Στρέλνιεκς: «Έχω συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ, δεν λειτούργησε με τον Ολυμπιακό»

Gazzetta team
Στρέλνιεκς: «Έχω συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ, δεν λειτούργησε με τον Ολυμπιακό»
Ο Γιάνις Στρέλνιεκς μίλησε για το μέλλον του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχα, αλλά και για την περίοδο που ήταν στον Ολυμπιακό.

Ο Λετονός γκαρντ μίλησε στην «talsuvestis.lv» και είπε αρχικά για τις φήμες αποχώρησής του από την ρωσική ομάδα: «Μέχρι τώρα, αυτά είναι φήμες. Δεν ξέρω από που έρχονται. Τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης δεν έχουν γράψει κάτι, άρα μέχρι να δημοσιευθεί κάτι εκεί, όλα είναι καλά. Ποτέ δεν ξέρεις, τα πράγματα μπορεί να βγουν, αλλά δεν ξέρω πόσο ωφέλιμο θα είναι για την ομάδα, γιατί έχουμε ένα τρέχον συμβόλαιο. Δεν μπορούν απλά να με διώξουν. Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε υποθέτω πως θα έχω περισσότερες λεπτομέρειες αυτή την εβδομάδα».

Για το τι θα κάνει, σε περίπτωση που τελικά αποχωρήσει από την ΤΣΣΚΑ, δήλωσε: «Δεν το σκέφτομαι, αυτή είναι δουλειά του ατζέντη μου. Πιστεύω ότι έχω δείξει λίγο - πολύ τι μπορώ να κάνω στην Ευρώπη, ώστε να μην έχω πρόβλημα να βρω δουλειά».

Για το αν η ΤΣΣΚΑ τον βοήθησε στην εξέλιξή του, σχολίασε: «Σίγουρα, από κάθε άποψη. Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ καλός οργανισμός, αλλά εδώ είναι ένα διαφορετικό βήμα. Σκέφτεσαι μόνο το μπάσκετ, γιατί όλα είναι εξασφαλισμένα».

Για τη σχέση του με τον Δημήτρη Ιτούδη, τόνισε: «Καλή. Αν είσαι στην ΤΣΣΚΑ, είσαι παίκτης υψηλού επιπέδου. Πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα καθημερινά, γιατί ο κόουτς το βλέπει αυτό από το πρώτο - δεύτερο λεπτό του αγώνα. Αν δει ότι δεν δίνεις κάτι καλό στην ομάδα, σε αλλάζει αμέσως με τον επόμενο».

Για τον Ολυμπιακό πρόσθεσε: «Ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα. Μού λείπει πολύ η Αθήνα, μού άρεσε εκεί. Αγωνίστηκα, δεν πήγε όπως περιμέναμε. Την πρώτη χρονιά μείναμε εκτός playoffs, την δεύτερη δεν ολοκληρώσαμε τη σεζόν, λόγω διαφωνιών των ομάδων, ενώ τραυματίστηκα κιόλας στο Λετονία - Μαυροβούνιο και δεν έπαιξα μέχρι το τέλος. Τότε άρχισε μια δύσκολη περίοδος και πρέπει να σκέφτομαι την υγεία μου συνέχεια».