Νταρουσάφακα - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 67-91

Νταρουσάφακα - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 67-91
Με τους Γιώργο Παπαγιάννη και Ιωάννη Παπαπέτρου σε μεγάλο βράδυ, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πραγματοποίησε εκκωφαντική εμφάνιση στην Πόλη και επικράτησε της Νταρουσάφακα με 91-67. Εξαιρετικός και ο Καλάθης, τρίτη συνεχόμενη νίκη των «πράσινων» για πρώτη φορά φέτος.

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ! Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε για τα καλά! Δεν είναι μόνο οι νίκες και το γεγονός ότι έχει «σπάσει» την... κατάρα των εκτός έδρας αγώνων, αλλά κυρίως ότι έχει αρχίσει να παίζει ελκυστικό, αποτελεσματικό και στοχευμένο μπάσκετ!

Μία εβδομάδα μετά την πειστική του εμφάνιση στην «Gran Canaria Arena» ήρθε να προστεθεί μία ακόμα εκκωφαντική νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ και πιο συγκεκριμένα κόντρα στην Νταρουσάφακα στην Τουρκία με 91-67! Αυτή ήταν η 3η σερί νίκη των «πρασίνων» εκτός έδρας τη φετινή σεζόν, η 4η στα πέντε τελευταία ματς στο σύνολο και πλέον έχει αρχίσει να ανεβάζει στροφές όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση της EuroLeague.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν και πάλι ανάμεσα στους διακριθέντες των «πρασίνων» πραγματοποιώντας ολοκληρωτική εμφάνιση με 14 πόντους, 12 ριμπάουντ και 3 τάπες σε 22 λεπτά συμμετοχής, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με 18 πόντους (6/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο. Μαέστρος ξανά ο Νικ Καλάθης, ο οποίος είχε 10 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα ενώ του δόθηκε η ευκαιρία να... πάρει ανάσες στο τέλος αφού η διαφορά είχε πάρει αστρονομικές διαστάσεις.

Από εδώ και στο εξής απομένουν άλλα πέντε ματς μέχρι το τέλος της regular season, όπου θα ψάξει τέσσερις νίκες προκειμένου να βρεθεί με τα... δύο πόδια στα playoffs της διοργάνωσης.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μπήκε στο παρκέ της «Volkswagen Arena» με την ίδια... φόρα που έφυγε από τα Κανάρια Νησιά πριν από μία εβδομάδα. Το αγωνιστικό πλάνο του Ρικ Πιτίνο ήταν... σαφέστατο από τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα, έχοντας στοχεύσει στην καλή άμυνα από την οποία θα έπαιρνε εύκολους πόντους στο ανοικτό γήπεδο, όπως επίσης να κάνει πράξη αυτό που είπε πριν από την αναχώρηση της αποστολής: «Η μπάλα στη ρακέτα!» Από τη στιγμή που έγιναν και τα δύο πράγματα στο παρκέ, το έργο των «πρασίνων» έγινε πολύ πιο εύκολο από το ξεκίνημα του ματς.

Ο Νικ Καλάθης συνέχισε να μοιράζει ασίστ σαν... στραγάλια, το ποσοστό στα δίποντα παρέμενε αρκετά υψηλό για εκτός έδρας παιχνίδι και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός άρχισε να «χτίζει» διαφορά στο σκορ. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η πολύ καλή παρουσία του Παπαγιάννη, ο οποίος τη στιγμή που άρχισε να ανοίγει η ψαλίδα του σκορ ήταν από τους καλύτερους παίκτες του παρκέ (4π., 6ρ., 2ταπ. στο α' μέρος). Μετά το δεκάλεπτο (17-20) όπου ο Παναθηναϊκός είχε 10/18 δίποντα και 0/2 τρίποντα έναντι 6/13 δίποντα και 1/6 τρίποντα της Νταρουσάφακα άρχισε να... ξεμακραίνει η ελληνική ομάδα στο σκορ.

