Μη μου σπας τα… τέτοια!

Βασίλης Σκουντής Βασίλης Σκουντής
Μη μου σπας τα… τέτοια!
O Ολυμπιακός υποδέχεται την Αρμάνι Μιλάνο και ο Βασίλης Σκουντής ξεψαχνίζει τα πειραιώτικα νταλαβέρια του Ετορε Μεσίνα…

Σύμπτωση να σου πετύχει, το δίχως άλλο….

Σκέτη πετυχεσά, που λένε, είναι ο αποψινός αγώνας, καθόσον ανήμερα τη γιορτή της αγίας…Black Friday, ο Ολυμπιακός τυγχάνει να ψωνίζει απ’ του Αρμάνι!

Δεν ξέρω εάν ο διαπρεπής μόδιστρος κάνει εκπτώσεις τέτοια εποχή: στις 19 Οκτωβρίου του 2018 δεν τις έκανε και ο Ολυμπιακός έφαγε 24 πόντους (75-99), σήμερα ο Νίκος Λεπενιώτης και ο Χρήστος Μπαφές μπορούν να βάλουν… βύσμα τον Χρήστο Σταυρόπουλο: αστειεύομαι, διότι προφανώς οι Πειραιώτες δεν ψάχνουν καλύτερες τιμές, αλλά κάτι που δεν έχουν καταφέρει εδώ και δυο μήνες που βουρλίζονται στη Εuroleague…

Βack to back νίκες!

Καλώς τονε λοιπόν τον Χρήστο Σταυρόπουλο, πίσω στο επί 19 χρόνια σπιτικό του...

Καλώς τονε και τον Ετορε Μεσίνα, που είχε να εμφανιστεί στα μέρη μας (προτού παίξει στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό και απόψε με τον Ολυμπιακό) εννέα ολάκερα χρόνια: από τις 18 Οκτωβρίου του 2010, όταν στην πρεμιέρα εκείνης της σεζόν ο Ολυμπιακός, με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς στον πάγκο του επιβλήθηκε της Ρεάλ Μαδρίτης με 82-66, σε ένα ματς από το οποίο επιστρέφουν απόψε τρεις παίκτες: ο προεξάρχων (16 πόντοι, επτά ασίστ) Βασίλης Σπανούλης, ο Κώστας Παπανικολάου και ο τότε πόιντ γκαρντ της Ρεάλ ναι νυν των Λομβαρδών, Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Ο φιλέλλην (αν και Τρως κατά την ετυμολογία του ονόματος του) Εκτωρ και οι Πειραιώτες συστήθηκαν ένα χειμωνιάτικο βράδυ στο Palaverde του Τεβίζο: στις 3 Δεκεμβρίου του 2003 όταν η Μπενετόν Τρεβίζο νίκησε τον Ολυμπιακό (με προπονητή τον Ντράγκαν Σάκοτα) με 80-75.

Δυο μήνες αργότερα, στις 5 Φεβρουαρίου του 2004 η ιταλική ομάδα άλωσε τον Κορυδαλλό με 102-89, σε ένα ματς στο οποίο ο (μετέπειτα Ερυθρόλευκος) Τάιους Εντνι πέτυχε ένα εκπληκτικό double-double με 16 πόντους και 14 ασίστ, ενώ ο μέχρι προ ολίγων μηνών παίκτης του Ολυμπιακού, Μορίς Εβανς είχε επιστρέψει δριμύτερος με 32π. και 8ρ. Στην αντίπερα όχθη οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι ανήκαν στον Παναγιώτη Λιαδέλη (19π.), στον Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς (16) και στον Γιώργο Διαμαντόπουλο (15).

Ο Μεσίνα και ο Ολυμπιακός δεν είχαν ανοίξει παρτίδες κατά την τετραετία 1989-93, όταν ο Ιταλός προπονητής καθόταν στον πάγκο της Βίρτους Μπολόνια, ενώ αρχής γενομένης από τη σεζόν 2003-04 μέχρι σήμερα βρέθηκαν ενώπιος ενωπίω δώδεκα φορές με σκορ 8-4 υπέρ του Ετορε.

Έγραψα προηγουμένως για την τελευταία επίσκεψη του Μεσίνα στον Πειραιά, αλλά το ματς της 18ης Οκτωβρίου του 2010 δεν είναι το τελευταίο στο οποίο αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό και δεν θέλει κιόλας να το θυμάται!

Ο λόγος; Δεν ξεχνά ποτέ τι συνέβη στις 10 Μαΐου του 2013 στην O2 Arena του Λονδίνου, όπου οι (πρώην και μέλλοντες) πρωταθλητές της Euroleague κατασπάραξαν τους Μοσχοβίτες στον ημιτελικό του Final 4 με το εμφατικό 69-52.

