Μπαρτζώκας: «Χαρούμενος που ανταποκριθήκαμε σε καταστάσεις ειδικών συνθηκών»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Μπαρτζώκας: «Χαρούμενος που ανταποκριθήκαμε σε καταστάσεις ειδικών συνθηκών»
Ο Ελληνας προπονητής αναφέρθηκε στις δυσκολίες της αναμέτρησης με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (27/03).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατά την αναχώρησης της αποστολής του Ολυμπιακού για το Τελ Αβίβ μίλησε για τη αναμέτρηση καθώς επίσης και για τις μεταγραφές της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού...

«Όλοι αναγνωρίζουμε τη δυσκολία του παιχνιδιού. Η Μακάμπι έχει δυνατή ομάδα. Υπάρχουν καλά νέα όσον αφορά εμάς, υπό την έννοια ότι είμαστε περισσότεροι και μπορούμε να προετοιμάσουμε πολύ καλύτερα τα παιχνίδια. Υπάρχει, όμως, και ένα δεδομένο ότι έχουμε πολλούς παίκτες που δεν είναι σε καλή κατάσταση είτε γιατί ήταν άρρωστοι, είτε επειδή ήταν τραυματίες και τώρα επανέρχονται, είτε γιατί ήταν ανέτοιμοι... Για παράδειγμα ο Μπάικς ήταν έναν μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης και ο ΜαΚίσικ το ίδιο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ανισομέρεια στην φόρμα των παικτών και καλούμαστε μέρα με τη μέρα να βελτιωνόμαστε.

Ερωτηθείς για το ποιο θεωρεί πως θα είναι το κλειδί της νίκης, απάντησε: «Δεν μπορείς να ξέρεις από πριν τι θα είναι σημαντικό. Πάντα το να έχεις περισσότερες κατοχές από τον αντίπαλό σου, δηλαδή να κάνεις λιγότερα λάθη, περισσότερα κλεψίματα, να πάρεις τα ριμπάουντ... Όλα αυτά που απαιτούν ένταση στο παιχνίδι είναι σημαντικά. Η Μακάμπι είναι μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει στο γήπεδό της με ενθουσιασμό από τον κόσμο, οπότε το να προστατεύσεις την μπάλα και να μην κάνεις λάθη, αλλά να κάνεις καλές επιλογές ακόμη κι αν είναι άστοχες, είναι σημαντικό. Δεν πρέπει να δώσεις τη μπάλα στα χέρια τους».

Για το αν η αύξηση του αριθμού των παικτών που έχει στην διάθεσή του, ενδεχομένως να αποτελέσει παράγοντα αποσυντονισμού, σχολίασε: «Αυτό που έγινε στα προηγούμενα ματς ήταν λόγω ειδικών συνθηκών και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που ανταποκριθήκαμε. Ο κάθε προπονητής είναι χαρούμενος όταν έχει όλους τους παίκτες του στην διάθεσή του. Μπορεί να είσαι πλήρης και να χάσεις, μπορεί να είσαι ελλιπής και να κερδίσεις. Δεν έχει σημασία αυτό. Μια ομάδα πρέπει να προετοιμάζεται φυσιολογικά, να έχει υγεία στο μυαλό και στο σώμα για να "χτυπά" τα παιχνίδια».