Αλβέρτης-Διαμαντίδης: «Είμαστε όλοι 'συμπαίκτες', να χτίσουμε κάτι που θα έχει συνέχεια!» (gTV)

Αλβέρτης-Διαμαντίδης: «Είμαστε όλοι 'συμπαίκτες', να χτίσουμε κάτι που θα έχει συνέχεια!» (gTV)

Γιώργος Κούβαρης
Αλβέρτης-Διαμαντίδης: «Είμαστε όλοι 'συμπαίκτες', να χτίσουμε κάτι που θα έχει συνέχεια!» (gTV)
Οι δύο θρύλοι του Παναθηναϊκού και της EuroLeague μιλούν στην κάμερα του gazzetta.gr για το νέο ρόλο τους στην ομάδα, τον τρόπο με τον οποίο βοηθούν τους «πράσινους» φέτος και πώς είναι η ζωή μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Στις 26 Ιουνίου 2020 και λίγες ημέρες μετά το επίσημο «αντίο» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τον προεδρικό θώκο της ομάδας, ήρθε η ανακοίνωση που έμελλε να... ταράξει τα νερά του ευρωπαϊκού μπάσκετ και να αποτελέσει την μεγαλύτερη πηγή αισιοδοξίας για τους φίλους του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Πάνω που έβλεπαν την πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού να βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, με το μέλλον να έμοιαζε πιο δυσοίωνο από ποτέ άλλοτε, οι δύο «σημαίες» του «τριφυλλιού» ήταν εκείνοι που έβγαιναν μπροστά και να κρατήσουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά τον σύλλογο!

«Oι σημαίες δεν υποστέλλονται, πολλώ δε του Παναθηναϊκού» ανέφερε μεταξύ άλλων η επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τους Φραγκίσκο Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη. Η αισιοδοξία άρχισε να παίρνει τη θέση της αβεβαιότητας και άπαντες περίμεναν τις κινήσεις των δύο θρύλων της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Μέσα σε λιγότερο από ενάμιση μήνα, οι άλλοτε αρχηγοί των «πρασίνων» είχαν βάλει το δικό τους λιθαράκι για τη δημιουργία ενός αξιοπρόσεκτου συνόλου και μιας ομάδα η οποία μπορεί κάλλιστα να φανεί ανταγωνιστική και αν διεκδικήσει ό,τι καλύτερο την χρονιά που έρχεται...

Τρεις εβδομάδες πριν από το πρώτο τζάμπολ της EuroLeague και δύο εβδομάδες πριν από το πρώτο επίσημο ματς για το «Super Cup» της Basket League, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησαν αποκλειστικά στην κάμερα του gazzetta.gr για τον νέο Παναθηναϊκό, τα πλάνα τους, τις αρμοδιότητές τους, τα όσα προσδοκούν να δουν από την ομάδα, ενώ υπογράμμισαν τις αντικειμενικές δυσκολίες που θα υπάρξουν λόγω και της Covid-19.

Παράλληλα εξέφρασαν την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στον Γιώργο Βόβορα, ενώ ως... άριστοι γνώστες της συγκεκριμένης θέσης, υποστήριξαν ότι ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι έτοιμος και ο κατάλληλος για την αρχηγία της ομάδας!

Δείτε τη συνέντευξη των δύο θρύλων του Παναθηναϊκού στο gazzetta.gr

Επιμέλεια βίντεο: Παύλος Σφενδυλάκης