Πιανιτζιάνι: «Ο Παναθηναϊκός είναι σε καλή κατάσταση κι έχει αυτοπεποίθηση»

Ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι μίλησε για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και τα στοιχεία που θα καθορίσουν το ματς, αλλά και για την παρουσία του Νικ Καλάθη.

Πιανιτζιάνι: «Ο Παναθηναϊκός είναι σε καλή κατάσταση κι έχει αυτοπεποίθηση»

Ο προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο είπε σχετικά: «Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από πέντε σερί νίκες, με τις τρεις εκτός έδρας και την μία στη Μόσχα, στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Αυτό τα λέει όλα για την κατάσταση και την αυτοπεποίθησή τους. Είναι μια πολύ αθλητική ομάδα, που πιέζουν πολύ στην επίθεση, από τα πρώτα λεπτά, και στην άμυνα στο ζωγραφιστό.

Ο Καλάθης, που πρωταγωνιστεί στα μισά πικ εν ρολ της ομάδας, είναι αυτός που αποφασίζει το ρυθμό του αγώνα, ενώ μπορούν όλοι να δημιουργήσουν καλές συνθήκες για τους τοπ παίκτες τους, ενάντια στους οποίους θα πρέπει να παλέψουμε.

Αμυντικά - και αυτός είναι ο πιο σημαντικός τομέας - ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη επιθετικότητα. Συνήθως, είμαστε καλοί στο να ανοίγουμε χώρους, αλλά ενάντια σε τέτοια άμυνα, θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Νομίζω πως τα ριμπάουντ και οι πόντοι στο τρανζίσιον θα είναι καθοριστικά στοιχεία».