Ρεάλ: Η πιο… αλλοπρόσαλλη ομάδα στην εποχή του Λάσο! (vids)

Ρεάλ: Η πιο… αλλοπρόσαλλη ομάδα στην εποχή του Λάσο! (vids)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ρεάλ: Η πιο… αλλοπρόσαλλη ομάδα στην εποχή του Λάσο! (vids)
Οι Μαδριλένοι δίνουν ουσιαστικά ένα επίσημο παιχνίδι κάθε τρεις μέρες και το gazzetta.gr παρουσιάζει τις εντυπωσιακές μεταπτώσεις της Ρεάλ τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

H Ρεάλ Μαδρίτης κάνει αυτό που έπρατταν τα προηγούμενα χρόνια αρχικώς ο Παναθηναϊκός κι εν συνεχεία ο Ολυμπιακός, διατηρώντας τον βασικό κορμό με ελάχιστες προσθαφαιρέσεις, παρουσιάζοντας έτοιμη ομάδα από τον… Οκτώβριο.

To gazzetta.gr παρουσίασε πρόσφατα τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τα συμβόλαια της ομάδας του Πάμπλο Λάσο που έχει δώσει ήδη 24 αγώνες στην EuroLeague, 21 στην ισπανική λίγκα και δυο στο SuperCopa, συνολικά δηλαδή 47 σε διάστημα 141 ημερών από τις 21 Σεπτεμβρίου και το πρώτο επίσημο ματς στον ημιτελικό του SuperCopa με τη Φουενλαμπράδα. Μιλάμε, δηλαδή για ένα επίσημο παιχνίδι κάθε τρεις μέρες!

Τον τελευταίο ενάμιση μήνα, λοιπόν οι «blancos» παρουσιάζουν την πιο αλλοπρόσαλλη εικόνα τους επί ημερών Λάσο! Εξηγούμαστε…

vs Ανδόρα: Έκανε επιμέρους σκορ 26-2 στο δεύτερο δεκάλεπτο

Στις 22 Δεκεμβρίου η Ρεάλ έκλεισε το δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα με την Ανδόρα έχοντας παθητικό μόλις 2 πόντους (26-2) και υποχρεώνοντας τους αντιπάλους της σε 1/10 δίποντα και 0/7 τρίποντα σε αυτό το διάστημα! Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, οι Μαδριλένοι μπήκαν με το γκάζι πατημένο και πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 50-14 (+36) φτάνοντας στην εύκολη νίκη με σκορ 91-60, μολονότι παρατάχθηκαν δίχως τον Σέρχιο Γιουλ.

vs Μπαρτσελόνα: Σκόραρε μόλις 5 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο

Στις 29 Δεκεμβρίου η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε τη Ρεάλ στο Palau Blaugrana για τη Liga Endesa και προηγήθηκε με 22-5 στο πρώτο δεκάλεπτο, σημειώνοντας μάλιστα τέσσερα τρίποντα. Οι Μαδριλένοι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο κόντρα στους «μπλαουγκράνα» έχοντας 2/14 σουτ, μια ασίστ και επτά λάθη σε αυτό το διάστημα όπου ο Φακούντο Καμπάτσο εξελίχθηκε σε αρνητικό πρωταγωνιστή! Τα μικρά ξεσπάσματα στο φινάλε κράτησαν όρθια την ομάδα του Λάσο ωστόσο οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη με 83-63.

vs ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Χειρότερη επίθεση της δεκαετίας οι 55 πόντοι

Στο ντεμπούτο του Χάουαρντ Σαντ – Ρος με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ στις 14 Ιανουαρίου, η πρωταθλήτρια Ευρώπης επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 60-55 κι έβαλε φρένο στο απίθανο σερί των 13 νικών των Ισπανών στην εφετινή EuroLeague! H Ρεάλ ταξίδεψε στη Μόσχα δίχως τους Ρούντι Φερνάντεθ, Άντονι Ράντολφ και τελείωσε τον αγώνα με 10/29 δίποντα (34.5%), 9/32 τρίποντα (28.1%), 8/10 βολές, 11 ασίστ και 17 λάθη. Οι 55 πόντοι συνιστούν αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας στην EuroLeague ενώ η τελευταία φορά που σκόραρε λιγότερους από 55 πόντους ήταν οι 49 κόντρα στη Σαρλερουά στις 17/11/2010.

vs Χίμκι: Δέχτηκε 102 πόντους μόλις δυο μέρες μετά τους 60

Στις 16 Ιανουαρίου η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε στη Ρωσία από τη Χίμκι με σκορ 102-94, γνωρίζοντας μάλιστα τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της σε διάστημα 48 ωρών. Ο Αλεξέι Σβεντ έκανε ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση με 13 ασίστ για τη Χίμκι που σούταρε με απίθανα ποσοστά (22/33 δίποντα, 15/27 τρίποντα) και σμπαράλιασε την άμυνα των φιλοξενούμενων.

vs Άλμπα: Πέτυχε 41 πόντους στο δεκάλεπτο, έχανε με 60-50 στο ημίχρονο

Η Ρεάλ έπιασε ασύλληπτη επίδοση στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα με την Άλμπα Βερολίνου στις 6 Φεβρουαρίου στην Mercedes Benz Arena αφού προηγήθηκε με 25-41 σε αυτό το διάστημα! Τους πόντους της Ρεάλ στο πρώτο δεκάλεπτο έβαλαν οι Άντονι Ράντολφ (19), Φακούντο Καμπάτσο (3 πόντοι, 11 ασίστ), Τζέισι Κάρολ (11) και Τζέφερι Τέιλορ (8)! Παρ' όλα αυτά, η Άλμπα έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 60-50, κάνοντας επιμέρους σκορ 35-9 στο δεύτερο δεκάλεπτο!