Ο Μάικ Τζειμς κόντρα στο παρελθόν του (vids)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ο Μάικ Τζειμς κόντρα στο παρελθόν του (vids)
O Μάικ Τζέιμς επιστρέφει απόψε (18/1, 22:00) στη Χώρα των Βάσκων ως αντίπαλος της Μπασκόνια με την οποία έφτασε ως το Final 4 και η EuroLeague Greece συγκρίνει καταστάσεις με τη θητεία του στην Αρμάνι.

Τον κοιτάς και ξέρεις πως είναι ο τύπος με τον οποίο δεν αστειεύεσαι. Έχει φροντίσει ο ίδιος, άλλωστε, να το καταστήσει σαφές μέσω των social media. «No discounts on my services», ήτοι «Δεν κάνω εκπτώσεις στις υπηρεσίες μου» είναι το καρφιτσωμένο tweet στον λογαριασμό του Μάικ Τζέιμς που είναι γεννημένος για να παίζει έναν συγκεκριμένο τύπο χαρακτήρα με μπόλικη δόση αυτοπεποίθησης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο κανάλι της Αρμάνι Μιλάνο στο YouTube, ο Αμερικανός γκαρντ ξεστόμισε τη μεγάλη κουβέντα: «Ήθελα να βρεθώ σε μια ομάδα που θα είχα την ευκαιρία να είμαι το κεντρικό σημείο, ο ηγέτης της ώστε να βγω μπροστά και να δω πόσο μακριά μπορώ να την οδηγήσω. Στον Παναθηναϊκό αυτό το "βάρος" το μοιραζόμουν με τον Καλάθη», εξηγώντας νωρίτερα πως εκείνος και ο Νεμάνια Νέντοβιτς θα είναι ίσως το καλύτερο περιφερειακό δίδυμο στην Ευρώπη.

Απόψε (18/1, 22:00) επιστρέφει στο γήπεδο όπου αποθεώθηκε όσο λίγοι τα τελευταία χρόνια. Εξάλλου, στην περίπτωση του Τζέιμς και όσων πέτυχε με τη φανέλα της Μπασκόνια ισχύει πως οι άνθρωποι σπάνια πετυχαίνουν αν δεν απολαμβάνουν αυτό που κάνουν. Τι έκανε, λοιπόν, ο Αμερικανός γκαρντ τη σεζόν 2015-16 στη Βιτόρια; Το απόλαυσε. Για την ακρίβεια έφτασε ως το Final 4 της EuroLeague στο πλευρό του Γιάννη Μπουρούση των 13 ατομικών τίτλων σε όλες τις διοργανώσεις εκείνης της περιόδου, αποτελώντας σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της ομάδας του Βέλιμιρ Περάσοβιτς που θύμισε στους Βάσκους την εποχή του Σκόλα, του Σπλίτερ και του Νοτσιόνι.

Ο Τζέιμς είχε τεράστιο «δέσιμο» με τους φίλους της Μπασκόνια, ένας παίκτης εκρηκτικός και αθλητικός, με μεγάλη απήχηση στη Fernando Buesa Arena. Κυρίως όμως ήταν ένας τύπος που σήκωσε αμέτρητες φορές το γήπεδο στο... πόδι. Ό,τι έχει πετύχει, δηλαδή στο Mediolanum Forum όπου οι φίλοι της Αρμάνι Μιλάνο έφτασαν στο σημείο να τον αποκαλούν King James έπειτα από τις νικητήριες βολές κόντρα στη Χίμκι και το απίθανο τρίποντο στη νίκη επί της Αναντολού Εφές!

O Μάικ Τζέιμς είναι ο παίκτης που συγκέντρωσε το 31.25% και την πρώτη θέση στη σχετική ψηφοφορία των 16 GMs της EuroLeague για τον καλύτερο clutch παίκτη της διοργάνωσης, αφήνοντας πίσω του τον Σέρχιο Γιουλ, τον Κώστα Σλούκα και τον Νάντο ντε Κολό. Η Αρμάνι έψαχνε τον παίκτη που θα την επανέφερε στον χάρτη της EuroLeague, ο Τζέιμς ήθελε πάντα τη δική του ομάδα, που θα τον βοηθούσε να αποδείξει ότι μπορεί να βγει μπροστά και να κάνει τη διαφορά ως το νούμερο 1.

Μένει να αποδειχθεί που θα φτάσει αυτός ο συνδυασμός...