικά και παρουσίασε αδυναμίες στις δύο αναμετρήσεις. Κανείς δεν περίμενε από αυτόν στα πρώτα παιχνίδια με «γεύση» Euroleague να καταπιεί τους αντιπάλους του.

Ο Αμερικανός έδειξε και αδυναμίες οι οποίες χρίζουν βελτίωσης και μάλιστα άμεσης.

Πρώτο. Άστοχος στις βολές. Ολοκλήρωσε το τουρνουά με 3/9 ενώ ξεκίνησε με 0/5. Ενας παίκτης που θα πηγαίνει συχνά στην γραμμή οφείλει να είναι πολύ πιο εύστοχος.

Δεύτερο. Πρόβλημα όταν ο αντίπαλος σούταρε από ψηλά. Όσο δυνατός κι αν έδειξε ότι είναι, όσο δύσκολα κι αν τον έσπρωχναν έδειξε αδυναμία να μαρκάρει το σουτ όταν η μπάλα έφευγε από ψηλά. Ειδικά στην περίπτωση του Μουσταφά Φολ.

Τρίτο. Μπερδευόταν στην ομαδική άμυνα. Ο Μάρτιν σε αρκετές περιπτώσεις έδειχνε να χάνεται μετά την πρώτη περιστροφή. Υπήρχαν άμυνες στις οποίες δεν ήξερε πως να συνεχίσει.

Αυτό βέβαια συνέβη κι από άλλους «ερυθρόλευκους» με μεγαλύτερη εμπειρία, ωστόσο πρέπει αν το βελτιώσει γρήγορα.

Τέταρτο. Βιαστικά τελειώματα. Όπως γράψαμε παραπάνω τα πήγε καλά όταν έκανε ντρίμπλα, αλλά δεν θα είναι εύκολο να βρίσκει χώρο και χρόνο να βάλει την μπάλα κάτω. Στις δύο αναμετρήσεις στην Ισπανία και ειδικά με την Βιλερμπάν, έδειξε αρκετές φορές να βιάζεται να εκτελέσει. Μόλις έπιανε την μπάλα από τον Σλούκα, αμέσως την έδιωχνε από το χέρι του. Κάτι παρόμοιο έγινε και σε ορισμένες περιπτώσεις μετά από επιθετικό ριμπάουντ.

Πέμπτο. Έκανε εύκολα φάουλ. Ο Αμερικανός στην Euroleague θα αντιμετωπίσει ποιοτικούς ψηλούς. Ο 24άχρονος σε αρκετές περιπτώσεις έκανε φάουλ με ευκολία είτε χρησιμοποιώντας χωρίς λόγο τα χέρια του είτε γιατί «τσιμπούσε» στην προσποίηση και έβγαινε εκτός ισορροπίας.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΣΑΝ ΜΑΡΤΙΝ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣΧΡΟΝΟΣΠ.1Π.2Π.ΡΙΜΠ.ΚΛΕΨ.ΛΑΘΗ
ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ22:32100/35/101011
ΜΠΑΓΕΡΝ21:34133/65/7412
ΣΥΝΟΛΟ233/910/171423