Τουρνουά Ακαδημιών από Παναθηναϊκό και Euroleague (pics)

Τουρνουά Ακαδημιών από Παναθηναϊκό και Euroleague (pics)

Gazzetta team
Τουρνουά Ακαδημιών από Παναθηναϊκό και Euroleague (pics)
Η PAO BC Academy σε συνεργασία με την Euroleague διοργάνωσαν την Euroleague Academy και οι Νικ Καλάθης - Τζέιμς Γκιστ παρακολούθησαν τα μελλοντικά αστέρια του μπάσκετ.

Αναλυτικά:

«Το τουρνουά Euroleague Academy συνδιοργανώνεται από την Ακαδημία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και τη Euroleague Basketball και έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στο μπάσκετ και την Euroleague. Σε αυτό συμμετέχουν συνολικά οκτώ ομάδες, ενώ όλοι οι αθλητές φορούν την επίσημη εμφάνιση της Euroleague στους αγώνες, έχοντας τη μοναδική ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από την Eurleague και να λάβουν μέρος σε ένα πρωτοποριακό και ανταγωνιστικό τουρνουά! Το τουρνουά πραγματοποιείται ακόμα στην Τουρκία, το Ισραήλ και την Ισπανία.

Την πρώτη αγωνιστική, η ομάδα 2006Α της PAO BC Academy αντιμετώπισε την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων "ο Πλάτων" σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, το οποίο - ανάμεσα σε πολλούς άλλους - παρακολούθησαν και ο Νικ Καλάθης με τον Τζέιμς Γκιστ. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ δήλωσε: "παρακολούθησα τους νέους αθλητές να παίζουν στην Athens U13 Euroleague Academy και πιστεύω ότι είναι σπουδαίο που αυτά τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παίξουν το παιχνίδι που αγαπούν στο πλαίσιο ενός σπουδαίου τουρνουά. Συνολικά, πρόκειται για μια όμορφη πρωτοβουλία της PAO BC Academy και είμαι βέβαιος ότι θα δούμε ακόμη περισσότερα πράγματα στο μέλλον", ενώ ο Γκιστ τόνισε: "είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω ένα μέρος από το παιχνίδι του πρώτου γύρου της Euroleague Academy στην οποία παίρνουν μέρος νέοι αθλητές. Είναι σπουδαίο να έρχονται τα παιδιά σε επαφή με παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο. Είναι ένα τουρνουά που πραγματοποιείται σε πολλές χώρες. Υπάρχει πολύ ταλέντο στα νέα παιδιά. Πιστεύω ότι όλη αυτή η προσπάθεια είναι κάτι ιδιαίτερα θετικό για το μπάσκετ και είναι πολύ καλό που η Ελλάδα και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ συμμετέχουν σε αυτό".

Το "παρών" έδωσε φυσικά και ο Διευθντής της PAO BC Academy Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο οποίος δήλωσε: "είμαστε χαρούμενοι που διοργανώνουμε ένα ακόμα τουρνουά υποδομών που φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στον αθλητισμό και το μπάσκετ. Η Euroleague Academy δίνει την ευκαιρία σε αθλητές από οκτώ ομάδες από όλο το λεκανοπέδιο να βρεθούν, να παίξουν μπάσκετ και να διασκεδάσουν. Στόχος είναι το τουρνουά να αναπτυχθεί και ήδη από τη νέα χρονιά σε αυτό θα λάβουν μέρος περισσότερες ομάδες, περισσότερες ηλικίες και περισσότερα παιδιά".

Από την πλευρά του, ο Head Coach της Ακαδημίας, Γιώργος Καλαϊτζής προσέθεσε ότι "Στην PAO BC Academy θέτουμε πάντοτε ως απόλυτη προτεραιότητα την ανάδειξη των αξιών του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι. Η νίκη και η ήττα δεν έχει σημασία. Σημασία έχει η χαρά του παιχνιδιού και οι αρχές που διέπουν τον αθλητισμό. Η Euroleague Academy είναι μια πρωτοβουλία της Euroleague που έχει τους ίδιους στόχους και, ως εκ τούτου, αποδεχθήκαμε αμέσως την πρόσκληση να διοργανώσουμε το πρώτο τουρνουά U13 Euroleague στην Ελλάδα".

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Θεμιστοκλής Καρβουντζής υπογράμμισε "είμαστε περήφανοι που λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση για τη δημιουργία τμήματος για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, η Ακαδημία μας ανακοινώνει την έναρξη ενός ακόμα πρωτοποριακού project. Η Euroleague Academy φέρνει τους νέους αθλητές πιο κοντά στην Ευρωλίγκα και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ως πρεσβευτής αυτής της προσπάθειας, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Η PAO BC Academy είναι η πλέον καινοτόμα Ακαδημία μπάσκετ στην Ελλάδα και για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι, μέσα από την ανάληψη πολλών και ποικίλων δραστηριοτήτων γύρω από το μπάσκετ, φέρνει ολοένα και περισσότερα παιδιά πιο κοντά στο άθλημα, παράγει κοινωνικό έργο και προσφέρει στον αθλητισμό και την κοινωνία"».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.