Ρίβερς: «Έβλεπα κασέτες με τον Διαμαντίδη πριν γίνει σταρ»

Gazzetta team
Ρίβερς: «Έβλεπα κασέτες με τον Διαμαντίδη πριν γίνει σταρ»
Ο Κέι Σι Ρίβερς αποκάλυψε μία ωραία ιστορία για τον ρόλο που έπαιξε ο Δημήτρης Διαμαντίδης στον τρόπο παιχνιδιού του.

Ο Τζο Αρλάουκας φιλοξένησε σε podcast τον Αμερικανό φόργουορντ της Ζαλγκίρις Κάουνας.

Ο Κέι Σι Ρίβερς ο οποίος έχει περάσει και από τον Παναθηναϊκό και την Ρεάλ Μαδρίτης αποκάλυψε μία ιστορία σχετική με τον θρύλο των «πράσινων».

Ο Αμερικανός ο οποίος είναι ανιψιός του Μπάιρον Ντίνκινς (έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ στην Ελλάδα) ανέφερε πως, «ο θείος μου έπαιζε στην Ευρώπη και αυτό ήταν το μόνο που ήξερα για το μπάσκετ στην Ευρώπη. Όποτε ερχόταν έφερνε κασέτες. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του την Ελλάδα. Μία περίοδο αγωνιζόταν στο Περιστέρι μαζί με τον Φορντ. Παρακολουθούσαμε μαζί τους αγώνες και όταν μεγάλωνα έφερε μία κασέτα του Διαμαντίδη. Και επειδή ήταν αριστερόχειρας όπως και εγώ μου είπε 'θέλω να παρακολουθήσεις πώς παίζει. Θα γίνει σταρ. Παρακολούθησέ τον. Οπότε συνήθιζα να βλέπω πώς έπαιζε ο Διαμαντίδης σε πολλές κασέτες και πώς έπαιζε.

Ξέρεις ότι το ευρωπαϊκό στυλ είναι διαφορετικό σε σχέση με το αμερικάνικο και αυτά που έκανε ο Διαμαντίδης μου φαινόντουσαν διαφορετικά από αυτά που είχα συνηθίσει να βλέπω. Κοιτώντας τώρα πίσω, εύχομαι να τον είχα παρακολουθήσει αυτές τις κασέτες με πιο προσεκτικό τρόπο, ώστε να μπορούσα να το χρησιμοποιήσω και να είμαι διαφορετικός ως παίκτης!

Το τρελό βέβαια είναι ότι μετά τον αντιμετώπισα και σκεφτόμουν ότι τον έβλεπα ως νεαρός και τώρα παίζω απέναντί του».