Άλι Κοτς: «Πέσαμε στα 18-20 εκατομμύρια, κανείς δεν ήθελε να φύγει ο Ομπράντοβιτς»

Άλι Κοτς: «Πέσαμε στα 18-20 εκατομμύρια, κανείς δεν ήθελε να φύγει ο Ομπράντοβιτς»

Gazzetta team
Άλι Κοτς: «Πέσαμε στα 18-20 εκατομμύρια, κανείς δεν ήθελε να φύγει ο Ομπράντοβιτς»
Ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, Άλι Κοτς, μίλησε για το μειωμένο μπάτζετ της ομάδας και στάθηκε ξανά στην αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Άλι Κοτς είπε χαρακτηριστικά για τον προϋπολογισμό της Φενέρ: «Το μπάτζετ μας μειώθηκε από $30 σε $18-20 εκατομμύρια. Έπρεπε να το κάνουμε αυτό. Ωστόσο, πρέπει να ρίξουμε μια καλή ματιά στο πως φτάσαμε εδώ, γιατί έπρεπε να "πέσουμε". Το έλλειμμα στο τμήμα μπάσκετ σήμερα είναι το μισό από αυτό του ποδοσφαιρικού τμήματος. Χωρίσαμε με τον προπονητή μας. Μας βοήθησε στην επαναφορά μας και τον ευχαριστώ γι' αυτό».

«Όλες οι ομάδες δυσκολεύονται όταν φεύγει ο Ζέλικο»

Έπειτα, σχολίασε για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Ευχαριστώ και πάλι τον Ομπράντοβιτς. Μας έκανε να πετύχουμε τόσα πολλά και μας έκανε πολύ χαρούμενους. Είναι ένας "θρυλικός" προπονητής, τόσο για τον κόσμο του μπάσκετ, όσο και για της Φενέρ. Φυσικά και κανείς μας δεν ήθελε να φύγει. Ήταν μια τραυματική εμπειρία για εμάς. Αν κάποιος θέλει να φύγει, μπορείς να παλέψεις μέχρι ένα σημείο. Το ήθελε αυτό πάρα πολύ. Υπήρχε μια εντύπωση ότι θα έμενε, αλλά επειδή υπήρχαν κάποιες οικογενειακές καταστάσεις, είπε ότι δεν θέλει να προπονήσει για ένα χρόνο. Μας υποσχέθηκε ότι δεν θα δουλέψει σε άλλο σύλλογο και δεν το κάνει. Τον ευχαριστώ ξανά για όλα όσα έκανε για εμάς.

Αν με ρωτάτε γι αυτή την διαδικασία, η αντικατάσταση του Ομπράντοβιτς δεν είναι εύκολη για καμία ομάδα. Μετά την αποχώρησή του, όλες οι ομάδες είχαν προβλήματα. Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος και ο τζένεραλ μάνατζερ έκαναν εκπληκτική δουλειά μέσα σε 15 ημέρες. Φέραμε ένα πετυχημένο όνομα στην ομάδα, το οποίο είναι κοινής αποδοχής και έχει ενθουσιάσει τον κόσμο, σε πολύ μικρό διάστημα. Ήταν έκπληξη για πολλούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