Ίβκοβιτς: «Ελέγχεις τον Σπανούλη για 39' και στο τέλος παίρνει το παιχνίδι μπροστά στα μάτια σου»!

Ίβκοβιτς: «Ελέγχεις τον Σπανούλη για 39' και στο τέλος παίρνει το παιχνίδι μπροστά στα μάτια σου»!
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς απάντησε σε τρεις ερωτήσεις της Euroleague και ξεχώρισε τους Σπανούλη, Ντόντσιτς και Γιασικεβίτσιους από την φετινή ευρωπαϊκή διοργάνωση!

Αναλυτικά η μίνι συνέντευξη του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Πανιωνίου, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, μεταξύ άλλων, στην Euroleague:

1) Αν έφτιαχνες μια νέα ομάδα, ποιον παίκτη της Euroleague θα έπαιρνες πρώτο;

Νομίζω πως υπάρχει μια πολύ ξεκάθαρη απάντηση τη φετινή σεζόν, επειδή στην Euroleague υπάρχει ένας νεαρός που κάνει μια μεγάλη μεγάλη διαφορά: ο Λούκα Ντόντσιτς! Με το ταλέντο που έχει στην ηλικία που είναι, μπορώ να πω πολύ απλά πως ήμουν πολύ τυχερός που έχω προπονήσει πολλά μεγάλα ονόματα. Αλλά αν έπρεπε να τον συγκρίνω τώρα με τον Πέτροβιτς, τον Ράτζα, τον Κούκοτς, Ντίβατς, Ντανίλοβιτς, Τζόρτζεβιτς... Νομίζω πως κανένας από όλους αυτούς δεν ήταν τόσο ώριμος σε αυτή την ηλικία, όπως ο Λούκα Ντόντσιτς. Γιατί; Είναι απλό: Η δημιουργία είναι το πιο ωραίο πράγμα στο μπάσκετ και μπορεί να δημιουργήσει τόσο το δικό του σουτ, όσο και των άλλων. Είναι επίσης πολύ καλός ριμπάουντερ και μπορεί να αμυνθεί καλά. Οπότε, σίγουρα, είναι ένα όνομα με το οποίο θα ξεκινούσα την ομάδα μου.

2) Ποια ομάδα ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη για εσένα φέτος και γιατί;

Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο ειδών εκπλήξεις: την θετική και την αρνητική. Η καλή είναι η Ζαλγκίρις, επειδή παίζουν ένα ελεγχόμενο μπάσκετ, το οποίο έχει συνέπεια. Είναι πολύ ξεκάθαρο πως το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει ένα νέο όνομα και έναν μεγάλο προπονητή, όπως ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ίσως η άσχημη έκπληξη να είναι η Μπαρτσελόνα. Στη ζωή, πρέπει να αντιδράμε και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Ομάδα με τέτοια εμπειρία και ένας σύλλογος, όπως η Μπαρτσελόνα, δεν αντέδρασε καλά μετά την εμπειρία της περσινής σεζόν και γι' αυτό το λόγο είναι μια «κακή» έκπληξη. Έχουν μερικούς ίδιους παίκτες, όπως ο Σάσα Βεζένκοφ, που έδειξε το πραγματικό ταλέντο του πέρυσι, αλλά φέτος δεν είναι πουθενά. Υπάρχει πρόβλημα στη χημεία κι ελπίζω πως ο θρυλικός κόουτς Πέσιτς, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας, θα ενώσει την ομάδα για το υπόλοιπο της σεζόν.

3) Ποιος παίκτης πιέζει τον αντίπαλο προπονητή να κάνει τις περισσότερες προσαρμογές;

Όσον αφορά την προσαρμογή και την αντίδραση από την οπτική του προπονητή, σίγουρα ο Βασίλης Σπανούλης. Από την μία, υπάρχει η ποιότητά του. Από την άλλη, έχει εμπειρία. Τρίτον, είναι νικητής από τη φύση του! Κάνεις τα πάντα για να έχεις τον έλεγχό του για 39 λεπτά και μετά σού "κλέβει" το ματς ακριβώς μπροστά σου! Γι' αυτό είναι μια από τις... δυνάμεις που οι περισσότεροι προπονητές πρέπει να βρουν τρόπο να προσαρμοστούν.