O Πάρκερ θυμήθηκε την... διαδρομή για τον Αρλάουκας (pod)

Gazzetta team
O Πάρκερ θυμήθηκε την... διαδρομή για τον Αρλάουκας (pod)
O Τόνι Πάρκερ κλείνει το κεφάλαιο του παίκτη, αφήνοντας πίσω του βαριά κληρονομιά και μιλά στον Τζο Αρλάουκας και στο podcast «The Crossover».

Ο Τόνι Πάρκερ ήταν ο ξεχωριστός καλεσμένος του Τζο Αρλάουκας για το φινάλε του «The Crossover». Η πορεία της συζήτησης είχε λίγο απ' όλα και από την παιδική του ηλικία, μέχρι την πλούσια επαγγελματική του καριέρα και την απόφαση να αποσυρθεί από τα παρκέ.

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ σχολίασε μεταξύ άλλων, «ερωτεύτηκα το μπάσκετ. Έπαιζα ποδόσφαιρο για τρία χρόνια από τα 6 μέχρι τα 9 μου, αλλά τότε αποφάσισα να παίξω μπάσκετ. Είδα τον Τζόρνταν να παίζει και ο πατέρας μου έπαιζε μπάσκετ και απλά ερωτεύτηκα το παιχνίδι. Άρχισα να παίζω κάθε μέρα και το ερωτεύτηκα».

Ο Πάρκερ μίλησε πριν ανακοινώσει την απόσυρση του, αλλά έκανε έναν μικρό απολογισμό της καριέρας του.

«Ήταν απίστευτη καριέρα και καλύτερα από κάθε όνειρο που είχα ως παιδί. Πάντα έλεγα στους γονείς μου και την οικογένεια μου και τους φίλους μου ότι αν δεν μπορώ να είμαι ο Πάρκερ πια, αν δεν μπορώ να κερδίσω πρωταθλήματα, δεν με ενδιαφέρει να παίξω άλλο. Ξέρω την κατάσταση και ξέρω ότι δεν μπορείς να παίξεις για πάντα και έχω ηρεμήσει με αυτό το θέμα καιρό τώρα».

Ενώ ολοκλήρωσε τις σκέψεις του, «αυτός είναι ο τρόπος μου να δώσω πίσω στην χώρα μου και να βοηθήσω τις νέες γενιές. Είμαι πολύ χαρούμενος για τις ακαδημίες μου. Θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο και θα αρχίσουμε με 75 μαθητές και θα ''χτίσουμε'' από εκεί, προσπαθώντας να φτιάξουμε ένα σχολείο, όπου οποιοσδήποτε στον κόσμο θα μπορεί να έρθει και να μάθει ότι θέλει».