Κώστας Σλούκας: 12 χρόνια μετά, τόσο ίδια και τόσο διαφορετικά! (pic)

Αντωνία Σπανού
Κώστας Σλούκας: 12 χρόνια μετά, τόσο ίδια και τόσο διαφορετικά! (pic)
Ο Κώστας Σλούκας επιστρέφει στον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω στην πρώτη του εμφάνιση με τα «ερυθρόλευκα», 12 χρόνια πριν.

Με τον Ολυμπιακό έχει 2 Euroleague, 2 Πρωταθλήματα Ελλάδος, 1 Διηπειρωτικό και ένα Κύπελλο Ελλάδος. Mε την Φενέρ συνέχισε τον δρόμο του και μέτρησε 1 Ευρωπαϊκό, 3 Πρωταθλήματα Τουρκίας, 2 Κύπελλα Τουρκίας και ένα Σούπερ Καπ στην χώρα. Η διαδρομή είναι γραμμένη πάνω σε ονειρικές επιτυχίες.

Ο Κώστας Σλούκας επέστρεψε και επίσημα στον Ολυμπιακό, μετά από 5 χρόνια απουσίας. Ο Έλληνας γκαρντ έκανε την υπόσχεση του πράξη και φοράει και πάλι την φανέλα της ομάδας με την οποία ανδρώθηκε, συνεχίζοντας από εκεί που είχε μείνει και με όρεξη για νέες επιτυχίες. Ο Σλούκας έχει πετύχει πολλά στην καριέρα του, πήρε τίτλους, ηγήθηκε της ομάδας Φενέρμπαχτσε σε μια πενταετία που γέμισε διακρίσεις και έζησε μεγάλες επιτυχίες. Τώρα, είναι πανέτοιμος να γράψει το νέο κεφάλαιο της καριέρας του, σε ένα φόντο όμως που γνωρίζει πολύ καλά.

Τα «ερυθρόλευκα» τα έχει φορέσει, τα γνωρίζει, νιώθει άνετα μέσα σε αυτά και φυσικά του... πάνε. Άλλωστε πως να μην του πηγαίνουν, αφού... μεγάλωσε μέσα αυτά, τα φόρεσε μικρός και έμαθε πολύ καλά ποιο είναι το πραγματικό βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού. Πέντε χρόνια πέρασαν από την τελευταία του εμφάνιση με την «ερυθρόλευκη» φανέλα και 12 από την ημέρα που την φόρεσε για πρώτη φορά, σε ένα αγώνα κόντρα στο Αιγάλεω τον Οκτώβριο του 2008, που πάτησε παρκέ κάτι παραπάνω από 4 λεπτά. Μόλις στα 18 του χρόνια έπαιζε για πρώτη φορά για τον Ολυμπιακό και η πορεία θα ήταν ονειρεμένη και για τις δύο πλευρές.

Το διάλειμμα που έγινε, έμοιαζε να δημιούργησε κάποιες ρωγμές στα θεμέλια της σχέσης, αλλά αυτό ήταν μόνο το περίβλημα. Μόνο το περιτύλιγμα ενός δεσίματος που έχει βάθος και αγάπη. Ο δεσμός είναι πιο δυνατός από ποτέ, ο Κώστας Σλούκας αφήνει πίσω του την τούρκικη περιπέτεια του και είναι εδώ πιο έτοιμος από ποτέ να βγει μπροστά για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός για ακόμα ένα καλοκαίρι του έδειξε πόσο τον θέλει, εκείνος είχε δώσει μια υπόσχεση και ήρθε η ώρα τα λόγια να γίνουν πράξεις και οι υποσχέσεις πραγματικότητα. Ο Σλούκας έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα στην καριέρα του. Ξεπέρασε δυσκολίες, κολύμπησε κόντρα στο ρεύμα, έκλαψε, γέλασε, γέμισε το βιογραφικό του και είναι πιο έτοιμος από ποτέ. Το παιδί που ανδρώθηκε στα «ερυθρόλευκα», άλλαξε την ζωή του, έφτασε να ζήσει τα πιο τρελά του όνειρα και πλέον έχει ακόμα μια πρόκληση ξεκάθαρα μπροστά του.

Αυτό το 18χρονο αγόρι πέρασε πολλά, έγινε άνδρας και είναι ο νέος ηγέτης του Ολυμπιακού

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.