Παναθηναϊκός: Αλλαγή πλάνου για τον βασικό πλέι μέικερ

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Αλλαγή πλάνου για τον βασικό πλέι μέικερ
Απ' ότι φαίνεται, ο Νίκολας Λαπροβίτολα απομακρύνεται από τον Παναθηναϊκό, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να ανάψει -σε πρώτη φάση- «κόκκινο» στον Αργεντινό πλέι μέικερ με αποτέλεσμα ο Βόβορας να στρέψει και αλλού το ενδιαφέρον του.

Όπως φαίνεται, ο Νίκολας Λαπροβίτολα δύσκολα θα φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού για την σεζόν 2020-21. Η Ρεάλ Μαδρίτης, μετά το αδιέξοδο που έχει περιέλθει λόγω της απόφασης του Καμπάτσο να μετακομίσει στο ΝΒΑ, αποφάσισε σε πρώτη φάση να κρατήσει τον Αργεντινό πλέι μέικερ στην ομάδα και να αρνηθεί την επιθυμία του ίδιου του παίκτη να αποχωρήσει.

Αυτό σημαίνει ότι ο Γιώργος Βόβορας θα πρέπει να αναζητήσει αλλού τον επόμενο πλέι μέικερ των «πρασίνων», αν και δεν υπάρχουν διαθέσιμοι point guards που να έχουν την εμπειρία και την ποιότητα για να μπορούν να ηγηθούν της περιφέρειας και οι οποίοι να προέρχονται από τον ευρωπαϊκό χώρο. Όπερ και σημαίνει ότι το ενδιαφέρον στρέφεται περισσότερο σε λύσεις από G-League και Κίνα, την ώρα που ο Λίο Βέστερμαν έχει υποχωρήσει σημαντικά στη λίστα της ομάδας και θεωρείται δύσκολο να προχωρήσει η περίπτωσή του.

Αν μη τι άλλο ο Λαπροβίτολα αποτέλεσε τον παίκτη που ταίριαζε ιδανικά στα «θέλω» του 43χρονου προπονητή ωστόσο η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να του πει «όχι» και να τον κρατήσει -προς το παρόν τουλάχιστον- στο ρόστερ. Τι σημαίνει αυτό; Ο παίκτης ενδεχομένως και να αποχωρήσει από τη Μαδρίτη, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα είναι δύσκολο να γίνει τις επόμενες ημέρες. Στον Παναθηναϊκό δεν θέλουν να περιμένουν άλλο. Και γι' αυτόν τον λόγο προχωρούν σε αλλαγή πλάνου!

Ο Αργεντινός πλέι μέικερ ενημέρωσε τους «πράσινους» ότι η Ρεάλ δεν τον αποδεσμεύει, αν και πηγές κοντά στους Μαδριλένους ανέφεραν ότι ακόμα δεν έχουν πάρει την οριστική τους απόφαση. Άλλωστε ισχυρίζονται ότι ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο! Όπως και αν έχει το πράγμα, ο «Εξάστερος» δεν πρόκειται να περιμένει, εκτός και αν υπάρξουν αντίθετες εξελίξεις τις επόμενες 2-3 ημέρες και πάντα στην περίπτωση που δεν «κλείσει» κάποιος άλλος παίκτης! Είναι γεγονός ότι εδώ και μέρες έχουν ξεκινήσει οι επαφές και με άλλους πλέι μέικερ και αυτό διότι ολοένα και καθυστερούσε η περίπτωση του Λαπροβίτολα. Κάτι για το οποίο σας είχε ενημερώσει το gazzetta.gr.

Ο 30χρονος αποτελούσε την πρώτη και μεγάλη επιλογή του Βόβορα, αλλά από τη στιγμή που καθυστερεί ακόμα η αποδέσμευσή του από τη Ρεάλ, ήταν επιβεβλημένο να «κοιτάξει» και αλλού. Άλλωστε στόχος του είναι να έχει τον βασικό point guard στην πρώτη προπόνηση της σεζόν η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 του μήνα, αν και θα έχει προηγηθεί η άφιξη των παικτών στην Αθήνα μία εβδομάδα νωρίτερα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.