Τόμας: «Τέτοια ματς πρέπει να τα κερδίζεις εκτός έδρας»

Τόμας: «Τέτοια ματς πρέπει να τα κερδίζεις εκτός έδρας»

Gazzetta team
Τόμας: «Τέτοια ματς πρέπει να τα κερδίζεις εκτός έδρας»
Ο Ντεσόν Τόμας έκανε ειδική αναφορά στην άμυνα που... δεν έπαιξε ο Παναθηναϊκός ενώ μίλησε και για την τελευταία φάση με την χαμένη επίθεση του Νικ Καλάθη.

Ο Αμερικανός φόργουορντ που ήταν και πάλι ο καλύτερος των «πρασίνων» είπε στην κάμερα της Nova ότι «η Βιλερμπάν βγήκε δυνατά στο παρκέ και ήταν συγκεντρωμένη. Το τρίποντο του Λόμαζ τους έδωσε το momentum. Έπαιξαν επιθετικά και τα κατάφεραν. Βγήκαν για να παίξουν. Θέλαμε να κερδίσουμε. Εκτός έδρας πρέπει να τα παίρνεις αυτά τα ματς. Τώρα θα πρέπει να ανασυνταχθούμε.»

Και συνέχισε: «Έπρεπε να συνεχίσουμε να παίζουμε άμυνα και να κοντρολάρουμε τον ρυθμό. Κάναμε λάθη. Έπρεπε να συνεχίσουμε από το +13. Η Βιλερμπάν βρήκε εύκολα καλάθια από τα λάθη μας».

Όσο για την τελευταία φάση με τον Νικ Καλάθη; «Στην τελευταία φάση θέλαμε να τρέξουμε ένα play, για να νικήσει ο Νικ τον αντίπαλό του στην ντρίμπλα. Όμως, βρέθηκε απέναντι σε έναν ψηλό γκαρντ, τον Λάιτι, έναν καλό αμυντικό. Δεν βρήκε εύκολο καλάθι ο Νικ. Θα έπρεπε να διαβάζαμε καλύτερα τη φάση. Θα μάθουμε από αυτήν. Θα έπρεπε να βρούμε ένα pick 'n roll, ώστε ο Νικ να μην βρεθεί κόντρα σε πιο ψηλό αντίπαλο».