Πιτίνο: «Αν δεν νιώθεις... σκύλος μέσα σου, δύσκολα κερδίζεις τέτοια ματς»

Νίκος Καρφής
Πιτίνο: «Αν δεν νιώθεις... σκύλος μέσα σου, δύσκολα κερδίζεις τέτοια ματς»
Ο Ρικ Πιτίνο στάθηκε στη σωματική σκληρότητα που λείπει από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ σε σχέση με top ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, ενώ πρόσθεσε πως η ομάδα του στο τέλος δεν έκανε πολλά βασικά του μπάσκετ.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη Τύπου

«Είναι μια απογοητευτική ήττα. Ήμασταν 4 πόντους μπροστά 6 λεπτά πριν το τέλος. Στο τέλος δεν κάναμε κάποια βασικά πράγματα στο μπάσκετ, Η έλλειψη block out μας έχει στοιχίσει 3 ματς φέτος. Έχει οδηγήσει να δεχθούμε τρίποντα σε κρίσιμες φάσεις. Νομίζω ότι είναι καλύτερη ομάδα από εμάς. Κάναμε και κάποια κακά φάουλ, αφού δεν κάναμε block out για να πάρομε τη μπάλα. Επιτρέψαμε στον αντίπαλο να βγάλει περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι του.

Χάσαμε 3 ματς από τα ριμπάουντ, δεν κάνουμε block out, παίξαμε καλή άμυνα. Όταν η άμυνα δίνει δεύτερες επιθέσεις, είναι πρόβλημα. Φέτος μου προκαλεί έκπληξη πως κάνουμε τόσα λάθη. Σήμερα κάναμε 15 λάθη και δώσαμε 15 επιθετικά ριμπάουντ στον αντίπαλο. Δεν έχουμε τη φυσική σκληρότητα που χρειάζεται. Δεν πάμε στην επαφή για να ελέγχουμε κάποιες φάσεις στη ρακέτα. Δεν μπορείς να κάνεις τόσα λάθη. Από αυτό καθορίζεις τη μοίρα σου. Σίγουρα δεν πρέπει να κάνει τόσα λάθη με μια ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα. Δεν είχαμε block out. Πρέπει να το αλλάξουμε στα επόμενα ματς.

Στη συνέχεια ανέφερε: «Πρέπει να πάρουμε 4 ματς για να μπούμε στα playoffs. Θα δώσουμε μάχη για να μπούμε. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς. Αν δεν κάνεις block out και δεν περιορίσεις τα λάθη σου δεν θα μπεις στα playoffs. Πρέπει να κάνουμε τα βασικά για να κερδίσουμε τα ματς»

Τι λείπει από τον Παναθηναϊκό για να κερδίσει κορυφαίες ομάδες: «Πρέπει να πασάρεις καλά, να σουτάρεις καλά και να μην κάνεις λάθη. Έγινε για ένα ημίχρονο, αλλά στο τέλος υπερισχύει πάντα αυτή η σωματική σκληρότητα, όταν τα ματς είναι οριακά. Και επίσης στο τέλος επικρατεί η ποιοτικότερη ομάδα.

Έχουν βελτιωθεί κάποιοι παίκτες όπως ο Παπαγιάννης και ο Βουγιούκας. Όταν όμως δεν είσαι σωματικά σκληρός δεν μπορείς να σταματήσεις τον αντίπαλο. Δεν κάναμε block out, δεν κάναμε κάποια βασικά πράγματα, Αν δεν νιώθεις σκύλος μέσα σου, δύσκολα κερδίζεις τέτοια ματς. Εμείς στο 4ο δεκάλεπτο σημειώσαμε μόλις 12 πόντους. Το ταλέντο της Μπάρτσα υπερίσχυσε. Πήραμε μόλις 2 κακά τρίποντα και είχαμε 6/28. Δεν μπορείς να κερδίσεις έτσι. Αν δεν κρατήσουμε τα λάθη μας κάτω από 10, δεν μπορείς να νικήσεις αυτές τις ομάδες. Με τα ποσοστά αυτά, με τα ριμπάουντ που πήραμε σήμερα, δεν μπορούμε να κερδίσουμε αυτές τις ομάδες»

Ο Αμερικανός πρόσθεσε: «Ομάδες σαν την Ρεάλ και τη Μπάρτσα, αν δεις το rotation στον πάγκο, υπερισχύουν σε ύψος, σε ποιότητα σε βάθος. Είναι πολύ δύσκολο να τους νικήσεις».

Για τον Μπέντιλ ανέφερε: «Μου αρέσει ο Μπέντιλ. ίσως ο μοναδικός physical παίκτης που εχουμε. Είναι καλός παίκτης. Δεν έχει τόσο καλό low post παιχνίδι. Ο Τόμας μας δίνει πολλά στο επιθετικό κομμάτι. Ίαν και Παπαγιάννης έχουν βελτιωθεί αρκετά. Στις ΗΠΑ προετοιμάζουμε το κορμί μας το καλοκαίρι. Εδώ πέρα είναι κάπως διαφορετικά, αφού αυτό γίνεται μέσα στη σεζόν. Είναι δύσκολο για κάποιους να έχουν πάνω από 12% σωματικό λίπος».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.