Μπαρτζώκας: «Να χαρεί ο κόσμος το ματς, δεν χωρούν τοξικότητα και διχασμός»

Μπαρτζώκας: «Να χαρεί ο κόσμος το ματς, δεν χωρούν τοξικότητα και διχασμός»

Μπαρτζώκας: «Να χαρεί ο κόσμος το ματς, δεν χωρούν τοξικότητα και διχασμός»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας για το μεγάλο ντέρμπι του ΣΕΦ μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού (3/3, 21:00) έδωσε το σύνθημα ώστε να πρωταγωνιστήσει μόνο το μπάσκετ και τίποτε άλλο.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν έκρυψε την έκπληξή του για το δίχτυ που έχει στηθεί στο ΣΕΦ και καλύπτει τα 3/4 του γηπέδου, λέγοντας χαρακτηριστικά :

«Μου φάνηκε λίγο παράξενο γιατί είχα να δω δίχτυ 7-8 χρόνια περίπου. Κανείς στην ομάδα δεν ασχολείται με κάτι άλλο εκτός από το μπάσκετ. Θέλουμε ο κόσμος να χαρεί το ματς, δεν χωρούν τοξικότητα και διχασμός και στην κοινωνία. Να κερδίσει ο καλύτερος και ελπίζω αυτοί να είμαστε εμείς. Αν κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό θα χαρούμε λίγο περισσότερο, αν χάσουμε θα στεναχωρηθούμε λίγο περισσότερο. Η EuroLeague είναι τέτοια που δεν σε αφήνει να επενδύσεις συναισθηματικά παραπάνω από όσο πρέπει».

Για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και την απουσία του από το ματς, είπε: «Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα παίξει. Δεν έχει προπονηθεί και δεν είναι έτοιμος. Μοιραία, ένας σημαντικός παίκτης θα είναι εκτός».

Για το ματς, ανέφερε: «Σίγουρα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, Όλες οι ομάδες έχουν στόχους, η διοργάνωση είναι τόσο λαμπερή , που δεν σου επιτρέπει να είσαι αδιάφορος. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο μπάσκετ και όχι τις ομάδες και τις φανέλες», ενώ στάθηκε και στα σημεία που θα κρίνουν το ντέρμπι: «Είναι άθλημα 140 κατοχών. Εμείς θέλουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και το παιχνίδι μας. Να είμαστε συνεπείς στην άμυνα και ομαδικοί στην επίθεση. Θα βάλουμε έτσι πολλούς παίκτες στο παιχνίδι. Πρέπει να έχουμε περισσότερες κατοχές και αυτό θα γίνει με ριμπάουντ, κοψίματα και ό,τι άλλο είναι σημαντικό».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην βελτίωση που έχει παρουσιάσει ο Ολυμπιακός στην άμυνα λέγοντας ότι «υπογράψαμε κάποιους παίκτες που έχουν τέτοια διάθεση. Επίσης, στη προπόνηση ρίχνουμε εκεί το βάρος. Μία ομάδα που δεν αμύνεται καλά, δεν μπορεί να έχει στόχους. Έχουμε δείξει βελτίωση, αλλά τα τρία ματς που είχαμε καλή άμυνα, δεν είναι αντιπροσωπευτικό, πρέπει να δούμε και άλλα» και κατέληξε μιλώντας για τα νέα αποκτήματα της ομάδας του.

«Υπάρχει και ο Έλις, που βοηθάει από τη πρώτη στιγμή. Ο ΜακΚίσικ είναι περισσότερες μέρες στην Ελλάδα και είναι πιο έτοιμος, ο Μπάικς είναι λίγες και έρχεται και από ένα ιδιόμορφο πρωτάθλημα όπως αυτό της Κίνας. Θέλουν χρόνο, αλλά είναι καλοί παίκτες».

Επίσης ρωτήθηκε και για τον εαυτό του λέγοντας ότι «αποφεύγω να μιλάω για τον εαυτό μου. Έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές τον Παναθηναϊκό από τότε που έφυγα. Είναι ένας αντίπαλος σαν όλους τους άλλους. Σίγουρα θα χαρούμε λίγο παραπάνω αν κερδίσουμε. Έχει όμως πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, δουλειά μου είναι να επικεντρωθούμε εκεί και στο μπάσκετ».