Καλάθης: «Ο Νο1 στόχος είναι η κατάκτηση της EuroLeague»!

Καλάθης: «Ο Νο1 στόχος είναι η κατάκτηση της EuroLeague»!

Gazzetta team
Καλάθης: «Ο Νο1 στόχος είναι η κατάκτηση της EuroLeague»!
Ο Νικ Καλάθης αναφέρθηκε στην Μπαρτσελόνα τονίζοντας πως είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου ενώ σχολίασε τη σχέση του με τον Νικ Καλάθη.

O Καλάθης παραχώρησε συνέντευξη στο Barca TV όπου ανέφερε αρχικώς:

«Νιώθω πολύ καλά εδώ. Είναι ωραίο να παίζεις με αυτά τα παιδιά. Είναι η πρώτη μου παρουσία σε training camp της Μπαρτσελόνα, οπότε ακόμα μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον. Φάγαμε μαζί και περάσαμε σπουδαία. Για μένα, αλλά πιστεύω και για όλους όσους ρωτήσεις, η Μπαρτσελόνα είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου, θέλεις να παίξεις σε αυτή. Όταν με πήραν τηλέφωνο, δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά, το να έχω την ευκαιρία να παίξω εδώ».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έφυγα από την Αθήνα, που ήταν το σπίτι μου για οκτώ χρόνια. Σε μια ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα, υπάρχει πίεση για επιτυχία. Είναι μια καλή κατάσταση για μένα. Στόχος είναι η κατάκτηση της EuroLeague, αυτό είναι το Νο1. Όπως αντίστοιχα, να κατακτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους, γιατί όλοι περιμένουν πολλά από εμάς».

Όσον αφορά τη σχέση του με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, σχολίασε πως «τον ξέρω πολύ καιρό, είμαστε φίλοι. Είναι διαφορετικά τώρα, γιατί έχουμε τη σχέση του προπονητή και του παίκτη. Το σέβομαι απόλυτα, προσπαθώ να ακολουθώ τους κανόνες που βάζει στο γήπεδο. Όλη η ομάδα προσπαθεί να τον μάθει, οπότε θα πάρει λίγο χρόνο. Δεν έχει αλλάξει πολύ, έχει την ίδια ενέργεια, το ίδιο πάθος για το παιχνίδι. Γι αυτό πιστεύω ότι είναι τόσο καλός στη δουλειά του. Κάθε μέρα φέρνει στο γήπεδο το πάθος και την αγάπη γι αυτό που κάνει».

Ο Καλάθης τόνισε σε ό,τι αφορά τη νέα ομάδα του: «Είναι η πρώτη φορά για μένα που ήρθα σε μια ομάδα και δεν έχω από πριν κάποιον φίλο. Φυσικά γνωρίζω όλα τα παιδιά, παίζουμε για αρκετά χρόνια αντίπαλοι, αλλά τώρα τους μαθαίνω επί προσωπικού. Όλοι είναι πολλοί καλοί χαρακτήρες, έχει πλάκα να είμαι κοντά τους. Το "99" είναι το αγαπημένο νούμερο του γιου μου. Στον Παναθηναϊκό είχα το "33" αλλά δεν μπορούσα να το πάρω, γιατί το έχει ο Νίκολα Μίροτιτς. Ρώτησα λοιπόν τον γιο μου ποιο είναι το αγαπημένο του νούμερο, μου είπε το "99" και γι αυτό το επέλεξα».