Τι έκανε ο Λαρεντζάκης στη Μούρθια; Οι Ισπανοί αναλύουν στο gazzetta.gr

Τι έκανε ο Λαρεντζάκης στη Μούρθια; Οι Ισπανοί αναλύουν στο gazzetta.gr

Τι έκανε ο Λαρεντζάκης στη Μούρθια; Οι Ισπανοί αναλύουν στο gazzetta.gr
Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης συμμετέχει στις προπονήσεις του Ολυμπακού και το gazzetta.gr καταγράφει τα πεπραγμένα του στην Ισπανία μέσω δυο δημοσιογράφων της Μούρθια.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο κι αφού ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης συμφώνησε με την ισπανική Μούρθια για διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Έτσι ο διεθνής γκαρντ θα είχε τη δυνατότητα να μετρήσει τις δυνάμεις του στην κορυφαία λίγκα της Ευρώπης, κάτι που δεν έκανε το 2016 όταν ανακοινώθηκε μεν από τη Σαραγόσα όμως η ΑΕΚ κατέβαλε το buy - out κι έντυσε στα κιτρινόμαυρα τον Λαρεντζάκη ο οποίος κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, το BCL και το Διηπειρωτικό ως μέλος της «Ένωσης».

Η σεζόν ολοκληρώθηκε πρόωρα για τη Μούρθια που τερμάτισε στη 16η θέση μεταξύ 18 ομάδων στη Liga Endesa με ρεκόρ 7-15, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης συμμετέχει στις προπονήσεις του Ολυμπιακού και δυο Ισπανοί δημοσιογράφοι περιγράφουν στο gazzetta.gr τη σεζόν του 26χρονου γκαρντ.

- Άρθρο της Olga Lorente (ραδιόφωνο Onda Regional)

«Η μεταγραφή του Λαρεντζάκη δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες στη Μούρθια. Μολονότι δεν είχε αγωνιστεί στο παρελθόν στο ισπανικό πρωτάθλημα, εντούτοις άπαντες στην ομάδα είχαν καλές αναμνήσεις από την παρουσία του στο Basketball Champions League και το Final 4 της Αθήνας με την ΑΕΚ.

Ήταν μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη διότι η μεταγραφή ανακοινώθηκε ενώ είχε ήδη ολοκληρωθεί το ρόστερ. Με τον Λαρεντζάκη η Μούρθια είχε 13 παίκτες και κάθε εβδομάδα ένας έπρεπε να μένει εκτός αποστολής.

Από τις πρώτες αγωνιστικές κέρδισε την εμπιστοσύνη των φιλάθλων της Μούρθια για τον χαρακτήρα και την αφοσίωση του στο παρκέ. Παρ' όλα αυτά, η χρονιά του στην Ισπανία είχε σκαμπανεβάσματα. Έκανε κάποια καλά παιχνίδια (απέναντι στη Βαλένθια ή τη Μάλαγα, για παράδειγμα) όμως στα υπόλοιπα δεν ήταν ο ηγέτης που περίμενε η ομάδα. Σε κάποια ματς έμεινε εκτός αποστολής κι αυτό επηρέασε την αυτοποίθηση του.

Παρ' όλα αυτά, πριν από τη διακοπή της Liga Endesa λόγω κορονοϊού, έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο Σαντιάγο, στην έδρα της Ομπραδόιρο!

Οι οπαδοί της Μούρθια περίμεναν περισσότερα από αυτή τη μεταγραφή. Πίστευαν, επίσης πως θα μπορούσε να ολοκληρώσει τη σεζόν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Σίγουρα η ασταθής πορεία της ομάδας και το ότι μοιραζόταν τη θέση με τον Άσκια Μπούκερ επηρέασε την απόδοση του».

- Άρθρο του Dioni García (εφημερίδα La Opinión de Murcia)

«1. Ο Λαρεντζάκης ήλθε τελευταίος στη Μούρθια. Ουδείς το περίμενε, από τη στιγμή που η ομάδα είχε ήδη 12 παίκτες και δεν συμμετείχε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Νομίζω ότι ελάχιστοι κατάλαβαν τον λόγο που έγινε αυτή η μεταγραφή. Σε πολλές αγωνιστικές μάλιστα έμενε εκτός, λόγω του... συνωστισμού στη θέση του.

2. Η παρουσία του Άσκια Μπούκερ και του Τζάρελ Έντι, παίκτες στους οποίους στηρίχτηκε εν πολλοίς το επιθετικό παιχνίδι της Μούρθια δεν του έδωσε χώρο. Σε ό,τι αφορά την άμυνα, δεν μπόρεσε να δείξει ιδιαιτέρως τις δυνατότητες του, από τη στιγμή που η Μούρθια δεν είναι ομάδα με αμυντικό πνεύμα.

3. Κακές αποφάσεις. Το να παίζει στο πλευρό του Άσκια Μπούκερ, ένα κόμπο γκαρντ που δεν μπορούσε να πάρει την ευθύνη στις κρίσιμες στιγμές των αγώνων υποχρέωσε τον Λαρεντζάκη να υϊοθετήσει έναν ρόλο που δεν του ταίριαζε. Γι' αυτό ακριβώς πήρε κάποιες κακές αποφάσεις στα κρίσιμα ματς.

4. Ο κόουτς Σίτο Αλόνσο δεν μπόρεσε, ουσιαστικά να βρει ρόλο στην ομάδα για τον Λαρεντζάκη. Αυτή η κακή διαχείρηση από τον προπονητή της Μούρθια έκανε κακό τόσο στον Λαρεντζάκη όσο και στους συμπαίκτες του Έλληνα γκαρντ, δίχως να έχει ξεκάθαρη και συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα.

5. Το ανταγωνιστικό πνεύμα του κέρδισε τους φιλάθλους της ομάδας όμως η κακή πορεία της Μούρθια στη Liga Endesa ενδεχομένως το επισκίασε.

6. Όλοι οι παραπάνω παράγοντες είχαν ως αποτέλεσμα να μην προσαρμοστεί ποτέ στην ομάδα και το αγωνιστικό στιλ στην Ισπανία».

Η σεζόν 2018-19 σε αριθμούς

8.7 πόντοι
83.6% στις βολές
49.9% στο δίποντο
27.2% στο τρίποντο
2.8 ριμπάουντ
2.5 ασίστ
6.2 βαθμοί αξιολόγησης
σε 18'26" (19 συμμετοχές)