Ο Κώστας Σλούκας επιστρέφει στον Ολυμπιακό μετά από 5 χρόνια!

Αντωνία Σπανού
Ο Κώστας Σλούκας επιστρέφει στον Ολυμπιακό μετά από 5 χρόνια!
Ο Κώστας Σλούκας επιστρέφει στο «ερυθρόλευκο σπίτι» του και η Euroleague Greece γυρίζει τον χρόνο πίσω και καταγράφει όλα όσα έγιναν αυτά τα 5 χρόνια.

Είναι γεγονός!

Ο Κώστας Σλούκας, μετά από πέντε χρόνια στην Τουρκία, επιστρέφει στον Ολυμπιακό, ετοιμάζεται να γίνει ο επόμενος μεγάλος ηγέτης του και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο να βρει κανείς κάποιον που δεν του έχει λείψει...

Η απουσία του ήταν φανερή, πολλά συνέβησαν σε κάθε επιστροφή του, αλλά πλέον θα φοράει και πάλι τα «ερυθρόλευκα». Την φανέλα, δηλαδή με την οποία ανδρώθηκε και πλέον είναι πανέτοιμος να την τιμήσει με έναν ρόλο, που πάντα ήθελε.

Η Euroleague Greece γυρίζει τον χρόνο πίσω σε όλα όσα έγιναν αυτά τα πέντε χρόνια και καταγράφει πως ο Κώστας Σλούκας ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες που βρήκε στο διάβα του, πήρε τίτλους, μαθήτευσε δίπλα στον Ομπράντοβιτς και πλέον επιστρέφει στο γήπεδο που έκανε τα πρώτα του βήματα για να δώσει πίσω όσα πήρε. Μπορεί η σχέση του με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να πέρασε από... 40 κύματα, αλλά πλέον όλα ανήκουν στο παρελθόν και ένα νέο κεφάλαιο ιστορίας ανοίγει για τις δύο πλευρές. Και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού ο διεθνής γκαρντ μεγάλωσε μέσα σε αυτή την ομάδα, έβαλε τις βάσεις της καριέρας του και πήρε μία απόφαση με μοναδικό κίνητρο το πως θα καταφέρει να πάει ένα βήμα παραπάνω την καριέρα του.

Το έκανε αυτό το βήμα, κέρδισε τίτλους, άλλαξε το επίπεδο του και πλέον επιστρέφει για να δείξει ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα της καρδιάς του. Είναι έτοιμος να βγει μπροστά και να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους» να μπουν σε έναν διαφορετικό δρόμο από αυτόν που έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια. Δίπλα του θα βρει όλα αυτά τα γνώριμα πρόσωπα, συμπαίκτες που μαζί έζησαν μοναδικές στιγμές, τους αγαπά και τον αγαπάνε! Όλοι μαζί ξανά, θα δείξουν τον δρόμο και στους υπόλοιπους, βάζοντας την νέα του ομάδα σε μονοπάτια γνωστά, τα οποία αποδείχτηκαν αδιάβατα, ειδικότερα στο μεγαλύτερο μέρος της απουσίας του.

ΤΙΤΛΟΙ, ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Σλούκας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παιδιά που έχουν περάσει ποτέ από τον Ολυμπιακό. «Έχτισε» την καριέρα του στους ερυθρόλευκους και ήταν βασικό μέλος στις επιτυχίες τους. Ο ενθουσιασμός και ο χαρακτήρας του είχαν δέσει με την κερκίδα και όλα έδειχναν ότι ο διεθνής γκαρντ θα παραμείνει στην... ελληνική παροικία της ομάδας για να αποτελέσει τον κορμό της στο μέλλον. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη ποτέ.

Την σεζόν 2015/16 οι Αγγελόπουλοι μένοντας πιστοί στις αρχές τους περίμεναν μέχρι το καλοκαίρι για να κάνουν την πρόταση τους, την οποία όμως ο Σλούκας δεν αποδέχτηκε και αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία, στο πλευρό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ώστε να φορέσει την φανέλα της Φενέρ. Ο διεθνής γκαρντ μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη και εκεί βρήκε όσα ήθελε, «πληγώνοντας» τους Έλληνες οπαδούς που τον είχαν φανταστεί ως συνεχιστή των επιτυχιών.

Ο παίκτης είχε μπροστά του μια νέα πρόκληση η οποία ταυτίζονταν με την ίδια πρόκληση που είχε η ομάδα του. Η Φενέρ μάζεψε όλα εκείνα τα κομμάτια που θα την έφερναν στην κορυφή της Ευρώπης και είχε έναν και μοναδικό σκοπό, τον οποίο και τελικά κατάφερε.

