Μπαρτζώκας: «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ξαναγυρίσω στον Ολυμπιακό!» (gTV)

Μπαρτζώκας: «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ξαναγυρίσω στον Ολυμπιακό!» (gTV)
Στην πρώτη του συνέντευξη από τότε που επέστρεψε στον Πειραιά, ο 54χρονος Έλληνας τεχνικός μιλάει στην bwin, τον Επίσημο Εθνικό Χορηγό της Turkish Airlines Euroleague και μεταξύ άλλων αποκαλύπτει ότι πήγε στο ραντεβού με τους αδελφούς Αγγελόπουλους, θεωρώντας σχεδόν αδύνατη την επίτευξη συμφωνίας. Τι λέει για το μέλλον του Σπανούλη αλλά και για το πόσο τον άλλαξε το εξωτερικό.

Η εξαιρετική πορεία του Αμαρουσίου, που στην παρθενική και μοναδική συμμετοχή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης (2009-2010), έφτασε πολύ κοντά στα playoffs κι έκανε εντυπωσιακή πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα του χάρισε το βραβείο του «coach της χρονιάς» στην Basket League και τον έβαλε στον «χάρτη» των προπονητών που απασχολούν τους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης.

Το καλοκαίρι του 2012, μετά από μία επιτυχημένη διετία στον Πανιώνιο, συμφώνησε με τον Ολυμπιακό και σχεδόν 11 μήνες αργότερα στο Λονδίνο, έγινε ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο της Euroleague, σε εκείνο το αλήστου μνήμης ματς, που οι «ερυθρόλευκοι» ανέτρεψαν μία διαφορά 17 πόντων κόντρα στην «βασίλισσα της Ευρώπης».

Ακολούθησε κι ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο, αλλά η συνεργασία των δύο πλευρών τερματίστηκε με άσχημο τρόπο, το φθινόπωρο του 2014, μετά από τον αποκλεισμό των Πειραιωτών στο Κύπελλο και την ήττα από τον ελλιπή Παναθηναϊκό στο άδειο ΟΑΚΑ.

Ο λόγος για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, που εδώ και σχεδόν δύο μήνες βρίσκεται ξανά στο τιμόνι του Ολυμπιακού και ετοιμάζεται για το πρώτο (και τελευταίο για φέτος) συναπάντημα με τον «αιώνιο αντίπαλο» μετά από περίπου 5,5 χρόνια.

Η bwin, ο Επίσημος Εθνικός Χορηγός της Turkish Airlines Euroleague, σε συνεργασία με το gazzetta.gr, τον συνάντησε και λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ (21.00) των «ερυθρολεύκων» με τους «πράσινους», σας παρουσιάζει την πρώτη συνέντευξη από τότε που επέστρεψε στον Πειραιά.

Ο έμπειρος τεχνικός σχολιάζει το πως - μέσα σε επτά εβδομάδες - η ομάδα του βελτιώθηκε στην άμυνα και την δημιουργία, χαρακτηρίζει υποδειγματική την οργάνωση του συλλόγου, εκφράζει την επιθυμία του να κριθεί και για την εικόνα του Ολυμπιακού επί των ημερών του, ακτινογραφεί τον Παναθηναϊκό και παραδέχεται ότι το αποψινό ντέρμπι θα προκαλέσει μεγαλύτερη χαρά ή περισσότερη λύπη από οποιοδήποτε άλλο ματς.

Δεν διστάζει να εξωτερικεύσει την εκτίμησή του απέναντι σε ανθρώπους του «τριφυλλιού», δηλώνει ευθαρσώς ότι το εξωτερικό τον βοήθησε να αποστασιοποιηθεί από το «πολεμικό» κλίμα των ντέρμπι και ότι έχει φύγει από τον τρόπο σκέψης που τον χαρακτήριζε στο παρελθόν, υπογραμμίζει όμως ότι οι τότε συνθήκες των αγώνων ανάμεσα στους «αιώνιους», ήταν ιδιόμορφες και δεν έχουν να κάνουν με το παρόν.

Δείτε ακόμη τι λέει για τον Κέβιν Πάντερ, για το στοιχείο που καθορίζει τις καλές ομάδες, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχει η τοποθέτησή του για το ραντεβού του με τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο, στο οποίο «κλείδωσε» η επιστροφή του αλλά και τον Βασίλη Σπανούλη και το αν του χρόνου, μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να επιστρέψει στην "ελίτ" της Ευρώπης.