Πρίντεζης: Το... βαρόμετρο του Ολυμπιακού, ακόμα μια σεζόν

Πρίντεζης: Το... βαρόμετρο του Ολυμπιακού, ακόμα μια σεζόν

Αντωνία Σπανού
Πρίντεζης: Το... βαρόμετρο του Ολυμπιακού, ακόμα μια σεζόν
Ο Γιώργος Πρίντεζης αποτελεί για ακόμα μια σεζόν το βαρόμετρο του Ολυμπιακού και όσο εκείνος δυσκολεύεται κυρίως επιθετικά, κολλάει ολόκληρη η ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός ακόμα μια σεζόν δίνει την δική του «μάχη» στην Euroleague και οι δύο συνεχόμενες ήττες την 20η και 21η αγωνιστική έχουν δημιουργήσει προβληματισμό στον Ντέιβιντ Μπλατ και στους οπαδούς των «ερυθρόλευκων» . Δεν είναι τόσο τα αποτελέσματα και οι δύο ήττες, όσο κυρίως η κακή εμφάνιση κόντρα στην Μπαρτσελόνα μέσα στο ΣΕΦ, όπου έφερε και την αντίδραση του Ολυμπιακού με την απόκτηση του Μπριάντε Ουέμπερ, για να ενισχυθεί η περιφέρεια των «ερυθρόλευκων». Κοινό στοιχείο των δύο τελευταίων ηττών της ομάδας του Πειραιά, είναι η αστοχία του Γιώργου Πρίντεζη, που κάνει ξεκάθαρο ακόμα μαι φορά, πόσο ανάγκη τον έχει η ομάδα του.

Ο Έλληνας φόργουορντ είναι εκείνος που με την απόδοση του βοηθάει τον Ολυμπιακό και αντίστοιχα αν δεν είναι καλός φαίνεται σαν να στοιχίζει ανεπανόρθωτα στην συνολική εμφάνιση της ομάδας του.

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοβ δεν παίρνει ικανοποιητικό χρόνο στο παρκέ, για να στηρίξει τον «Πρίντ» και για ακόμα μια σεζόν η κατάσταση που βρίσκεται ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στα αποτελέσματα της ομάδας του.

Ο Πρίντεζης μένει στο παρκέ περισσότερο χρόνο από οποιονδήποτε άλλο «ερυθρόλευκο» παίκτη και σε 26:19'' μετρά 11.1 πόντους με 51.4%, 34.6% στο τρίποντο, 56.5% στις βολές, 5.2 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ. Συνολικά στο σύστημα αξιολόγησης έχει συγκεντρώσει 12.4 βαθμούς, ενώ χαρακτηριστικά στις δύο τελευταίες ήττες της ομάδας του δεν ήταν καλά.

Κόντρα στην Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία σε 19:40'' δεν πέτυχε κάποιον πόντο με 0/3 σουτ, ενώ κατέβασε και 4 ριμπάουντ, ενώ κόντρα στους Ισπανούς στο ΣΕΦ σε 29 λεπτά που έπαιξε είχε 6 πόντους με 2/7 δίποντα και 0/2 τρίποντα, όντας αρκετά άστοχος.

Συνολικά έχει κάνει μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις και για ακόμα μια σεζόν είναι εκείνος που κρατάει την θέση «4» της ομάδας του. Είναι εκείνος που ψάχνουν πάντα οι συμπαίκτες του και θα «ακουμπήσουν» την μπάλα σε κάθε επίθεση. Συνολικά είναι στα... γνωστά του νούμερα, σχετικά με τις προηγούμενες σεζόν του, με μοναδική παραφωνία το ποσοστό στις βολές, που είναι αρκετά πιο χαμηλά σε σχέση τα προηγούμενα χρόνια.

Η σημασία που έχει η παρουσία του Πρίντεζη μέσα στο παρκέ αποδεικνύεται για μια ακόμα σεζόν. Ότι συζήτηση και να γίνει το καλοκαίρι, όσο μελάνι και να χυθεί για την θέση αυτή φαίνεται πως τελικά ο ρόλος του δεν γίνεται να αλλάξει. Η ποιότητα του είναι τέτοια που παραμένει κομβικός ότι και να γίνει και αν εκείνος βρεθεί σε κακή βραδιά, τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ για την ομάδα του.

Η φετινή πορεία κάθε ευρωπαϊκής ομάδας μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή της και άπαντες το γνωρίζουν καλά. Οι νίκες είναι σημαντικές, οι θέσεις στην κατάταξη και ο στόχος της 4ης θέσης πιο αληθινός από ποτέ και όλοι θέλουν να πετύχουν το καλύτερο δυνατό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπροστά τους τρία από τα πιο σημαντικά παιχνίδια του φετινού Μαραθωνίου και γνωρίζουν καλά τι πρέπει να κάνουν. Μακάμπι, Εφές και ΤΣΣΚΑ θα είναι οι αντίπαλοι στις επόμενες αγωνιστικές και ο καλός Πρίντεζης, είναι επιτακτική ανάγκη να κάνει την εμφάνιση του.

Η κορυφαία φετινή εμφάνιση του διεθνή φόργουορντ στην φετινή διοργάνωση είναι εκείνη κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την 6η αγωνιστική, όπου μάζεψε 34 βαθμούς στο PIR, ενώ έχει και άλλες σπουδαίες εμφανίσεις στο ενεργητικό την φετινή σεζόν.

Πλέον, τα κρίσιμα είναι μπροστά σε όλους και ο Γιώργος Πρίντεζης το γνωρίζει πολύ καλά. Αποτελεί ακόμα μια σεζόν το βαρόμετρο της ομάδας του και μένει να εμφανίσει την γνωστή του και αδιαπραγμάτευτη ποιότητα του τώρα που τα πράγματα μπαίνουν στην τελική ευθεία.