Πρίντεζης: «Όσες φορές κοιτάξαμε παραπάνω προσγειωθήκαμε ανώμαλα»

Gazzetta team
Πρίντεζης: «Όσες φορές κοιτάξαμε παραπάνω προσγειωθήκαμε ανώμαλα»
Ο Γιώργος Πρίντεζης σχολίασε την προσέγγιση που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός στο ματς με την Μπαρτσελόνα, ενώ μίλησε και για τα στοιχεία που θα κρίνουν την νίκη.

Αναλυτικά όσα είπε ο φόργουορντ του Ολυμπιακού στην κάμερα της Νova:

Με ποιες σκέψεις υποδέχεται ο Ολυμπιακός την Μπαρτσελόνα...

«Είναι σημαντικό παιχνίδι έτσι όπως είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή με την Euroleague, όπου έχουμε διανύσει τα 2/3 της regular season. Δεν κρίνεται τίποτα από αυτό το ματς, είτε κερδίσουμε είτε χάσουμε. Εννοείται πως θέλουμε τη νίκη καθώς θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε την 5η θέση ή να πάμε ψηλότερα. Το παρελθόν όμως μας έχει διδάξει ότι όσες φορές κοιτάξαμε παραπάνω προσγειωθήκαμε ανώμαλα».

Για το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα...

«Η Μπαρτσελόνα παίζει καλύτερα, έχουν ρυθμό και είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο. Ο Ερτέλ είναι ο κινητήριος μοχλός τους, ο Τόμιτς και ο Χάνγκα αλλά και άλλοι είναι παίκτες που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Δεν μπορείς λοιπόν να εστιάσεις σε έναν μόνο παίκτη.»

Το κλειδί για τη νίκη...

«Η νίκη θα εξαρτηθεί από τον έλεγχο του ρυθμού, τα ριμπάουντ, τις καλές άμυνες αλλά και τα λιγότερα λάθη. Αν καταφέρουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε το ματς.»

Αν τα ριμπάουντ θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την έκβαση του ματς...

«Πάντα τα ριμπάουντ είναι σημαντικά. Το επιθετικό ριμπάουντ σου δίνει τη δυνατότητα να ελέγξεις τις επιθέσεις και το αμυντικό ριμπάουντ σου δίνει την ευκαιρία να πας στον αιφνιδιασμό. Και τα δύο σου δίνουν την ευκαιρία να έχεις τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα.»