Την τελευταία του σεζόν στα κόκκινα, την σεζόν 2014/15 έκλεισε την καριέρα του στον Ολυμπιακό με έναν ακόμα τελικό Euroleague και στατιστικά που έφτασαν στα 18 λεπτά συμμετοχής, 6.7 πόντους και 3.1 ασίστ κατά μέσο όρο σε 29 παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του στον δρόμο για τον τελικό. Η αμέσως επόμενη τον βρήκε μακρυά από το ΣΕΦ σε νέα... γειτονιά και ντυμένο στα «κυανοκίτρινα». Η Φενέρ είχε μαζέψει ότι καλύτερο κυκλοφορούσε στην αγορά, είχε φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα και πλέον ο στόχος δεν ήταν άλλος πέρα από το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο τούρκικης ομάδας.

Η πρώτη χρονιά δεν ήταν ιδανική για τον Σλούκα. Ο παίκτης ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς, έμεινε αρκετούς μήνες εκτός, αλλά κατάφερε να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο Final 4 του Βερολίνου και να αλλάξει τα δεδομένα της σεζόν. Η ομάδα του έχασε το τρόπαιο στον τελικό από την ΤΣΣΚΑ με τον Κώστα να είναι εντυπωσιακός. Οι τραυματισμοί, ωστόσο, δεν τον άφησαν να τελειώσει την σεζόν με κάτι καλύτερο από 19:55 λεπτά κατά μέσο όρο στην Euroleague, τους 6.7 πόντους και τις 3 ασίστ ανά παιχνίδι σε 21 αγώνες που πάτησε παρκέ.

Η επόμενη σεζόν βρήκε την Φενέρμπαχτσε για πρώτη φορά πρωταθλήτρια στην ιστορία της και ο διεθνής γκαρντ στα 27 του πρόλαβε να έχει μια ακόμα Euroleague στην συλλογή του και να γράψει ιστορία.

«Το αν είμαι δικαιωμένος θα το κρίνει ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι. Εγώ έχω παίξει έναν τελικό Euroleague, πήρα το τρόπαιο με αυτή την ομάδα, έχω πάρει ένα Κύπελλο και ένα Πρωτάθλημα και διεκδικώ άλλο ένα. Το αν είμαι δικαιωμένος θα το κρίνει ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι», είχε σχολιάσει ο παίκτης, αλλά εύκολα καταλαβαίνει κάποιος πόσο σπουδαία ήταν τα επιτεύγματα του παίκτη συνολικά στην καριέρα του.

Η πορεία του στην Τουρκία είχε τίτλους, άλλα τρία Final 4, αγωνιστικές ευθύνες, μαθήματα καριέρας και μέσα σε 5 χρόνια ο Σλούκας κατάφερε να ανέβει πολλά σκαλιά. Έκανε όσα θεώρησε ότι χρειάζονταν η καριέρα του και σίγουρα μπορεί να είναι ευχαριστημένος κοιτώντας πίσω του.

https://www.sofascore.com/el/

Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΛΛΑ

Τα επεισόδια στις σχέσεις των δύο πλευρών είναι πολλά και... τραβάνε σε βάθος χρόνου. Από την πρώτη του επιστροφή και το γιουχάρισμα, στον διχασμό του ΣΕΦ με τους μισούς να χειροκροτούν και τους μισούς να αποδοκιμάζουν, τις καθολικές αποδοκιμασίες, μέχρι το 2018 που αποθεώθηκε στην αρχή και γιουχαρίστηκε στο τέλος, αφού έβαλε κρίσιμο τρίποντο και το πανηγύρισε έντονα.

Ο Σλούκας μέχρι και την σεζόν 2018/19 δεν είχε καταφέρει να κάνει μια πειστική εμφάνιση μέσα στο ΣΕΦ, λες και όσα γινόντουσαν τον επηρέαζαν ιδιαίτερα. Αυτό όμως έφτασε η στιγμή να αλλάξει, πάνω που ο κόσμος είχε καταλήξει στην θετική αντίδραση που είχε στην επιστροφή του ως αντίπαλος. Σε ένα μεγάλο παιχνίδι που έκανε πριν από δύο χρόνια πέτυχε τους τελευταίους 5 πόντους για την ομάδα, εκείνους που έδωσαν τελικά και την νίκη στην ομάδα του και αποφάσισε να το πανηγυρίσει έξαλλα. Ο κόσμος για ακόμα μια φορά αντέδρασε και τίποτα δεν μπορούσε να μείνει σταθερό.