Με ένα επιμέρους 14-6 η διαφορά έφτασε στο +11 (23-34 στο 13') ενώ η μεγαλύτερη τιμή της ήταν το +15 (29-44) δύο λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Καλάθης μετρούσε 8 ασίστ μέχρι εκείνο το σημείο, με τον Ρικ Πιτίνο να παίρνει σκορ από 10 παίκτες από τους 11 που είχε χρησιμοποιήσει. Ο ΝτεΣόν Τόμας ήταν ο πρώτος σκόρερ σε αυτό το διάστημα (10π., 4/7δίπ.), αλλά ένα 8-2 των Τούρκων στο τελευταίο δίλεπτο «πόνεσε» την «πράσινη» άμυνα με αποτέλεσμα να πέσει η διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου (37-46). Σε αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός είχε εξαιρετικό ποσοστό στα δίποντα με 21/33 (61,6%) και παρά το γεγονός ότι μέτρησε 0/4 τρίποντα, είχε +9 ριμπάουντ (21-12) από την Νταρουσάφακα, +6 ασίστ (14-8) ενώ πήρε 16 πόντους στο τρανζίσιον!

Η τουρκική ομάδα δεν είχε πει την... τελευταία της λέξη και φρόντισε να αυξήσει το επιμέρους σκορ στην τρίτη περίοδο και να μειώσει στους έξι πόντους (40-46) ύστερα από τρίποντο του Ντάγκλας. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε προς στιγμήν βρίσκοντας και το πρώτο εύστοχο σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα με τον Παπαπέτρου με αποτέλεσμα να προηγηθεί εκ νέου με +11 (44-55) αλλά με νέα αντεπίθεση η Νταρουσάφακα βρέθηκε ξανά στο -6 (51-57). Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να πλησιάσει περισσότερο. Ο Καλάθης συνέχιζε να μοιράζει ασίστ (είχε 10π., 11ασ., μέχρι το 30'), ο Παπαγιάννης βοήθησε και πάλι στις δύο πλευρές του παρκέ από τη στιγμή που ο Πέιν έκανε τη μία γκάφα μετά την άλλη και κάπως έτσι έφτασε και πάλι στο +13 (53-66) με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Το σερί του Παναθηναϊκού έφτασε στο 18-0 (!) με αποτέλεσμα ο δείκτης του σκορ να φτάσει και στο +24 (53-77) στο 34'! Οι «πράσινοι» είχαν επιβάλει πλήρως τον ρυθμό τους στο ματς και έφτασαν στο σημείο να συνδυάσουν την ουσία με το θέαμα φτάνοντας σε μια ακόμα εύκολη νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ!

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στα ριμπάουντ (44-36), μοίρασε εννέα ασίστ περισσότερες (23-14), έκλεψε επτά φορές περισσότερες τη μπάλα (12-5), μοίρασε έξι τάπες ενώ είχε και 58% στα δίποντα έχοντας επιχειρήσει 66 σουτ!

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γιώργος Παπαγιάννης πραγματοποίησε το καλύτερο ματς της καριέρας του στην EuroLeague με 14 πόντους (7/8 δίποντα), 12 ριμπάουντ, 3 τάπες, 1 κλέψιμο και 26 στο PIR. Πρώτος σκόρερ ο Παπαπέτρου, ο οποίος είχε 18 πόντους με 6/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Νικ Καλάθης ήταν ο μαέστρος της ελληνικής ομάδας με 10 πόντους (5/8 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 11 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Οζμιράκ και Ντίμπλερ πέρασαν απαρατήρητοι όπως και οι περισσότεροι της Νταρουσάφακα από το 25' και μετά.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το 18-0 σερί του Παναθηναϊκού με το οποίο εκτόξευσε τον δείκτη του σκορ στο +24 (53-77 στο 34').

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Ιωάννη Παπαπέτρου στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν προσποιήθηκε ότι θα πασάρει, αλλά πήρε τον κεντρικό διάδρομο αδειάζοντας τον Έβανς και κάρφωσε εμφατικά στο καλάθι της Νταρουσάφακα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός το πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου και τα 2/11 τρίποντα, ενώ η Νταρουσάφακα τα 14 λάθη και τα 3/21 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 37-46, 53-66, 67-91

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.