Τέλος ο Σάκοτα από τον Ερ. Αστέρα: «Είναι καλύτερα να έρθει ένας νεότερος»

Τέλος ο Σάκοτα από τον Ερ. Αστέρα: «Είναι καλύτερα να έρθει ένας νεότερος»

Gazzetta team
Τέλος ο Σάκοτα από τον Ερ. Αστέρα: «Είναι καλύτερα να έρθει ένας νεότερος»
Ο Ντράγκαν Σάκοτα δεν θα συνεχίσει στον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα κι ευχαρίστησε τους πάντες στο σύλλογο.

Ο 67χρονος προπονητής είπε αναλυτικά στη Συνέντευξη Τύπου που έδωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Ερυθρό Αστέρα και τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη του. Ήξερα πως δεν θα είχα εύκολη δουλειά. Όλα το έδειχναν αυτό στις συζητήσεις μας. Ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα να επιστρέψω στο σύλλογο, με τον οποίο πήρα ένα τίτλο πριν από 14 χρόνια (Κύπελλο Σερβίας).

Ήταν χαρά μου να είμαι εδώ και να δουλεύω με τους ανθρώπους της ομάδας, τον πρόεδρο και τους συνεργάτες. Πριν την Συνέντευξη Τύπου, μίλησα με τους παίκτες και τους ευχαρίστησα. Δεν συναντώ συχνά παιδιά που αντέχουν τα πάντα, που δουλεύουν σε δύσκολες συνθήκες και δεν υπήρξε καμία δυσαρέσκεια. Η χημεία όταν ήρθα εγώ δεν ήταν καλή, ενώ όπως ξέρετε, υπήρχαν αλλαγές στο ρόστερ, είχαμε σκαμπανεβάσματα. Επίσης, υπήρχε μια κατάσταση που τη θεωρώ ως μία από τις μεγαλύτερες αδικίες, αλλά έπρεπε να το περάσω με τον Φίλιπ. Αλλά καταφέραμε να φέρουμε ένα παίκτη που κάλυψε το κενό τελευταία στιγμή.

Αναρωτηθήκαμε και κουραστήκαμε, για να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για το καλύτερο παιχνίδι. Νομίζω το πετύχαμε αυτό, βρήκαμε τη λύση. Κανείς δεν είναι χαρούμενος που όλα τελειώνουν έτσι, όχι μόνο για το μπάσκετ, αλλά και για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους σε όλο τον κόσμο. Ποτέ δεν έχω βιώσει μία τέτοια κατάσταση και κανείς δεν θα ήθελε να συμβεί. Αυτά είναι πράγματα που θα τα θυμόμαστε, αλλά ευτυχώς τα αφήσαμε πίσω.

Ήταν η πέμπτη φορά στην καριέρα μου που επιστρέφω σε μια ομάδα. Αυτό με κάνει εξαιρετικά υπερήφανο, επειδή σημαίνει πως αξίζει. Τα τρόπαια δεν "γεμίζουν" μόνο τους προπονητές, αλλά και οι σχέσεις με την ομάδα, η βελτίωση των παικτών και οι άνθρωποι που γνωρίζεις.

Προσωπικά, πιστεύω πως είναι καλύτερα για κάποιον νεότερο να έρθει στη θέση μου, με μεγαλύτερες φιλοδοξίες, ίσως και για πολλά χρόνια. Όταν κάποιος φεύγει από ένα περιβάλλον, είναι συνήθως επειδή δεν πληρώνεται ή τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά. Αλλά φεύγω τώρα, με αυτές τις συνθήκες και θα συνεχίσω να υποστηρίζω την ομάδα, έχω καλές σχέσεις με τον πρόεδρο και τους συνεργάτες μου. Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα».