Βαλένθια - Αρμάνι 81-83: Ζωντανή για playoffs at the buzzer

Βαλένθια - Αρμάνι 81-83: Ζωντανή για playoffs at the buzzer
Η Αρμάνι με τρίποντο του Μίτσοφ σε νεκρό χρόνο στην παράταση νίκησε την Βαλένθια με 81-83 στην παράταση.

Σε κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι λόγω κοροναϊού, η Αρμάνι νίκησε εκτός έδρας στην παράταση την Βαλένθια με 81-83 χάρη σε buzzer beater του Βλάντιμιρ Μίτσοφ.

Οι Ιταλοί διέκοψαν το σερί των 5 ηττών και αναπτέρωσαν τις ελπίδες του για πρόκριση στα playoffs. Αντιθέτως η Βαλένθια μετρά τέσσερις συνεχόμενες ήττες.

Οι Ιταλοί μπήκαν αποφασισμένοι στο ματς και βρέθηκαν γρήγορα στο 2-9 (4'), ωστόσο η Βαλένθια αντέδρασε γρήγορα. Οι γηπεδούχοι με τον Αμπάλδε να ευστοχεί από μακριά ισορρόπησε την κατάσταση, όμως οι ψηλοί της Αρμάνι (Σκόλα, Γκουντάιτις) έδωσαν νέο προβάδισμα στο τέλος της πρώτης περιόδου (12-19).

Στην δεύτερη περίοδο η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε, μόνο οι πρωταγωνιστές. Ο Κρόφορντ βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι με ευκολία για την Αρμάνι ενώ από την άλλη πλευρά Εντούρ και Ντούμπλιεβιτς βοήθησαν αρκετά (21-28, 17').

Η ισπανική ομάδα έπρεπε να αντιδράσει βγαίνοντας από τα αποδυτήρια και το κατάφερε χάρη στον Κολόμ. Ο διεθνής γκαρντ της με 8 σερί πόντους έβαλε για τα καλά ξανά την ομάδα του στη διεκδίκηση της νίκης (43-44, 26').

Ο Ροντρίγκεθ πήρε την κατάσταση στα χέρια του με 4 πόντους και μία ασίστ έδωσε προβάδισμα στην Αρμάνι με 48-54 (33'). Τα τρίποντα της Βαλένθια όμως πρόσφεραν και πάλι πολύτιμη λύση με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 58-56 (36'). Με τρίποντο του Ρολ οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο τελευταίο λεπτό μπροστά στο σκορ (58-63), αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν τη διαφορά (63-63). Με 7'' για τη λήξη ο Μίτσοφ με floater σκόραρε, αλλά απάντησε με δύσκολο τρόπο ο Αμπάλδε στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο ο Ντούμπλιεβιτς φρόντισε να προηγηθεί η ομάδα του με 74-69 όμως ο Ροντρίγκεθ αρνήθηκε να χάσει, πήρε την ομάδα στην πλάτη του και την οδήγησε στη νίκη αφού εκτός από σκορ έδωσε ασίστ στον Μίτσοφ για το σουτ της νίκης.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Βαλένθια στάθηκε τυχερή στο τέλος και φυσικά εκμεταλλεύτηκε τα περισσότερα λάθη των αντιπάλων της στην παράταση.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ολοκλήρωσε το ματς με 16 πόντους, 2 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Βάνια Μαρίνκοβιτς σε 14:32 είχε 1/6 σουτ κι ένα λάθος.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ είχε 13 πόντους, 7 ριμπάουντ και φυσικά το νικητήριο σουτ.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Με το σκορ ισόπαλο στους 63 πόντους ο Μίτσοφ σκόραρε, αλλά ο Αμπάλδε παρά την καλή άμυνα βρήκε τρόπο να στείλει την αναμέτρηση στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Κολόμ με 0/2 βολές έδωσε την ευκαιρία στην Αρμάνι να πάρει τη νίκη και το έκανε με εύστοχο τρίποντο του Μίτσοφ στην εκπνοή.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Βαλένθια τις τρεις συνεχόμενες άστοχες βολές στην παράταση. Η Αρμάνι τις 10/18 βολές.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το νικητήριο σουτ του Σέρβου φόργουορντ.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 28-36, 48-48, 65-65, (παρ.) 81-83