Λεκαβίτσιους: «Έμαθα δίπλα στον Καλάθη, απίστευτος ηγέτης»

Ο Λούκας Λεκαβίτσιουτς μίλησε στην EuroLeague και έκανε ειδική αναφορά στον Νικ Καλάθη, στην παρουσία του στην Ελλάδα, όπως επίσης και στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. 

Λεκαβίτσιους: «Έμαθα δίπλα στον Καλάθη, απίστευτος ηγέτης»

Ο Λιθουανός γκαρντ είπε για τον Καλάθη ότι «το να παίζω μαζί του ήταν υπέροχο. Είναι ένας από τους καλύτερους point guard στην Ευρώπη και έμαθα από εκείνον πώς να τρέχω μία ομάδα. Η ηγετική του ικανότητα είναι τρομερή και πρόκειται για έναν πολύ καλό παίκτη. Ελπίζω να πήρα κάτι από εκείνον».

Για την παρουσία του στην Ελλάδα είπε ότι «ήταν δύσκολα, αλλά όχι όσο περίμενα. Και πάλι όμως ήμουν μόνος μου. Έπρεπε να μαγειρεύω μόνος μου, να μάθω μια νέα γλώσσα, να γνωρίσω νέους ανθρώπους. Ο πρώτος μήνας ήταν δύσκολος, αλλά στη συνέχεια ήταν ΟΚ», ενώ για την επιστροφή του στη Ζάλγκρις, είπε: «Το πιο σημαντικό πράγμα ήταν να βρω ξανά λεπτά συμμετοχής, να απολαύσω το παιχνίδι. Ακόμη κι αν η Ζάλγκιρις ήταν τελευταία στην κατάταξη θα επέστρεφα. Ήθελα να παίξω για τον Σάρας ξανά. Έχει νοοτροπία νικητή, θέλει πάντα να κερδίζει κι αυτό είναι πολύ καλό για τους παίκτες».