Λάρκιν: «Δεν έφτασε η ώρα να επιστρέψουμε στη δράση» (pic)

Λάρκιν: «Δεν έφτασε η ώρα να επιστρέψουμε στη δράση» (pic)

Gazzetta team
Λάρκιν: «Δεν έφτασε η ώρα να επιστρέψουμε στη δράση» (pic)
O Σέιν Λάρκιν πήρε θέση για το μέλλον της Euroleague και τόνισε πως η διακοπή δημιουργεί πλεονέκτημα σε κάποιες ομάδες και παίκτες, ενώ πρόσθεσε πως ακόμα δεν έχει έρθει η ώρα για να επιστρέψει η διοργάνωση στη δράση.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου θα μιλήσει σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, όπου θα δώσει απαντήσεις για το μέλλον της φετινής Euroleague, με τον Σέιν Λάρκιν να καταθέτει κάποιες σκέψεις του για το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η σεζόν

Ο ηγέτης της Εφές τόνισε σε ανάρτηση του πως η διακοπή δημιουργεί πλεονέκτημα σε κάποιες ομάδες

«Δεν είναι μυστικό ότι οι παίκτες δεν μπόρεσαν να μείνουν σε φόρμα μετά την διακοπή. Ρισκάρουν τραυματισμούς. Δεν μιλάμε για ένα κανονικό διάλειμμα, στο οποίο οι παίκτες μπορούν να βελτιωθούν μέσω της δουλειάς. Οι περισσότεροι παίκτες δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Τόσο πνευματικά, όσο και σωματικά, δεν είναι ιδανικό το ενδεχόμενο να παίξουμε σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα χωρίς να έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε σωστά.

Η Euroleague είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, έχει σπουδαίους παίκτες. Κάθε αξίζει να έχει την ευκαιρία να κερδίσει, αλλά η πανδημία αφαίρεσε την δυνατότητα για σωστή προετοιμασία σε κάποιες ομάδες. Δεν ξέρω αν ο πρωταθλητής πρέπει να κριθεί από την ικανότητα των συλλόγων να προπονηθούν. Πρέπει να κριθεί από την δουλειά των παικτών στην διάρκεια ολόκληρης της σεζόν, μαζί με προπονητές, συμπαίκτες και staff. Η διακοπή δημιουργεί πλεονέκτημα σε κάποιες ομάδες και σε κάποιους παίκτες.

Yπάρχουν πολλοί λόγοι για να θ΄λω να συνεχιστεί η σεζόν. Η Εφές έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ φέτος. Παρόλοπου αρκετοί μας έχουν φαβορί για τίτλο, η ασφάλεια και η υγεία είναι πιο σημαντική. ήθελα να πω την άποψή μου, επειδή από όλους όσοι εΊΝΑΙ σε αυτή την κατάσταση, εμείς οι παίκτες είμαστε αυτοί που πρέπει να ρισκάρουμε αν συνεχιστεί η σεζόν. Είμαστε οι άνθρωποι που πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να παίξουμε και θεωρώ ότι η φωνή μας θα πρέπει να ακουστεί. Οι σκέψεις και οι ιδέες που έγραψα είναι δικές μου, αλλά γνωρίζω ότι πολλοί παίκτες σκέφτονται το ίδιο.

Όποια και είναι η απόφαση θα τη σεβαστώ και θα την υποστηρίξω. Είμαστε επαγγελματίες και αν πρέπει να δουλέψουμε, θα το κάνουμε. Δεν είναι ότι δεν θέλουμε να παίξουμε, μας λείπει. Οι περισσότεροι των ανθρώπων της λίγκας θεωρούν πως δεν έφτασε η ώρα για επιστροφή. Αυτό πιστεύω κι εγώ», έγραψε.