Ντατόμε για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας στην Euroleague! (pic & vid)

Ντατόμε για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας στην Euroleague! (pic & vid)

Gazzetta team
Ντατόμε για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας στην Euroleague! (pic & vid)
Ο Λουίτζι Ντατόμε πήρε σειρά στις υποψηφιότητες για την All-Decade Team της Euroleague.

Η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση αναφέρει:

«Χαρισματικός και ταλαντούχος, ο γλυκός σούτινγκ φόργουορντ Λουίτζι Ντατόμε βοήθησε την Φενέρμπαχτσε να γράψει ιστορία στο πρώτο ευρωπαϊκό της τρόπαιο. Είχε δύο διαφορετικές θητείες στη δεκατία των '10s. Στα 23 του, είχε κατά μέσο όρο 9.1 πόντους και 4.3 ριμπάουντ το 2010-11, στην τρίτη του σεζόν με την Λοτομάτικα Ρόμα. Δεν επέστρεψε στην Euroleague μέχρι το 2015, στην κορυφή της καριέρας του, για να παίξει κομβικό ρόλο σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ομάδας.

Στις τέσσερις γεμάτες σεζόν τους, Ντατόμε και Φενέρ έφτασαν όλες τις φορές στο Final 4 κι έπαιξαν τρεις τελικούς. Μεταξύ της ήττας στην παράταση το 2016 κι ακόμα μιας απογοήτευσης το 2018, ωστόσο, έφτασαν στη δόξα το 2017 στην Κωνσταντινούπολη, με τον Ντατόμε να έχει 11 πόντους στον τελικό. Επίσης, ήταν μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας το 2015-16.

Μπαίνοντας σε αυτή τη σεζόν, κανένας παίκτης αυτή τη δεκαετία δεν έχει ευστοχήσει σε περισσότερα τρίποντα, από τον Ντατόμε (254, 43.6%). Την ίδια στιγμή, το 91.1% που έχει στις βολές, τον κατατάσσει στην 6η θέση της σχετικής λίστας στη διοργάνωση. Ο πιο ομαδικός παίκτης και ο παίκτης - κόλλα, δεν χωρά αμφιβολία πως είναι ο αγαπημένος των οπαδών στην Κωνσταντινούπολη και όχι μόνο».