Πασκουάλ με… μάσκα: «Είναι τρελό, σε 600 χιλιόμετρα είδα μόνο 20 αμάξια»! (pics)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Πασκουάλ με… μάσκα: «Είναι τρελό, σε 600 χιλιόμετρα είδα μόνο 20 αμάξια»! (pics)
Δυο πτήσεις και ταξίδι 620 χιλιομέτρων οδικώς από τη Μαδρίτη στη Βαρκελώνη για τον… μασκοφόρο Τσάβι Πασκουάλ που χρειάστηκε 20 ώρες για να επιστρέψει στη γενέτειρα του!

Ο Καταλανός προπονητής της Ζενίτ επέστρεψε στην πατρίδα του από την Αγία Πετρούπολη και περιέγραψε την ταλαιπωρία που έζησε μέχρι να γυρίσει στη Βαρκελώνη: «Ήταν σοκαριστικό, μια απίστευτη κατάσταση! Μέχρι την Πέμπτη κάναμε κανονικά προπονήσεις. Η ζωή στην Αγία Πετρούπολη ήταν σε γενικές γραμμές κανονική. Την ίδια μέρα ακύρωσαν τη σεζόν στη VTB League και η ομάδα μας έδωσε την άδεια να γυρίσουμε στις πατρίδες μας. Την Παρασκευή ο Πούτιν ενημέρωσε πως τα αεροδρόμια θα κλείσουν ως τη Δευτέρα. Ξαφνικά καταλάβαμε ότι δεν είχαμε τρόπο να γυρίσουμε»!

Αμέσως ο Πασκουάλ μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του, Ινίγο Θορθάνο άρχισαν να ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις. Εν τέλει, υπήρχε μόνο ένας τρόπος: «Φύγαμε από την Αγία Πετρούπολη για τη Μόσχα κι από εκεί για τη Μαδρίτη. Στις 2 τα ξημερώματα έφυγα από το σπίτι και πήγα στο αεροδρόμιο όπου έκαναν όλους τους ελέγχους για κορονοϊό: Μέτρηση θερμοκρασίας και έλεγχος αν είχαμε μάσκες μαζί. Όλοι οι υπάλληλοι φορούσαν γάντια και μάσκες! Το αεροδρόμιο ήταν έρημο. Στο αεροπλάνο για τη Μαδρίτη υπήρχαν 10-15 άτομα και όλοι σκορπισμένοι».

Συνεχίζει λέγοντας: «Φτάσαμε στις 14.00 και δεν υπήρχε πτήση για Βαρκελώνη ως την επόμενη μέρα. Τι θα κάνουμε στη Μαδρίτη; Θα μείνουμε αεροδρόμιο; Να ψάξουμε για ξενοδοχείο με αυτή την κατάσταση εδώ; Νοικιάσαμε, λοιπόν δυο αυτοκίνητα. Κάναμε 600 χιλιόμετρα και δεν είδα περισσότερα από 20 αμάξια στον δρόμο… Με σταμάτησαν δυο φορές για έλεγχο. Με αναγνώρισαν αλλά έπρεπε να τους παρουσιάσω όλα τα έγγραφα μου, το διαβατήριο, τη βίζα και το αεροπορικό εισιτήριο. Όλο το ταξίδι κράτησε 20 ώρες…».

PHOTO CREDIT: Mundo Deportivo

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.