Όταν ο Ερυθρός Αστέρας «ψωνίζει» από τον Παναθηναϊκό (vids)

Gazzetta team
Όταν ο Ερυθρός Αστέρας «ψωνίζει» από τον Παναθηναϊκό (vids)
Ο Τζέιμς Γκιστ προβάρει τα «ερυθρόλευκα» του Ερυθρού Αστέρα και η EuroLeague Greece θυμάται τους 6+1 παίκτες που συνδύασαν το όνομά τους και με τις δύο ομάδες.

Ύστερα από εξήμισι χρόνια στο κλειστό του ΟΑΚΑ για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, ο Τζέιμς Γκιστ δεν πρόκειται να συνεχίσει με το «τριφύλλι» στο στήθος! Οι «πράσινοι» δεν ανανέωσαν το συμβόλαιό του και ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ερυθρό Αστέρα, παραμένοντας στο υψηλότερο επίπεδο της EuroLeague.

Ο Γκιστ είναι ο 6ος παίκτης ο οποίος κάνει το δρομολόγιο Αθήνα-Βελιγράδι ενώ υπάρχει και ένας παίκτης με την... αντίθετη διαδρομή! Ξεκινώντας χρονολογικά, εκείνος που «άνοιξε» τον... χορό ήταν ο Ντεμάρκους Νέλσον, ο οποίος το καλοκαίρι του 2014 μετακόμισε από τον Ερυθρό Αστέρα στον Παναθηναϊκό. Βέβαια η σεζόν 2014-15 δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, ούτε για εκείνον, αλλά ούτε και συνολικά για τους «πράσινους». Συγκεκριμένα ο Νέλσον αγωνίστηκε σε 18 ματς της EuroLeague ως παίκτης του Παναθηναϊκού έχοντας 5,8 πόντους και 2,8 ασίστ κατά μέσο όρο.

Αντίθετα ο πρώτος που είχε περάσει από το ΟΑΚΑ και βρέθηκε στο Βελιγράδι ήταν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης τη σεζόν 2015-16, o οποίος φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» σε δύο ματς της EuroLeague με 4,5 πόντους κατά μέσο όρο. Ακολούθησε ο Όγκνιεν Κούζμιτς αμέσως μετά τη θητεία του στον Παναθηναϊκό (2016-17) ο οποίος είχε εντυπωσιακή παρουσία ως παίκτης του Ερυθρού Αστέρα με 9,4 πόντους και 7 ριμπάουντ σε κάθε ματς. Την αμέσως επόμενη χρονιά (2017-18) σειρά πήρε ο Τζέιμς Φελντέιν μετά τη διετία του στο ΟΑΚΑ. Ο Δομηνικανός γκαρντ είχε με τη σειρά του πολύ καλή παρουσία στο Βελιγράδι με 11,5 πόντους, 2,9 ασίστ και 35% στα σουτ τριών πόντων (41/119).

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε και η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία για τους «ερυθρόλευκους» με την κατάκτηση της Αδριατικής Λίγκας και την επιστροφή στην EuroLeague, έκαναν αισθητή την παρουσία τους οι Στράτος Περπέρογλου και Κέι Σι Ρίβερς! Ο έμπειρος διεθνής φόργουορντ είχε 10,8 πόντους με 41% στα τρίποντα, ενώ ο Αμερικανός «μπόμπερ» μέτρησε με τη σειρά του 10,1 πόντους και 36% έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων.

Ο Τζέιμς Γκιστ θα προστεθεί στην εν λόγω λίστα και μάλιστα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στην φετινή EuroLeague...