Μπερτομέου: «Η πιο δύσκολη απόφαση, πρώτα απ' όλα η υγεία όλων»

Gazzetta team
Μπερτομέου: «Η πιο δύσκολη απόφαση, πρώτα απ' όλα η υγεία όλων»
Ο Τζόρντι Μπερτομέου υπογράμμισε ότι η απόφαση για την διακοπή της σεζόν στην EuroLeague, πάρθηκε με γνώμονα την υγεία όλων και ευχαρίστησε τους πάντες για την αφοσίωσή τους.

Συγκεκριμένα ο εκτελεστικός διευθυντής της EuroLeague Basketball ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Χωρίς αμφιβολία, αυτή είναι η πιο δύσκολη απόφαση που είχαμε να πάρουμε στην εικοσαετή ιστορία μας. Εξαιτίας κάποιων καταστάσεων που είναι πέρα ​​από τον έλεγχό μας, αναγκαστήκαμε να διακόψουμε την πιο επιτυχημένη και συναρπαστική σεζόν στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αυτό συνέβη ύστερα από δυόμισι μήνες στους οποίους όλοι οι εμπλεκόμενοι διατήρησαν την αποφασιστικότητά τους και εξάντλησαν κάθε δυνατό ενδεχόμενο προσπαθώντας να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη και ξεχωριστή σεζόν στους φιλάθλους.Το πάθος των οποίων είναι η κινητήρια δύναμη για όλες τις προσπάθειές μας. Αυτή είναι η δέσμευσή μας και το πάθος μας κάθε σεζόν. Και αυτό που μας λυπεί περισσότερο είναι που συνέβη για κάτι το οποίο είναι πέρα από τις δυνάμεις μας. Ωστόσο, τα ρεκόρ που δείχνουν πόσο απολαμβάνουν οι φίλαθλοι τα παιχνίδια και μας δίνουν περισσότερη ενέργεια από ποτέ για να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε μία ακόμη καλύτερη σεζόν για το 2020-21.

Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για το πώς η EuroLeague και το EuroCup παρέμειναν ενωμένα σε απίστευτα δύσκολες στιγμές. Είμαστε περήφανοι για τις ομάδες και τις διοικήσεις τους, για το θάρρος στις αποφάσεις τους αλλά και για τη γενναιόδωρη συνεισφορά τους σε τόσο δύσκολες στιγμές. Είμαστε περήφανοι για τους εμπορικούς μας συνεργάτες, οι οποίοι έχουν δείξει τη συνεχή δέσμευσή τους και την πίστη τους στην επωνυμία μας και αυτό που αντιπροσωπεύει. Είμαστε περήφανοι για παίκτες, προπονητές και διαιτητές για τη στήριξή τους και την κατανόησή τους όλον αυτόν τον καιρό. Είμαστε περήφανοι για τους φιλάθλους, που έχουν μείνει κοντά μας και εκφράζουν συνεχώς πόσο ήθελαν να επιστρέψουν οι διοργανώσεις.

Προφανώς, είχαμε πολλά κίνητρα για να ξαναρχίσουμε τη σεζόν 2019-20, αλλά σε μια τέτοια ιδιαίτερη κατάσταση, πρέπει να βάλουμε πρώτα απ' όλα την υγεία των ανθρώπων από οτιδήποτε άλλο»