Μήτογλου: «Ο καθένας έχει τη γνώμη του, μπορούμε να φτάσουμε ψηλά!» (vids)

Μήτογλου: «Ο καθένας έχει τη γνώμη του, μπορούμε να φτάσουμε ψηλά!» (vids)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Μήτογλου: «Ο καθένας έχει τη γνώμη του, μπορούμε να φτάσουμε ψηλά!» (vids)
O Ντίνος Μήτογλου σχολίασε στην EuroLeague Greece μετά την εμφάνιση – κλειδί απέναντι στην Μπαρτσελόνα την κριτική των... Social media και μίλησε για την ψυχολογία που του έδωσε το πρώτο τρίποντό του στη διοργάνωση.

Ο Ντίνος Μήτογλου βρισκόταν στη γωνία και περίμενε την ασίστ του Νικ Καλάθη για να πετύχει το πρώτο του τρίποντο στην EuroLeague. Αυτό ήταν! Το σουτ του έδωσε την ψυχολογία που χρειαζόταν για να γίνει ο παίκτης – κλειδί του Παναθηναϊκού στην τέταρτη περίοδο απέναντι στην Μπαρτσελόνα (7π. στην 4η περίοδο).

Λίγη ώρα μετά την πέμπτη νίκη των «πρασίνων» και λίγες ώρες πριν μπει η ομάδα στο αεροπλάνο για να πετάξει για Βιτόρια (@Μπασκόνια, 23/11, 21:30) ο διεθνής φόργουορντ μίλησε στην EuroLeague Greece.

Η κριτική που «ακούγεται» κυρίως στα Social Media, η ψυχολογία που πήρε η ομάδα από τα δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η διδακτική ήττα κόντρα στην Αναντολού Εφές και η συνέχεια που κοιτάζει... ψηλά.

«Σούταρε, σούταρε»

Εννέα άστοχα τρίποντα μετρούσες μέχρι σήμερα. Πόσο περίμενες αυτό το άτιμο τρίποντο;

«Το περίμενα να σου πω την αλήθεια! Το περίμενα αρκετό καιρό... γι' αυτό σουτάρουμε. Όλη την ώρα ο κόουτς μου έλεγε δεν πειράζει θα μπει το άλλο, θα μπει το επόμενο. Οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύονται και μπήκε!»

Δηλαδή, παρά την αστοχία ο κόουτς σου έλεγε σούταρε: «Πάντα ο κόουτς λέει "σούταρε,σούταρε"».

Μετά από αυτό το σουτ σε είδαμε να παίζεις με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση: «Σίγουρα, πήρα ψυχολογία από αυτό το σουτ. Κάρφωσα, πήρα έναν αιφνιδιασμό, έβγαλα καλύτερες άμυνες, περισσότερη ενέργεια».

«Μας έδωσαν ψυχολογία οι νίκες στα ντέρμπι»

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στην άμυνα απέναντι στην Μπάρτσα, είχατε κάποια ειδική οδηγία;

«Μας βγήκε το παιχνίδι, βγάλαμε περισσότερη ενέργεια. Ήμασταν πολύ διαβασμένοι γι' αυτό το ματς και παίξαμε πολύ... επιθετική άμυνα και καθαρίσαμε τα περισσότερα ριμπάουντ».

Πήρατε αρκετές φορές διαφορές, ωστόσο δεν... καθαρίζατε το παιχνίδι. Υπήρχε πίεση;

«Η Μπαρτσελόνα είναι μία πολύ καλή ομάδα. Έχει τη δυνατότητα να... μετατρέψει τα παιχνίδια αυτά. Καταφέραμε να μην χάσουμε τη συγκέντρωσή μας και τα καταφέραμε».

Οι νίκες που πήρατε στα δύο «αιώνια» ντέρμπι πόσο σας βοήθησαν;

«Σίγουρα, ήταν μεγάλες νίκες. Έχουμε μεγάλη ψυχολογία και πρέπει να συνεχίσουμε με αυτό το ρυθμό».

«Μάθαμε πολλά από την ήττα στην Κωνσταντινούπολη»

Η ήττα από την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη ήταν καλό μάθημα;

«Ναι, εντάξει δεν έπρεπε να γίνει αυτή η ήττα, δεν κάναμε καθόλου καλό παιχνίδι, ωστόσο μάθαμε πολλά από εκείνο το ματς και συνεχίσαμε. Έτσι, είναι το άθλημα. Πήραμε δύο μεγάλες νίκες και συνεχίζουμε, γιατί σε 48 ώρες έχουμε πάλι παιχνίδι.

Απέναντι στην Μπαρτσελόλνα βγάλαμε περισσότερη ενέργεια, καθαρίσαμε τα ριμπάουντ, παίξαμε πιο μαχητικά από εκείνη. Είναι μία ομάδα με ποιοτικό ρόστερ κι έπρεπε να παίξουμε σκληρά απέναντί τους. Κάναμε και λιγότερα λάθη στο δεύτερο ημίχρονο».

Τώρα, ο δρόμος σας... βγάζει στη Βιτόρια. Θα πάρετε επιτέλους ένα μεγάλο «διπλό»;

«Ετοιμαζόμαστε για κάθε παιχνίδι. Θα γίνει πιστεύω, δεν γίνεται να μη βγει. Είναι θέμα χρόνου, αυτοπεποίθησης».

Πως περιμένετε την Μπασκόνια;

«Είναι αρκετά δύσκολος αντίπαλος, έχει καλούς ψηλούς και έχουν πολύ καλή ομάδα. Βέβαια, έχουν καινούριο προπονητή με καινούρια φιλοσοφία. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε περίπτωση».

«Ο καθένας έχει τη δική του γνώμη»

Βλέπεις τί γράφουν στο Internet; «Έτσι κι έτσι»

Οπότε, θα έχεις δει τι... γράφουν: «Η ομάδα έχει χαμηλού επιπέδου ρόστερ», «Δεν πάμε οκτάδα». Πως βλέπεις αυτή την κριτική;

«Ο καθένας έχει τη δική του γνώμη, εμείς είμαστε αυτοί που είμαστε. Δεν είμαστε μία ομάδα η οποία μπορεί να έχει τους σούπερ σταρς. Είμαστε μία ομάδα που πρέπει να δουλεύει. Να παίζει σκληρά. Να παίζει φίζικαλ. Να καθαρίζει όλα τα ριμπάουντ. Να παίζει επιθετικά. Αυτό πρέπει να κάνουμε, ξέρουμε ποιοι είμαστε και έχουμε μεγάλες δυνατότητες να φτάσουμε πολύ ψηλά».