Πιτίνο: «Δεν περίμενα ποτέ να πω ότι η άμυνα του Φριντέτ θα ήταν καθοριστική» (vid)

Gazzetta team
Πιτίνο: «Δεν περίμενα ποτέ να πω ότι η άμυνα του Φριντέτ θα ήταν καθοριστική» (vid)
Ο Αμερικανός προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε για τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε και δήλωσε ανυπόμονος για να προπονήσει τον Κώστα Σλούκα στην Εθνική Ομάδα.

Οι «πράσινοι» νίκησαν στο άδειο ΟΑΚΑ την τουρκική ομάδα και φυσικά το αποτέλεσμα άφησε ικανοποιημένο τον προπονητή του Παναθηναϊκού.

Ο Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα ανέφερε αναλυτικά...

Για το παιχνίδι με τη Φενέρ: «Δεν περίμενα ποτέ στην ζωή μου ότι θα έδινα συγχαρητήρια στον Τζίμερ Φριντέτ για την άμυνα. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έβλεπα τον Φριντέτ να παίζει τέτοια άμυνα. Σήμερα ήταν καθοριστικός για εμάς με όσα έκανε στο παρκέ».

Για την απουσία του κόσμου: «Στα 42 χρόνια που προπονώ, μπορώ να πω ότι αυτή η ομάδα έχει την πιο... καυτή ομάδα που έχω δει. Σήμερα ήταν πολύ διαφορετικά. Πιστεύω ότι είναι πολύ κρίμα και για τον μεγαλομέτοχο μας, για όλη την οικογένεια που επένδυσε και επενδύει. Στην Αμερική δεν μπορούμε να καταλάβουμε την λογική τους γιατί εκεί επενδύουμε στον αθλητισμό για να έχουμε κέρδος. Αυτοί εδώ επενδύουν και συνεχώς χάνουν λεφτά! Θα μπορούσε άνετα να χρησιμοποιεί αυτά τα λεφτά για να πηγαίνει σε κρουαζιέρες, αλλά είναι εδώ».

Για τους παίκτες που ξεχώρισαν: «Ένας από τους βασικούς μου στόχους είναι ο Παπαγιάννης να αρχίζει να παίζει όπως πέρσι. Σήμερα όπως είδατε ήταν εξαιρετικός. Είχε +24 στο +/-, έβγαινε δυναμικά στα σκριν και στην άμυνα και του αξίζουν συγχαρητήρια. Επίσης πρέπει να αναφέρω τον Παπαπέτρου, ο οποίος μέχρι σήμερα το πρωί ήταν στο νοσοκομείο λόγω πυρετού. Το 90% των παικτών σε τέτοια κατάσταση δεν θα έπαιζε. Εκείνος τα κατάφερε και του αξίζουν συγχαρητήρια».

Για τον Κώστα Σλούκα: «Θέλω να του δώσω συγχαρητήρια, είναι ένας βιονικός σούπερ-γκαρντ. Έπαιξε 37 λεπτά, σκόραρε 15 πόντους και ήταν κομβικός για εκείνους. Ανυπομονώ να τον προπονήσω και να τον δω με την Εθνική ομάδα, γιατί είναι τρομερός παίκτης».