Παναθηναϊκός - Αρμάνι: Οι παίκτες που «ενώνουν» τις δυο ομάδες (pics)

Αντωνία Σπανού
Παναθηναϊκός - Αρμάνι: Οι παίκτες που «ενώνουν» τις δυο ομάδες (pics)
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ (21:30) και η Euroleague Greece γυρνά τον χρόνο πίσω και θυμάται τους παίκτες που θήτευσαν και στις δύο ομάδες.

Η τρίτη αγωνιστική της Euroleague είναι κρίσιμη για Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και Αρμάνι Μιλάνο, αφού και οι δύο έχουν κάνει από μια ήττα την οποία ίσως να μην υπολόγιζαν. Οι δυο ομάδες καταφέρνουν να δίνουν πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον στις αναμετρήσεις τους και η Ευρώπη έχει πάντα στραμμένο το βλέμμα πάνω τους.

Εκτός από τις ματσάρες που έχουν γίνει κατά καιρούς δεν είναι λίγοι οι παίκτες που έχουν φορέσει και τις δύο φανέλες και έχουν κάνει το ταξίδι Ιταλία - Ελλάδα ή και το αντίστροφο. Η Euroleague Greece θυμάται τους παίκτες που έχουν πρωταγωνιστήσει και στις δύο χώρες.

ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ

Ένα όνομα, μια ευρωπαϊκή ιστορία. Ο άσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας πλέον, αφού πέρασε πολλά με την φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και αγωνίστηκε δύο σεζόν εκεί, αποφάσισε να πάρει το ταλέντο του και να γίνει ηγέτης της Αρμάνι Μιλάνο. Για ακόμα μια φορά στην καριέρα του, ατομικά διέπρεψε, αλλά ομαδικά η ιταλική ομάδα δεν κατάφερε να ξεχωρίσει και πάλι. Ο Έτορε Μεσίνα, που έφτασε στο Μιλάνο το περασμένο καλοκαίρι δεν τον ήθελε άλλο στην ομάδα και ο Αμερικανός ψάχνει το βήμα παραπάνω μέσω της ΤΣΣΚΑ.

ΚΙΘ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ

Ο έμπειρος παίκτης της ΑΕΚ την περασμένη σεζόν έπαιξε με την φανέλα του Παναθηναϊκού, αφού ήθελε μια ευκαιρία να λάμψει και πάλι στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Αμερικανός δεν έκανε όσα ήθελε και είχε φανταστεί στους «πράσινους», αλλά στην Αρμάνι Μιλάνο θα τον θυμούνται με καλά συναισθήματα. Έπαιξε εκεί δύο σεζόν, το 2012/13 και το 2013/14, με 17 πόντους κατά μέσο όρο είναι λογικό ότι ατομικά κατάφερε να λάμψει με το ταλέντο του. Μετά από μια μέτρια χρονιά του στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Λάνγκφορντ πήρε την ευκαιρία και έκανε πράγματα και θαύματα στην Ιταλία, πριν κάνει μια σπουδαία καριέρα στην Euroleague, όντας ένας εξαιρετικά χαρισματικός σκόρερ.

ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΤΖΕΝΤΙΛΕ

Ένας παίκτης που σπαταλήθηκε μπόλικο μελάνι για εκείνον, ειδικά στην Ελλάδα, είναι ο Αλεσάντρο Τζεντίλε. Ο Ιταλός έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Αρμάνι, παίζοντας εκεί για 5 σεζόν, πρόλαβε να δείξει το πλούσιο ταλέντο και φυσικά θεωρήθηκε τεράστια επιτυχία του Παναθηναϊκού να τον ντύσει στα πράσινα την σεζόν 2016/17.

Στο τριφύλλι δεν κατάφερε να φτάσει ούτε κοντά στα γνωστά του στάνταρτ, είχε ξεκινήσει η κάτω βόλτα στην καριέρα του και δεν κατάφερε ποτέ να δικαιολογήσει όλους τους διθυράμβους που ακούστηκαν για εκείνον. Πλέον, προσπαθεί να επιστρέψει στον δρόμο της επιτυχίας, χωρίς όμως να έχει καταφέρει να φτάσει όσα είχε δείξει όταν ήταν μέλος της Αρμάνι Μιλάνο. Την ίδια διαδρομή είχε κάνει και ο πατέρας του Νάντο.

ΓΙΟΝΑΣ ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ

Ο Γιόνας Ματσιούλις είναι ακόμα ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί και στις δύο ομάδες. Ο Λιθουανός είναι ένας παίκτης που αγάπησαν βαθιά οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, μετά από δύο χρόνια που πέρασε στην Ελλάδα για λογαριασμό των «πρασίνων» (2012/13, 2013/14) και έδωσε σημαντική βοήθεια στην ομάδα του. Στην Ελλάδα έφτασε μετά από δύο χρόνια στο Μιλάνο και έχοντας ήδη φτιάξει το ευρωπαϊκό όνομα του και κάνοντας της ομάδες να ξεχωρίσουν τα θετικά του στοιχεία. Πλέον, αγωνίζεται και πάλι στην χώρα μας για λογαριασμό της ΑΕΚ.

ΝΤΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Ο Αμερικανός παίκτης είναι ακόμα ένας που αγάπησαν ιδιαίτερα οι Έλληνες οπαδοί, αφού δέθηκε και εκείνος με τους οπαδούς του τριφυλλιού. Ο Νίκολας βρέθηκε στον Παναθηναϊκό από την Εφές την σεζόν 2008/09 και έμεινε εκεί για τρεις χρονιές, όντας μέλος μερικών από τις σπουδαιότερες επιτυχίες του συλλόγου. Την σεζόν 2011/12 μετακόμισε στην Ιταλία για λογαριασμό της Αρμάνι και έμεινε εκεί μια σεζόν, πριν τελικά γίνει κάτοικος Μόσχας για την ΤΣΣΚΑ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ

Τι να πει κανείς για τον Αντώνη Φώτση και όσα έχει προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας παίκτης συνέδεσε το όνομα του με τους πράσινους, ήταν μέρος στις επιτυχίες, έχει υπάρξει αρχηγός και η καριέρα του συνδέθηκε με το τριφύλλι. Πάντως και εκείνος έκανε το δρομολόγια Αθήνα - Μιλάνο, αφού η καριέρα του στον Παναθηναϊκό περιλαμβάνει ένα... ιταλικό διάλειμμα δύο χρόνων, αφού την σεζόν 2011/12 υπέγραψε με την Αρμάνι και έμεινε εκεί δύο χρόνια. Μετά από αυτό επέστρεψε και πάλι στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει την επαγγελματική του καριέρα στον Παναθηναϊκό, με τρόπαια και διακρίσεις στο ενεργητικό του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ

Δεύτερος Έλληνας παίκτης στην λίστα είναι ο Γιάννης Μπουρούσης, που έχει παίξει και εκείνος με την σειρά του στις δύο ομάδες. Μαζί με τον Φώτση και τις ίδιες σεζόν και ο Έλληνας σέντερ βρέθηκε στο Μιλάνο, για να παίξει για την Αρμάνι και να κάνουν τα όνειρα των ιδιοκτητών των Ιταλών πράξη. Η θητεία του εκεί έληξε όχι όπως ίσως είχε φανταστεί, αφού η ιταλική ομάδα δεν είχε καταφέρει να ξεχωρίσει στην Ευρώπη και ο Μπουρούσης έγινε μέλος του Παναθηναϊκού την σεζόν 2016/17, βάζοντας το όνομα του στην λίστα με τους παίκτες που ενώνουν τις δύο αυτές ομάδες.