Τα δύο σενάρια για να ολοκληρωθεί η EuroLeague!

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Τα δύο σενάρια για να ολοκληρωθεί η EuroLeague!
Ο Τζόρντι Μπερτομεου αποκάλυψε τις σκέψεις της EuroLeague ώστε να ολοκληρωθεί η σεζόν. Μέχρι και Final 8 σε μια πόλη εξετάζουν, ενώ δεν θα γίνουν αγώνες τον Σεπτέμβριο και αν τελειώσει η σεζόν, αυτό θα συμβεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Στα όσα σκέφτεται η Euroleague για τη συνέχεια της σεζόν στάθηκε ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης. Τζόρντι Μπερτομέου στη συνέντευξη Τύπου.

«Στόχος μας να τελειώσει η σεζόν με το υπάρχον format (6 παιχνίδια καν. περιόδου, playoffs και F4 στην Κολωνία) εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες της υγείας όλων των φορέων της διοργάνωσης, δηλαδή αν κι εφόσον δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος. Ωστόσο εξετάζουμε κι ένα εναλλακτικό σενάριο της συγκέντρωσης όλων των ομάδων σε μία πόλη κι ένα γήπεδο που πληρούν όλες τις προυποθέσεις ακόμη και για το ενδεχόμενο τέλεσης μόνο των playoffs ή ενός F8.

Σίγουρα δε θα γίνει το F4 στην Κολωνία τις ημερομηνίες που είχαμε προγραμματίσει. Συζητάμε για άλλες ημερομηνίες. Σκεφτόμαστε και το Eurocup που είναι κάπως πιο εύκολο. Τσεκάρουμε την πορεία του κορονοϊού σε όλες τις χώρες. Δουλεύουμε καθημερινά. Δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση αυτή τη στιγμή. Οι ομάδες και οι παίκτες υποφέρουν από αβεβαιότητα, αλλά πρέπει να κάνουν κάποιες θυσίες και τους ευχαριστώ εκ των προτέρων», ανέφερε στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου για το μέλλον της διοργάνωσης.

Σε ερώτηση για το πότε μπορεί να τελειώσει η σεζόν, απάντησε: «Όχι μετά τον Ιούλιο. Δε γίνεται να έχουμε αγώνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο γιατί θα επηρεαστεί η επόμενη σεζόν. Αν ξεκινήσουμε μέχρι Ιούλιο θα προλάβουμε».

Μπερτομέου: «Μιλάμε με αρκετές πόλεις για να φιλοξενήσουν τους αγώνες»

Στη συνέχεια στάθηκε στις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες τη Euroleague όταν συνεχιστεί η σεζόν.

«Μιλάμε με αρκετές πόλεις για το ενδεχόμενο να φιλοξενήσουν τους αγώνες, αν πάμε σε μία τέτοια λύση που δείχνει και η πιο πιθανή αυτή τη στιγμή. Από τη στιγμή που η EL παίζεται σε συνολικά 10 χώρες και σε καθεμία απ' αυτές η επίδραση της πανδημίας είναι διαφορετική. Η Ισπανία πχ είναι ακόμη σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Τα κριτήρια της επιλογής έχουν να κάνουν με την κατάστασης της δημόσιας υγείας και το πόσο έχει αντιμετωπιστεί η πανδημία εκεί, την ετοιμότητα των νοσοκομείων και φυσικά όλες τις προϋποθέσεις της φιλοξενίας (γήπεδο, ξενοδοχεία κλπ)».

Για την χορηγική συνεργασία με την Turkish Airlines και την πρόθεση συνεργασίας, ανέφερε:. «Mιλήσαμε πριν λίγο καιρό, αναγνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σαν εταιρία, αλλά υπάρχει από κοινού η διάθεση για ανανέωση και εκτιμώ ότι θα συνεχίσουμε μαζί για αρκετά χρόνια ακόμη»

Δείτε live εδώ όλα όσα θα πει για τη διοργάνωση o Μπερτομέου.

Αφού λάνσαρε έναν καινοτόμο υπερπλήρη οδηγό για τη νέα σεζόν του ΝΒΑ, το Gazzetta ταξίδεψε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για ένα NBA Tour χωρίς προηγούμενο. Ο Αντώνης Καλκαβούρας θα βρεθεί σε έξι διαφορετικές πολιτείες των Η.Π.Α. ακολουθώντας τους πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μείνετε συντονισμένοι, το περιεχόμενο θα είναι εντυπωσιακό!