Ντόρσεϊ: «Είμαι Έλληνας, ήταν σημαντικό να παίξω καλά εδώ!»

Αντωνία Σπανού
Ντόρσεϊ: «Είμαι Έλληνας, ήταν σημαντικό να παίξω καλά εδώ!»
O Τάιλερ Ντόρσεϊ μετά την μεγάλη νίκη της ομάδας του και την πολύ καλή του εμφάνιση μίλησε στην Euroleague Greece και σχολίασε το πόσο καλύτερα νιώθει με τα διπλά παιχνίδια, που του θυμίζουν ΝΒΑ.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πέρασε εντυπωσιακά από το ΣΕΦ, με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να κάνει την καλύτερη του εμφάνιση στην Euroleague, μέχρι σήμερα.

Ο νεαρός διεθνής άσος είχε 19 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, φτάνοντας τους 23 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ήταν εξαιρετικός και μετά το τέλος του ματς μίλησε στην Euroleague Greece σχολιάζοντας την προσαρμογή του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, τις διπλές εβδομάδες που του θυμίζουν ΝΒΑ, το πόσο σημαντικό είναι να παίζει στην Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Γιάννη Σφιαρόπουλο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στην Euroleague Greece:

Ήταν μια μεγάλη νίκη και ίσως η σπουδαιότερη μέχρι τώρα στην διοργάνωση: «Ήθελα να παίξω καλά. Δυσκολεύομαι από την έναρξη της Euroleague, με το να παίζω ένα παιχνίδι την εβδομάδα, αλλά σήμερα είχα αυτοπεποίθηση, συνέχισα να σουτάρω, έμεινα συγκεντρωμένος στην άμυνα, γιατί αυτό μου δίνει δύναμη και επιθετικά. Έγινε σπουδαία δουλειά στο δεύτερο ημίχρονο αμυντικά, αλλά επιθετικά θα βρούμε τον τρόπο. Δεν θα γίνεται πάντα, αλλά θα βρούμε τον τρόπο».

Για το αν αισθάνεται καλύτερα με τις διπλές εβδομάδες, αφού το σύστημα του ΝΒΑ είναι αυτό που έχει συνηθίσει: «Προτιμάω τις διπλές εβδομάδες. Έχεις λιγότερο χρόνο να σκεφτείς το προηγούμενο παιχνίδι και ετοιμάζεσαι για το επόμενο. Το σώμα μου έχει συνηθίσει σε αυτό το πρόγραμμα, οπότε νιώθω σπουδαία με τα back to back παιχνίδια».

Για το αν αισθάνεται διαφορετικά όταν παίζει στην Ελλάδα: «Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό, είναι ξεχωριστό να παίζω καλά εδώ, έχω ανθρώπους που με αγαπούν, που με υποστηρίζουν και είναι πάντα καλό να έχω ένα παιχνίδι της Euroleague εδώ. Είμαι Έλληνας και είναι σημαντικό. Μια νίκη εδώ είναι πάντα σημαντική. Έχουμε βελτιωθεί πάρα πολύ αμυντικά σε αυτά τα έξι πρώτα παιχνίδια. Προστατεύσαμε την έδρα μας και αυτό μας έδωσε δύναμη, είναι πολύ σημαντικό. Σήμερα ήταν πολύ σπουδαία νίκη, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε στον ίδιο ρυθμό όλη την σεζόν, αφού αυτή είναι μόνο η αρχή».

Για τον κόουτς Σφαιρόπουλο και αν του αρέσει το στιλ του: «Πάντα είναι δύσκολο να προσαρμοστείς σε μια νέα κατάσταση, σε μια νέα ομάδα. Πηγαίνω βήμα, βήμα, μαθαίνω κάθε μέρα και αυτό προσπαθώ να κάνω. Να μάθω από την φιλοσοφία του κόουτς, να καταλάβω πως του αρέσει να γίνονται τα πράγματα στο παρκέ... Είναι μια διαδικασία, να μαθαίνεις κάτι που είναι καινούργιο.

Είναι ένας πολύ έντονος προπονητής, το ξέρω αυτό. Μου αρέσει που είναι έτσι, σε πιέζει στα άκρα και αυτό θέλω ως παίκτης. Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη μέχρι τώρα, αλλά είχαμε κάνει και μερικά μεγάλα παιχνίδια στην έδρα μας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.