Ομπράντοβιτς: «Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω»! (vid)

Gazzetta team
Ομπράντοβιτς: «Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω»! (vid)
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε για τα επαναλαμβανόμενα λάθη των παικτών του και τόνισε πως το άδειο ΟΑΚΑ ήταν «ό,τι χειρότερο».

Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε είπε αρχικά: «Τι παραπάνω να πω από συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη; Στο πρώτο μέρος παίξαμε καλά, αλλά όπως σε άλλα πολλά παιχνίδια, το τρίτο δεκάλεπτο δεν ήταν καλό για εμάς. Παρόλα αυτά, στο τέλος βρεθήκαμε σε θέση να πλησιάσουμε τη νίκη. Λίγο - πολύ, συνεχίζουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη που κάνουμε τελευταία».

Για το αν φταίνε οι τραυματισμοί των ψηλών, σχολίασε: «Αν θέλουμε να βρούμε δικαιολογίες, θα πούμε ότι φταίνε οι τραυματισμοί των ψηλών μας. Στην ομάδα, όμως, υπάρχει ποιότητα για να παίξουν καλύτερα. Φυσικά τα ριμπάουντ είναι ένα σημαντικό κομμάτι και κάτι που πιστεύω ότι αρχίζει από την επιθυμία και από την... πείνα κάποιου να νικήσει. Αν έχεις πρόβλημα στα ριμπάουντ, πρέπει να είσαι πιο επιθετικός. Στο τέλος του παιχνιδιού, η στατιστική λέει ότι είχαμε 8 περισσότερες κατοχές, ο Παναθηναϊκός σούταρε 10 περισσότερες βολές, οπότε στο τέλος αυτό σημαίνει τρεις περισσότερες κατοχές για εμάς. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ ριμπάουντ, κλεψιμάτων και λαθών. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να βάζεις την μπάλα στο καλάθι. Δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα, αλλά χάσαμε 5-6 εύκολα λέι απ. Χάσαμε εύκολα σουτ, τα περισσότερα ελεύθερα. Ίσως από τα 23, μόνο τα 3 ήταν δύσκολα. Αυτό είναι το μπάσκετ».

Για το άδειο ΟΑΚΑ ανέφερε: «Είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στο μπάσκετ. Ελπίζω πως δεν θα έχουμε σε κανένα γήπεδο εικόνες όπως εδώ σήμερα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτεί ο καθένας, για να έχουμε την διοργάνωση που μας αρέσει και να καταλάβουμε πως παίζουμε για τον κόσμο. Γιατί χωρίς τον κόσμο, δεν έχει νόημα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έχουμε κάποιους κανόνες κι εξαιτίας αυτών, αποφασίστηκε να είναι το ματς χωρίς κόσμο. Πρέπει να συζητήσουμε όλοι μαζί και πρώτα από όλα οι ιδιοκτήτες των ομάδων και οι άνθρωποι της Euroleague και να δουν για ποιο λόγο αυτοί οι κανόνες δεν είναι καλοί. Σε άλλα γήπεδα, δημιουργούν μπάσκετ και δεν είναι χούλιγκανς. Διάβασα τι είπε ο Πιτίνο. Ακόμα και σε μένα έκανε έκπληξη, δεν έχω ιδέα, γιατί παίξαμε χωρίς κόσμο. Πριν το παιχνίδι, στο ξενοδοχείο μας ήρθαν 30-40 άτομα από την Τουρκία για το παιχνίδι. Πλήρωσαν αεροπορικά, ξενοδοχείο, εισιτήρια και στο τέλος δεν είχαν την ευκαιρία να έρθουν στο παιχνίδι. Ελπίζω να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Ξέρω πόσο πολύ αρέσει το μπάσκετ στην Ελλάδα».

Για τα εύκολα λέι απ που έχασαν οι παίκτες του, πρόσθεσε: «Πιστέψτε το ή όχι, είμαι στο γήπεδο από τις 9 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω! Η προπόνησή μας είναι ακόμα καλύτερη από όσο τα παιχνίδια. Είναι τρεις με έναν, κι αντί να βάλουμε καλάθι, κάνουμε λάθος».