Πιτίνο: «Φέτος δεν έχω υπάρξει χαρούμενος με το μπάσκετ που παίζουμε»

Gazzetta team
Πιτίνο: «Φέτος δεν έχω υπάρξει χαρούμενος με το μπάσκετ που παίζουμε»
Ο Ρικ Πιτίνο έδειξε την απογοήτευση του για τα όσα βλέπει από την ομάδα του τη φετινή σεζόν μετά την ήττα από την ΤΣΣΚΑ.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε.

«O Παναθηναϊκός είναι απογοητευμένος, όπως και ο κόσμος. Οι προπονητές και οι παίκτες είναι απογοητευμένοι με τέτοια εμφάνιση. Δεν κάνει καλό να φωνάζεις στους παίκτες ή να τους... αδειάσεις, σας το λέω από εμπειρία. Ξέρουμε τα προβλήματα ως προπονητές. Μένουν επτά ματς, πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Αν παραπονιόμαστε για το ταλέντο, τα mismatch και τα σουτ, δεν θα βοηθηθούμε. Έχουμε 8/50 τρίποντα στα τελευταία δύο ματς. Δεν έχουμε μέσα παιχνίδι μέσα στη ρακέτα. Ο Ίαν μπορεί να το κάνει, έχει έρθει το σώμα του σε καλή κατάσταση και του δίνουμε συγχαρητήρια. Δεν ήμασταν καλοί στα ριμπάουντ, όπως και όλη τη σεζόν.

Η περσινή ομάδα είχε εξαιρετικό αιφνιδιασμό.Φέτος δεν γίνεται αυτό. Δεν παίζουμε καλή άμυνα, χάνουμε τα ριμπάουντ και δεν βγαίνουμε στο ανοιχτό γήπεδο, σε αντίθεση με πέρυσι. Δεν έχουμε παιχνίδι μέσα από transition, δύσκολα εκμεταλλευόμαστε τα mismatch και εξαρτιόμαστε από τα σουτ και αυτό δεν είναι καλό για εμάς».

Για την πορεία του Παναθηναϊκού από το Γενάρη και μετά: «Νομίζω πως παίξαμε σκληρά με τον Ολυμπιακό. Είχαμε πρόβλημα στην αντιμετώπιση του ΜακΚίσικ και τα 2 γκαρντ τους. Σκόραρε εύκολα. Όταν δεν βάζεις τα ελεύθερα σου, στην άμυνα μειώνεται η ψυχολογία σου, η ενέργεια σου. Δεν θα δώσω δικαιολογίες. Δεν έχουμε εξαιρετικό παιχνίδι στο low post, ούτε εξαιρετικό σουτ. Ακόμα και όταν παίζουμε καλά, δεν φτάνουμε το περσινό επίπεδο στο ανοιχτό γήπεδο. Μια ομάδα χωρίς μέγεθος, που δεν σουτάρει καλά, θα αντιμετωπίζει προβλήματα σε αγώνες όπως ο σημερινός. Μας κέρδισαν σε επίπεδα δύναμης, ακόμα και ο Κουφός το έκανε στο low post».

Για τις τέσσερις σερί ήττες και το δύσκολο πρόγραμμα: «Δεν είναι εύκολο. Είναι πολύ δύσκολο. Δεν είναι μόνο ένας, είναι 6-7 λόγοι. Πρέπει να μην βασιζόμαστε στο σουτ, αλλά να παίζουμε εκπληκτική άμυνα. Έτσι θα έχουμε μια ευκαιρία να κερδίσουμε. Έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε ένα πιο ψηλό σχήμα, για να παίξουμε άμυνα. Μπορεί να δοκιμάσω ζώνη στην άμυνα, το έχω σκεφτεί αυτό.

Υπάρχουν λίγα ματς φέτος που να έμεινα ευχαριστημένος. Μόνο ένα - δύο ματς, ακόμα και σε αυτά που έχουμε κερδίσει. Χρειαζόμαστε τέσσερις νίκες σε επτά ματς. Δεν αρκεί μόνο η σκληράδα. Πρέπει να εκτελέσουμε το πλάνο μας και στις δύο πλευρές του παρκέ και δεν το κάνουμε αυτό αυτή τη στιγμή.

Κάθε φορά που κάνουμε διείσδυση στο καλάθι και δεν παίρνουμε σφύριγμα, ουρλιάζουμε στους διαιτητές. Όταν κάνουμε παράπονα στους διαιτητές, ο αντίπαλος βρίσκει mismatch. Αυτό πρέπει να σταματήσει, πραγματικά. Είναι εκνευριστικό.

Ξέρεις τι κάνει και πώς αγωνίζεται η ΤΣΣΚΑ με τον Μάικ Τζέιμς. Δεν είναι δύσκολο να την αντιμετωπίσεις. Πρέπει να εκτελέσεις το πλάνο σου και να μην τους αφήσουν να μπουν στη ρακέτα. Δεν κάναμε καλή δουλειά στον τομέα αυτό».

Για τα δικά του λάθη: «Προπονούμαστε καλά και σκληρά. Δεν πιστεύω πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο λάθος. Δεν είμαστε καλοί στο low post, την άμυνα, και τα ριμπάουντ. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος παρόλο που δεν υπάρχει πολύς χρόνος.

Στην επίθεση λέω ότι δεν πρέπει να παίρνουμε δύσκολα σουτ και στην άμυνα να βάζουμε τα χέρια μας σε κάθε σουτ, να μαρκάρουμε τον αντίπαλο. Στα τελευταία δύο ματς επιχειρήσαμε 50 τρίποντα. Τα περισσότερα ήταν ελεύθερα. Περίπου 45 σουτ ήταν με καλές προϋποθέσεις, αλλά δεν τα βάλαμε.

Πρέπει να εκτελέσουμε καλύτερα το πλάνο μας, να είμαστε χαρούμενοι και θετικοί, να κάνουμε μόνο νίκες και να μπούμε στα playoffs. Από τότε που γύρισα δεν είμαι χαρούμενος ούτε μια μέρα όπως παίζουμε. Υπάρχουν βασικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε και τα κάνουμε. Δεν μπορείς όμως να ψηλώσεις από τη μία μέρα στην άλλη. Δεν είμαι χαρούμενος ή ευχαριστημένος. Έχω όμως θετική σκέψη. Θα το κάνουμε στα τελευταία 7 ματς. Όλες οι ομάδες χρειάζονται νίκες. Μια-δυο νίκες δεν μας βάζουν playoffs. Θέλουμε τρεις - τέσσερις νίκες για να τα καταφέρουμε. Δώστε τα εύσημα στην ΤΣΣΚΑ, ήταν καλύτερη σε όλες τις θέσεις. Έχουμε αδυναμίες, όμως η αποψινή εμφάνιση δεν ήταν ενδεικτική της ομάδας μας.

Για τους ψηλούς: «Προσπαθώ να αντιμετωπίζω mismatch και να ματσάρω τον αντίπαλο. Δεν ήμουν ευχαριστημένος με τον Παπαγιάννη και έβαλα παραπάνω τον Ίαν. Και ο Ντίνος πήρε τον χρόνο του. Ο Μπέντιλ έχει ένα πρόβλημα τραυματισμού στους κοιλιακούς προσαγωγούς και πονούσε».