Ο Μοερμάν διεκδικεί τα «σκήπτρα» από τον Πρίντεζη! (vids)

Αντωνία Σπανού
Ο Μοερμάν διεκδικεί τα «σκήπτρα» από τον Πρίντεζη! (vids)
Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Εφές για την 12η αγωνιστική της Euroleague και δύο από τα καλύτερα τεσσάρια της διοργάνωσης θα δώσουν την δική τους «μάχη» για τις ομάδες τους.

Παιχνίδι που τραβάει το ενδιαφέρον της μπασκετικής Ευρώπης είναι αυτό που θα γίνει στο ΣΕΦ (13/12, 18:45) μεταξύ Ολυμπιακού και Εφές. Οι δύο ομάδες, έτσι ειδικά όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, θέλουν την νίκη που θα είναι μεγάλης σημασία και ψυχολογικής, αλλά και βαθμολογικής.

Η Εφές μετά από χρόνια δείχνει ικανή να εκμεταλλευτεί το ποιοτικό ρόστερ που έχει και οι εμφανίσεις της αυτές τις πρώτες 11 αγωνιστικές αποδεικνύουν ότι έχει αφήσει πίσω της την... ψυχολογική ανικανότητα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πρωταγωνιστήσει στην Euroleague.

Η φετινή σεζόν άρχισε διαφορετικά για τους Τούρκους, οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι και ο καθένας κάνει την δουλειά του για να φτάνει η ομάδα του στην νίκη. Η βαθμολογική της θέση, μετά από χρόνια, φαντάζει ιδανική και η ομάδα του Αταμάν στοχεύει να μπει στις θέσεις πλεονεκτήματος και να παλέψει κάτω από νέα δεδομένα για μια θέση στο Final 4.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του επιστρέφει σπίτι του και γνωρίζει πόσο σημαντική είναι μια νίκη κόντρα σε μια ομάδα που διεκδικεί τα ίδια πράγματα με εκείνον στο τέλος της διαδρομής. Ο Μπλατ και οι παίκτες του, με την σειρά τους, αναγνωρίζουν ότι χρειάζονται χρόνο για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες και ψάχνουν τέτοιες πολύτιμες νίκες για να τον κερδίσουν όσο παραπάνω μπορούν και τελικά να αναρριχηθούν στον πίνακα της βαθμολογίας.

Το ζευγάρι πάντως που κλέβει την παράσταση στο ματς είναι εκείνο στην θέση «4». Ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Αντριέν Μοερμάν θα βρεθούν αντιμέτωποι και οι αριθμοί τους έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού δείχνουν να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, με τα πεπραγμένα τους στην Ευρώπη, μέχρι τώρα.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, είναι πασίγνωστο για το τι είναι ικανός να κάνει και είναι ένα από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη, στην θέση του. Η εμπειρία του και οι δυνατότητες του τον καθιστούν κίνδυνο - θάνατο για κάθε άμυνα και θα προσπαθήσει κόντρα σε ένα πολύ φορμαρισμένο αντίπαλο, να βγει νικητής από αυτή την «μάχη» και να δείξει ότι ο παλιός είναι... αλλιώς.

Από την πλευρά του ο Μοερμάν κάνει την σεζόν της καριέρας του με την μπλε φανέλα. Μπορεί πέρυσι στην Μπαρτσελόνα να μην κατάφερε να δείξει τι αξίζει, την φετινή σεζόν στην Εφές πάντως είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του, ενώ έχει εκτοξεύσει τους προσωπικούς του αριθμούς. Αν συνεχίσει έτσι θα έχει αποδείξει ότι είναι ένα από τα καλύτερα τεσσάρια της Ευρώπης και θα καταφέρει να βάλει το όνομα του δίπλα στους κορυφαίους. Για να το κάνει βέβαια αυτό θα πρέπει να παλέψει κόντρα σε έναν από τους καλύτερους, αν όχι τον καλύτερο. Η πρόκληση του Πρίντεζη ξεχωρίζει και ο Γάλλος θα μετρήσει τις δυνάμεις του.

Οι δύο παίκτες είναι από τους καλύτερους για τις ομάδες του και η προσωπική τους «μάχη» θα κρίνει πολλά για το επερχόμενο παιχνίδι. Είναι και οι δύο έμπειροι, οι αριθμοί τους είναι πολύ κοντά και οι ομάδες τους θέλουν πολύ την νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Μένει να δούμε αν η εμπειρία του Γιώργου Πρίντεζη θα υπερνικήσει τον ενθουσιασμό και την... φόρα του Μοερμάν στην χρονιά της καριέρας του.

Αναλυτικά τα πεπραγμένα των δύο παικτών στις 11 πρώτες αγωνιστικές:

ΠΡΙΝΤΕΖΗΣΜΟΕΡΜΑΝ
ΧΡΟΝΟΣ25:4427:03
ΠΟΝΤΟΙ12.512.5
ΔΙΠΟΝΤΑ56.2%58.4%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ58.3%38.7%
ΒΟΛΕΣ60.7%75%
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ4.86.6
ΑΣΙΣΤ1.11.5
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ0.31.5
PIR13.915.9