Τόμας: «Ο Πιτίνο μού έδωσε κίνητρο και αυτοπεποίθηση»

Ο Ντεσόν Τόμας μίλησε για το παιχνίδι με την Μπασκόνια (28/11, 21:00) και για την αυτοπεποίθηση που τού δίνει ο Ρικ Πιτίνο.

Τόμας: «Ο Πιτίνο μού έδωσε κίνητρο και αυτοπεποίθηση»

O Αμερικανός φόργουορντ δήλωσε αρχικά: «Οι νίκες δίνουν πάντα αυτοπεποίθηση. Ο κόουτς Βόβορας έκανε καλή δουλειά στην προετοιμασία σε αυτές τις δύο νίκες. Έχουμε αυτοπεποίθηση αυτή τη στιγμή, αλλά δεν μπορούμε να παρασυρθούμε. Έρχεται μια καλή ομάδα στην έδρα μας, που θα παίξει σκληρά και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι' αυτή και να πάρουμε τη νίκη».

Για τις τρεις νίκες που έχει ήδη ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας, σχολίασε: «Είμαστε μια διαφορετική ομάδα, ένα εξαιρετικό γκρουπ παικτών, που ειναι διατεθειμένο να δουλέψει σκληρά. Επίσης, έχουμε περισσότερες λύσεις από πέρυσι. Είναι καλό που κερδίζουμε εκτός έδρας. Φυσικά είναι σημαντικό να προστατεύουμε την έδρα μας, αλλά πρέπει να κερδίζεις και εκτός. Ευτυχώς, πήραμε ήδη κάποιες, ενώ πέρυσι δυσκολευόμασταν, έχοντας κερδίσει μόλις ένα παιχνίδι για πολύ καιρό». 

Για την επιστροφή του Ρικ Πιτίνο, πρόσθεσε: «Ο Πιτίνο ήρθε πέρυσι στην ομάδα και άλλαξε το παιχνίδι μου. Μού έδωσε κίνητρο. Πάντα λέω ότι ένας προπονητής μπορεί να σου δώσει αυτοπεποίθηση ή να σου την αφαιρέσει. Μού έδωσε την αυτοπεποίθηση που έψαχνα. Φέτος έχω ξεκινήσει καλά, αλλά θα προσπαθήσω να είμαι σταθερός, να κάνω ό,τι μπορώ, για να νικάει η ομάδα μου. Ξέρω ότι μπορώ να σκοράρω, να εκμεταλλευτώ τα μις ματς, αλλά τώρα ο κόουτς Πιτίνο θα επιμείνει στο αμυντικό κομμάτι και έτσι θα προσπαθήσω στο αμυντικό κομμάτι και στα ριμπάουντ. Συνολικά, θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σταθερός μπορώ και ο κόουτς θα μού δίνει το κίνητρο που χρειάζομαι». 

Για το μαρκάρισμα του Σενγκέλια υποστήριξε: «Είναι καλός παίκτης, η επίθεση συχνά περνάει από αυτόν. Έχουμε ένα νέο προπονητή, με διαφορετική φιλοσοφία. Με τον κοουτς Πιτίνο δεν αφήνονται οι παίκτες μόνοι τους, αλλά δίνει βάση στην ομαδική δουλειά, όχι τόσο στην ατομική "μονομαχία". Οι καλύτερες άμυντικές ομάδες είναι αυτές που συνεργάζονται καλά σε αυτό το κομμάτι. Είναι πολύ καλός παίκτης και ανυπομονώ για την πρόκληση να τον αντιμετωπίσω. Φαντάζομαι πως και αυτός ανυπομονεί να με μαρκάρει. Θα δούμε τι θα γίνει».