Παίζεις στη Φενέρ του Ομπράντοβιτς; Πας στο ΝΒΑ (pic)

Παίζεις στη Φενέρ του Ομπράντοβιτς; Πας στο ΝΒΑ (pic)

Παίζεις στη Φενέρ του Ομπράντοβιτς; Πας στο ΝΒΑ (pic)
Ο Νικολό Μέλι έγινε ο τελευταίος παίκτης που αποχωρεί από τη Φενέρμπαχτσε επί ημερών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για να παίξει μπάσκετ στις ΗΠΑ.

Την ώρα που η τουρκική λίρα καταγράφει συνεχείς πτώσεις έναντι του δολαρίου, η Φενέρμπαχτσε των πέντε σερί προκρίσεων σε Final 4 και τριών συμμετοχών σε τελικούς βλέπει τουλάχιστον έναν παίκτη της να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι κάθε καλοκαίρι. Ο Νικολό Μέλι παίρνει το ταλέντο του και μετακομίζει στη Νέα Ορλεάνη με εγγυημένο διετές συμβόλαιο για λογαριασμό των Πέλικανς, αποτελώντας τον όγδοο παίκτη επί ημερών Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ήτοι από το καλοκαίρι του 2013 που συνεχίζει την καριέρα του στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Ομέρ Φαρούκ Γιουρτσεβέν που αποχώρησε για το NCAA και το Georgetown.

Η αρχή έγινε με τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (2014), ο οποίος φόρεσε τη φανέλα των Μπρούκλιν Νετς. Ακολούθησε ο Νέμανια Μπιέλιτσα (2015) που εντάχθηκε στους Τίμπεργουλβς κι εν συνεχεία ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (2017), ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο στους Σακραμέντο Κινγκς των Βλάντε Ντίβατς, Πέτζα Στογιάκοβιτς κι έλαβε 9.470.614 δολάρια για τη rookie σεζόν του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη!

Το ίδιο καλοκαίρι ο Έκπε Γιούντο συμφώνησε με τους Γιούτα Τζαζ για συμβόλαιο δυο ετών έναντι 6.5 εκατομμυρίων δολαρίων ώστε να παίξει πίσω από τον Ρούντι Γκομπέρ στο «5». Ο 31άχρονος σέντερ επέστρεψε στο ΝΒΑ έπειτα από μια διετία στη Φενέρμπαχτσε, αποτελώντας σημείο αναφοράς στο παιχνίδι των πρωταθλητών Ευρώπης και κατακτώντας τον τίτλο του MVP στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης. Το 2018 ήταν η σειρά των Μπραντ Ουαναμέικερ (Σέλτικς) και Τζέιμς Νάναλι (Τίμπεργουλβς) να παίξουν στο ΝΒΑ και ο Νικολό Μέλι είναι ο τελευταίος κύκλος της αλυσίδας που συνδέει τη Φενέρμπαχτσε με τις ΗΠΑ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.