Απέναντι στον Ολυμπιακό ο Μεσίνα έχει να επιδείξει τα εξής επί μέρους ρεκόρ: 2-0 με την Μπενετόν Τρεβίζο (Σάκοτα), 1-1 με τη Ρεάλ Μαδρίτης (Ιβκοβιτς) και 5-3 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Γκέρσον, Γιαννάκης, Μπαρτζώκας).

Πέντε χρόνια πριν από τον ημιτελικό στο Λονδίνο ο Μεσίνα είχε επιζήσει των δεινών του Λιν Γκριρ, του Κουιντέλ Γουντς και του Παναγιώτη Βασιλόπουλου!

Τη σειρά των play offs της σεζόν 2007-08 εννοώ και δη τον πρώτο αγώνα, που έμοιαζα με… πρωταπριλιάτικο αστείο το οποίο αναθερμάνθηκε τις προάλλες, όταν ο Ολυμπιακός άλωσε πάλι τη Μόσχα. Το ημερολόγιο έδειχνε 1η Απριλίου του 2008 όταν με ένα buzzer beater του Γκριρ ο Ολυμπιακός πέτυχε το break (74-76), αλλά στη συνέχεια γνώρισε δυο ήττες και έμεινε εκτός νυμφώνος…

Μετά τη λήξη του τρίτου αγώνα κι ενώ ο Μεσίνα πενθούσε κιόλας για τον θάνατο του αδερφού του, ο συνάδελφος Γιάννης Λαμπίρης (από τα «ΝΕΑ») είχε τη φαεινή ιδέα να ρωτήσει τον Μεσίνα πώς ένιωθε πού δεν θα αντιμετωπίσει στο Final 4 της Μαδρίτης τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, καθόσον ο Παναθηναϊκός εκείνη τη σεζόν δεν είχε προκριθεί καν στα play offs…

Ο Έκτωρ τον αγριοκοίταξε και όντας σεσημασμένος για την αθυροστομία του, του απάντησε: «Εγώ απολαμβάνω μια μεγάλη επιτυχία κι εσύ τώρα με ρωτάς αυτό; Σε παρακαλώ, μη μου σπας τα αρχ...α;»

Εντέλει αποδείχτηκε ότι ο Λαμπίρης είχε υποβάλει καίρια ερώτηση, διότι στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό στη Μαδρίτη, ο δαφνοστεφής πλέον Μεσίνα το 'πε από μόνος του: «Η γυναίκα μου, η Λάουρα, όταν καθόμαστε τα βράδια στο σπίτι και κουβεντιάζουμε, μου λέει ότι είμαι καλός προπονητής, αλλά ο Ομπράντοβιτς είναι καλύτερος! Οφείλω να συμφωνήσω μαζί της, γιατί ναι μεν έχω περισσότερες νίκες στα μεταξύ μας ματς, αλλά χάνω στους τελικούς». Φαίνεται πώς εκείνη την ώρα ο Μεσίνα έβλεπε στη γυάλινη σφαίρα του τι θα συνέβαινε (και) ύστερα από έναν χρόνο στο Βερολίνο!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Σκουντής
Βασίλης Σκουντής

H φήμη ότι βγήκε από την κοιλιά της μάνας του κρατώντας ένα στυλό κι ένα χαρτί ελέγχεται ως εντελώς αναληθής. Αντιθέτως είναι περίπου… αληθής η φήμη ότι στην πρώτη έκθεση του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς!
Τα νομικά βιβλία του Σάκουλα ενέμειναν απλώς στο ράφι, αλλά στις… σακούλες. Ο προορισμός υπήρξε μοιραίος και αναπόδραστος. Μετά από 32 χρόνια και με τα μαλλιά του να έχουν από ετών προτιμήσει την ταπείνωση από το θάνατο, ο Βασίλης Σκουντής ταλαιπωρεί τους γύρω του και τον εαυτό του, επιμένοντας να γράφει, άλλωστε είναι το μόνο που έμαθε να κάνει (πιστεύει καλά, αλλά κι αυτό παίζεται!) στη ζωή του. Αν και ενίοτε παρασπονδεί, εν τούτοις στις φλέβες του τρέχει πάντοτε πορτοκαλί αίμα, θεωρεί τον εαυτό του απόγονο του Homo Βasketikus και (περπατώντας στην πέμπτη δεκαετία της ενασχόλησης του με τη δημοσιογραφία) γουστάρει που ακόμη δεν βαρέθηκε να κάνει το χόμπι του!

ΥΓ: Αν μετά από τόσα χρόνια δεν τον βαρεθήκατε, εκτός από το gazzetta.gr μπορείτε να τον υποφέρετε ακόμη καθημερινά στο Goal News και στον Sentra FM 103.3