Πιτίνο: «Ήταν λογικό να διακοπεί η Εuroleague, το περίμενα»

Πιτίνο: «Ήταν λογικό να διακοπεί η Εuroleague, το περίμενα»

Gazzetta team
Πιτίνο: «Ήταν λογικό να διακοπεί η Εuroleague, το περίμενα»
Ο Ρικ Πιτίνο στάθηκε στην οριστική διακοπή της Euroleague και τόνισε πως περίμενε κάτι τέτοιο, ενώ πρόσθεσε πως ήταν λογικό για να ετοιμαστούν οι διοργανωτές καλύτερα για τη νέα σεζόν

Ο Αμερικανός προπονητής με 2 περάσματα από τον Παναθηναϊκό μίλησε στο Sport5 σχολίασε την απόφαση της Euroleague για οριστική διακοπή της σεζόν.

«Το περίμενα, η κατάσταση ήταν πολύ πιο σοβαρή από αυτό που πίστευαν οι περισσότεροι. Η διαφορά ανάμεσα στην Euroleague και το ΝΒΑ δεν αφορά το παιχνίδι, αλλά τα έσοδα από τα τηλεοπτικά. Το ΝΒΑ δεν μπορεί να χάσει τόσα χρήματα, αλλά θα κερδίσει κιόλας, αν διεξαχθούν τα πλέι-οφ. Για την Euroleague δεν έχει νόημα. Ήταν πιο λογικό να διακόψουν την σεζόν και να ετοιμαστούν για την επόμενη χρονιά», ανέφερε αρχικά ο Πιτίνο.

Για τις διαφορές με το ΝΒΑ: «Στην Euroleague είναι καλύτερη η επίθεση, λόγω κίνησης, εναλλαγής και εξαιρετικού passing game. Το ΝΒΑ είναι μία διαφορετική κατηγορία, αλλά η Euroleague είναι απολαυστική, εξαιρετική».

Για τον Ντένι Αβντίγια της Μακάμπι που ετοιμάζεται για το draft του ΝΒΑ «Αν κρίνω από τα 11 λεπτά που αγωνιζόταν σε κάθε ματς, μπορώ να πω ότι δεν ήταν ένας παίκτης που επηρέαζε το ματς. Αλλά εντυπωσιάζομαι κάθε φορά που βλέπω βίντεό του. Θα είναι δύσκολα στην αρχή, αλλά νομίζω πως θα γίνει ένας καλός παίκτης και ότι θα έχει μία καλή καριέρα στο ΝΒΑ».