Ο διεθνής γκαρντ σκόραρε και έτρεξε προς τον πάγκο της ομάδας του και κάπου εκεί πήρε την απόφαση να ξεσπάσει. «Το έχω πει και παλαιότερα ότι δεν είμαι φιλοχρήματος, άλλα φιλόδοξος. Προσπαθώ να δουλεύω και να είμαι πάντα καλύτερος από την προηγούμενη χρονιά και από το προηγούμενο παιχνίδι μου. Σήμερα η ομάδα κέρδισε χάρη σε ένα μεγάλο τρίποντο, το οποίο έτυχε να το βάλω εγώ, ίσως ήταν κάποιος άλλος στην θέση μου. Ίσως το παράκανα λίγο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι τον κόσμο του Ολυμπιακό, τα χρόνια που πέρασα εδώ. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάει ο κόσμος είναι ότι για 40 λεπτά, έτσι είναι η κατάσταση είμαι αντίπαλος με τον Ολυμπιακό μέσα στο γήπεδο. Μου βγήκε εκείνη την στιγμή γιατί γνώριζα ότι είναι ένα πολύ μεγάλο τρίποντο, που θα μας χάριζε την νίκη. Από εκεί και πέρα γνωρίζετε την συνέχεια».

Ο κόσμος του Ολυμπιακού από την αρχική αποθέωση είδε τον Σλούκα να πληγώνει την ομάδα του πρώτα αγωνιστικά και έπειτα να το πανηγυρίζει έξαλλα. Όσα έγιναν πριν την έναρξη του παιχνιδιού, έδωσαν την θέση τους σε πολύ έντονες αποδοκιμασίες. Όλα άλλαξαν για ακόμα μια φορά στις σχέσεις των δύο πλευρών και φάνηκε ξεκάθαρα σε πόσο λεπτές ισορροπίες βρισκόντουσαν.

Ο κόσμος των «ερυθρόλευκων» που είχε αγαπήσει πολύ τον παίκτη και τον είδε να φεύγει, διχάστηκε όταν επέστρεψε. Τα συναισθήματα της αγάπης και του θαυμασμού, όμως, επικράτησαν και τελικά χρειάστηκαν μερικοί κρίσιμοι πόντοι και μια έντονη αντίδραση για να μετατραπούν σε οργή και αποδοκιμασία μέσα σε μια φάση. Και από την άλλη, έχοντας ακούσει πολλά για την αποχώρησή του, ο Σλούκας πανηγύρισε το πρώτο του πραγματικά καλό παιχνίδι στον Πειραιά, συμβάλλοντας τα μέγιστα σε μία πραγματικά πολύτιμη εκτός έδρας νίκη.

Ήταν σημαντικό για εκείνον να κάνει μια μεγάλη εμφάνιση μέσα στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό. Δεν το είχε καταφέρει ποτέ έως τότε και αυτό ήταν κάτι που επεδίωκε. Φάνηκε στις αντιδράσεις του, στην αποφασιστικότητα του, αλλά και στην απόφαση του να πανηγυρίσει έξαλλα και μετά να παραδεχτεί ότι μπορεί να το παράκανε, ακριβώς γιατί βρισκόταν σε ένα γήπεδο που έχει ζήσει όλα τα συναισθήματα.

Την τελευταία φορά που επέστρεψε στην Ελλάδα έκανε ακόμα μια πολύ μεγάλη εμφάνιση, αλλά επισκιάστηκε από το ρεκόρ του Σπανούλη, τον οποίο φυσικά έσπευσε να συγχαρεί.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΩΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ

Είναι πλέον γεγονός και όλα όσα έχουν γίνει ανήκουν στο παρελθόν. Ο Κώστας Σλούκας είπε το «ναι» και επιστρέφει στην ομάδα που ανδρώθηκε για να ηγηθεί της προσπάθειας της και όλο το μελάνι που ξοδεύτηκε για την αποχώρησή του, «σβήνεται» μονομιάς. Πλέον τίποτα απ' όλα αυτά δεν έχει σημασία. Μια ομάδα υπήρχε στην Ελλάδα για τον Σλούκα και σε αυτήν επέστρεψε.

Ένα από τα λίγα κορυφαία ονόματα που βγήκαν στην αγορά καταλήγει στους «ερυθρόλευκους» και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βάζει στο ρόστερ της έναν παίκτη από το υψηλότερο ράφι της διοργάνωσης. Ο Έλληνας διεθνής θα βρει γνωστά πρόσωπα, φίλους και παίκτες που έχουν ωριμάσει (όπως και ο ίδιος) και όλοι μαζί θα θέσουν σίγουρα υψηλότερους στόχους για την νέα σεζόν. Ο Παπανικολάου είναι εκεί, ο Πρίντεζης είναι εκεί, ο Σπανούλης είναι εκεί και πλέον θα είναι και ο Σλούκας όλοι γνωρίζοντας ποια είναι η αποστολή τους.

Ο κόσμος τον περίμενε με ανυπομονησία, τον βλέπει να γυρίζει σπίτι του και είναι παραπάνω από σίγουρο ότι όλοι μαζί θα ενωθούν για να πάνε τον Ολυμπιακό ένα βήμα παραπάνω. Ο νέος ηγέτης της ομάδας του Πειραιά είναι εδώ και είναι πανέτοιμος.

Διαβάστε ακόμα: